Copiii de aur ai României. Trei elevi de 13 ani au fost premiați de NASA și NSS, după ce au făcut proiectul unei așezări umane în spațiu. Puștii nu au de gând să rămână în țară: „Eu aș cam vrea să plec”

Mihnea, Ianu și Sebi sunt trei elevi de 13, respectiv 12 ani, care au reușit să îi impresioneze pe americanii de la NSS și NASA cu proiectul unei așezări umane în spațiu.
Filip Stan
20 mai 2024, 15:38
Copiii de aur ai României. Trei elevi de 13 ani au fost premiați de NASA și NSS, după ce au făcut proiectul unei așezări umane în spațiu. Puștii nu au de gând să rămână în țară: „Eu aș cam vrea să plec”
Trei elevi români au fost premiați cu argint de NASA

Cei trei elevi au fost premiați cu argint la unul dintre cele mai prestigioase concursuri internaționale: Gerard K. O’Neill Space Settlement Contest, cu o vechime de 30 de ani, organizat de National Space Society (NSS) și susținut de NASA. Anul acesta, au participat peste 29.000 de elevi, din 28 de țări, cu aproape 5.500 de proiecte.

Citește și: Schimbări majore pentru elevi și profesori! Vor fi interzise discuțiile despre identitate de gen până la 9 ani

Ianu are 13 ani și învață la Școala Gimnazială nr.1 Sfinții Voievozi, iar Mihnea și Sebi sunt colegi de clasă la Școala Gimnazială nr.1 Jilava.

Proiectul lor, FIDES ULTIMATUM, reprezintă o așezare umană plasată pe Orbita Joasă a Pământului, unde pot trăi circa 12.000 de persoane.

„Noi ne-am gândit ca această așezare să fie un prototip care ne-ar putea ajuta să înțelegem spațiul mai bine, astfel încât să putem construi așezări umane mult mai mari și în alte părți ale Universului. Noi nu vrem să creăm doar o simplă așezare umană, ci vrem să facem și cercetări științifice acolo.

Fiecare torus sau structură toroidală are un scop: una este pentru locuințe, una este pentru agricultură și alta pentru cercetare”, au explicat Mihnea, Ianu și Sebi, pentru Fanatik.

Proiectul celor trei elevi a fost conceput astfel încât să redea condițiile de pe Pământ. Locuitorii beneficiază de energie, gravitație și un sistem financiar. Medaliații NASA au înființat și un Parlament și un hotel pentru turiști.

FIDES ULTIMATUM a fost la început doar o formă de divertisment, dar, după ce anul trecut au primit mențiune la concurs, Sebi, Mihnea și Ianu și-au dat seama că pot mai mult de atât. Cei trei elevi au muncit la proiectul lor până când au obținut argintul.

Citește și: Ghiozdane mai ușoare pentru elevi. Școlile ar putea fi obligate să asigure dulapuri individuale pentru elevi – proiect

Din păcate pentru România, cei trei elevi geniali se gândesc deja să părăsească țara. Sebi își devină actor la Hollywood, Ianu vrea să se mute în California, iar lui Mihnea i-ar plăcea să stea în Norvegia.

Sebi: Eu aș vrea să plec din România când termin liceul. Dacă reușesc să îmi îndeplinesc visul cu actoria, mi-ar plăcea să mă mut în America, la Hollywood, mai ales că am rude acolo. Dar, dacă nu merge cu actoria, cred că în Elveția aș vrea să locuiesc. E o țară sigură, foarte dezvoltată și cu salarii foarte bune.

Ianu: Eu nu m-am decis încă. Aș vrea pe de-o parte să rămân în România, iar pe de altă parte, aș vrea să mă mut în America, în California sau oriunde altundeva. Nu sunt încă sigur, depinde de ce o să se întâmple în viitor.

Mihnea: Eu aș cam vrea să plec în Norvegia. Și acolo sunt salarii bune, mai mici ca în Elveția, dar și viața e mai ieftină ca în Elveția. M-aș muta în Oslo, pentru că acolo există și European Space Agency. Cred că mi-ar plăcea mai mult ESA decât NASA, pentru că la NASA e mai dificil să te angajezi. Bine, și eu aș vrea în Norvegia, pentru că este și frig, iar mie îmi place frigul.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!