Curtea de Apel a decis: Fcsb este la primul titlu câştigat! Primul demers al conducerii Stelei după publicarea motivării instanţei. Militarii numesc clubul lui Becali „echipa din Popeşti-Leordeni”

În această săptămână, a fost comunicată şi publicată motivarea deciziei judecătorilor conform căreia Steaua deține palmaresul echipei din perioada 1947-1998, iar în plus, FC Fcsb nu poate folosi palmaresul obţinut în perioada 2003-2017.
George Russo
17 mai 2024, 20:17
Curtea de Apel a decis: Fcsb este la primul titlu câştigat! Primul demers al conducerii Stelei după publicarea motivării instanţei. Militarii numesc clubul lui Becali

Vineri, CSA Steaua București a publicat pe pagina de Facebook a clubului un comunicat prin care cere FRF și UEFA să țină cont de motivarea Curții de Apel București și să atribuie palmaresul echipei din Ghencea.

Asta ar însemna ca UEFA să modifice pe site-ul său câştigătoarea Cupei Campionilor Europeni din 1986, unde momentan apare numele şi sigla FC Fcsb.

Între timp, Fcsb a schimbat descrierea paginii oficiale de Facebook a clubului. Astfel, a dispărut partea în care echipa lui Gigi Becali susținea că deține 27 de titluri de campioană, 23 de Cupe ale României, Cupa Campionilor și Supercupa Europei. Acum scrie doar: ”Bine ați venit pe pagina oficială de Facebook a celei mai iubite echipe de fotbal din România!”.

În comunicatul emis vineri, Steaua nu cere FRF doar să atribuie palmaresul clubului militar, ci şi să explice cum a fost înscrisă FC Fcsb în Liga 1, în mijlocul sezonului 2002-2003, acesta fiind, la vremea respectivă, un club nou înfiinţat, chiar dacă purta ilegal numele FC Steaua Bucureşti.

Citeşte şi: Soția fotbalistului Alex Mățan își înnebunește vecinii. Imaginile în care face plajă pe terasa apartamentului au devenit publice

”Ziua în care s-a făcut dreptate!

După mulți ani în care numele și performanțele echipei Steaua București au fost însușite, în mod ilegal, de către clubul celor patru consoane (FCSB), a venit momentul adevărului!

Din motivarea pe care Curtea de Apel București a trimis-o astăzi clubului nostru, reiese că ”palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei Steaua București, din 1947 și până în 1998, aparține reclamantului”, adică formației STEAUA BUCUREȘTI. De asemenea, Curtea a constatat că echipa din Popești-Leordeni a folosit ilegal palmaresul istoric al Stelei.

Deși nu este o hotărâre definitivă, este evident că palmaresul pentru perioada 1947-1998 are autoritate de lucru judecat, ceea ce înseamnă că toate trofeele câștigate în această perioadă aparțin Clubului Sportiv al Armatei Steaua București. 20 de titluri de campioană, 19 Cupe ale României, două Supercupe ale României, Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei sunt în vitrina clubului nostru și fac din Steaua București cel mai titrat club din România.

Precizăm că vom trimite motivarea hotărârii Curții de Apel București Federației Române de Fotbal. Totodată, vom solicita FRF să înștiințeze UEFA că toate rezultatele obținute în cupele europene până în 1998 aparțin Clubului Sportiv al Armatei Steaua București.

De asemenea, cerem public atât Federației Române de Fotbal, cât și Ligii Profesioniste de Fotbal să prezinte opiniei publice ce măsuri vor lua, ținând cont că s-a demonstrat faptul că înscrierea în prima ligă a FCSB-ului a fost ilegală.

Citeşte şi: Meme Stoica și o blondă de la Chefi la cuțite au petrecut pe ritmuri de manele. Imaginile au fost făcute publice

Ar fi interesant să fie publicate de către cele două instituții documentele care au stat la baza acestei decizii care a provocat atât prejudicii de imagine, cât și financiare clubului STEAUA.

Considerăm că aceste lămuriri sunt obligatorii, pentru că timp de 21 de ani iubitorii Stelei au fost induși în eroare cu privire la identitatea celei mai iubite echipe din România.

Sperăm ca și cei care au pus umărul la acest furt de identitate, și aici ne referim la anumite publicații și jurnaliști, să respecte deciziile instanțelor și să înceteze cu propagarea în spațiul public a unor informații neadevărate.

În final, ținem să le mulțumim tuturor fanilor steliști, celor care nu au trădat niciodată și au continuat să susțină și să lupte împreună cu noi, cu gândul la ziua în care adevărul va învinge.

Steaua a fost, este și va fi doar în Ghencea!”, se arată în comunicatul CSA Steaua.

Citeşte şi: Simona Halep: „Bineînţeles că va fi greu să recuperez ritmul, dar vreau să mă retrag de pe teren”

Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Băutura pe care e bine să o bei dimineața. E mai bună decât ceaiul ori cafeaua și îți dă energie întreaga zi
Capital.ro
Doliu național. S-a stins un titan al muzicii românești: A dus numele țării pe toate continentele lumii
Playtech.ro
Stațiunea din România, adorată de turiști! E o reală comoară! Vin de la mii de km să o viziteze!
DailyBusiness
Este vestea cea mare! BNR anunță ce se întâmplă cu ratele românilor
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Spynews
”Nu îmi este frică”. A fost sau nu Gabi Bădălău bătut de Bianca Drăgușanu?! Ce spune despre presupusele acte de violență ale vedetei de la o petrecere
Evz.ro
Doliu în muzica românescă. A murit un mare interpret
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
O nouă tragedie pe litoralul românesc! O tânără în vârstă de 25 de ani s-a înecat după ce ar fi făcut sărituri de pe dig
Capital.ro
Statul român ia terenurile înapoi. Decizie definitivă în justiție. Zero lei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Marina Gavrilă, ucisă în doar 30 de secunde! Prima reacție a individului
substantial.ro
Taxă pe lux pentru românii cu case și mașini scumpe
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!