Oamenii de ştiinţă au descoperit „cada de baie a lui Dumnezeu” FOTO

O echipă de cercetători australieni a anunţat descoperirea unui lac ce nu a fost afectat de niciun factor exterior, fie că este vorba de schimbări climaterice sau de intruziuni antropice, un lac izolat ale cărui ape au aceaşi compoziţie chimică pe care o aveau şi în urmă cu aproximativ 7.500 de ani.
Cristina Dinu
06 iun. 2013, 06:26
Oamenii de ştiinţă au descoperit

„Este ca şi cum am fi descoperit cada de baie a lui Dumnezeu”, a susţinut Dr. Cameron Barr pentru Australian Associated Press despre lacul denumit Blue Lake. „Este superb, este absolut superb!”, a adăugat el, potrivit Agerpres.

Dr. Barr şi echipa sa de cercetători de la Universitatea din Adelaide susţin că apa acestui lac – unul dintre cele mai mari lacuri de pe insula North Stradbroke din apropiere de coasta de a sud a Queensland – este atât de limpede încât poţi vedea până la adâncimea de peste 9 metri.

„Se pare că Blue Lake a reprezentat un important refugiu climatic pentru organismele de apă dulce din regiune şi se află în aceeaşi stare în care se afla şi acum 7.500 de ani”, a mai precizat Barr pentru agenţia de presă citată.

Echipa australiană, care şi-a publicat concluziile descoperirii în ultimul număr al revistei Freshwater Biology, susţine că acest lac este unicul de acest fel din Australia.

Pentru a ajunge la aceste concluzii echipa a studiat calitatea apei lacului precum şi polenul şi algele fosilizate descoperite în sedimentele de pe fundul acestuia.

Apele acestui lac au rămas nemodificate din punct de vedere chimic pentru că apele sale se scurg într-o mlaştină din apropiere şi sunt înlocuite treptat cu apa pură provenită dintr-un strat acvifer la fiecare aproximativ 35 de ani.

Pentru că apa acestui lac este reîmprospătată constant, ea nu suferă din cauza capriciilor vremii, nu se evaporă şi nici nu devine mai salină. Rămâne constant în aceeaşi stare ca acum 7.500 de ani„, a mai precizat cercetătorul australian.

Barr a atras atenţia că până şi crema de plajă întinsă pe pielea unui turist care s-ar scălda în apele acestui lac ar fi suficientă pentru a-i altera iremediabil chimia.


Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Satul din România cu plaje fine, liniște și mâncare bună. Ideal pentru cei care s-au săturat de aglomerația și serviciile de pe litoral
Capital.ro
Vestea care a distrus-o pe Simona Halep: A fost ca și cum mi-ai înfipt un cuțit în piept și mi-ai luat respirația
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cum au fost păcăliți pensionarii. Abia acum s-a aflat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
32% dintre ucraineni acceptă concesii teritoriale pentru încheierea războiului
MediaFlux
TRĂDARE în INSULA IUBIRII! S-a VĂZUT TOT la TV!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!