La încpeutul anului 2024, Victoraș Micula afost condamnat la pedeapsa de doi ani de închisoare cu executare, după ce în 2019, în timpul unei curse ilegale de mașini, milionarula tras cu o armă cu asalt de pe un pod din Oradea.
După pronunțarea soluției de către Judecătoria Oradea, toți ceilalți inculpați din dosar au făcut apel la decizia magistraților. Potrivit portalului instanțelor de judecată, Victoraș Micula ar fi singurul care nu a conestat decizia.
Recent, Curtea de Apel Oradea s-a pronunțat, iar veștile sunt bune pentru milionar. Judecătorii au redus pedeapsa dispusă de Judecătorie. Acesta a fost condamnat la 1 an și 3 luni de închisoare, însă magistrații au dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe o perioadă de doi ani.
„Reduce pedeapsa aplicată inculpatului Micula Victor pentru comiterea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor şi al munițiilor în formă continuată, prevăzută de art. 342 alin. (1) Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal (9 acte materiale) de la un an şi 7 luni închisoare, pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) Cod penal pe o perioadă de 3 ani şi pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării aceloraşi drepturi, la pedeapsa principală de un an şi 3 luni închisoare și la pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) Cod penal pe o perioadă de 2 ani şi pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării aceloraşi drepturi. În temeiul art. 91 Cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, stabilit conform dispoziţiilor art. 92 alin.”
Mai mult, Victoraș Micula trebuie să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunității și să respecte o serie de măsuri. Milionarul este obligat să frecventeze un program de reintegrare socială și derulat de Serviciul de Probațiune Bihor.
„În temeiul art. 93 alin. (1) Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bihor, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 93 alin. (2) lit. b) Cod penal pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul are obligația de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Bihor sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În temeiul art. 93 alin. (3) Cod penal obligă inculpatul să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei mun. Oradea, jud. Bihor sau în cadrul Mănăstirii Sfintei Cruci, jud. Bihor, pe o perioadă de 90 de zile. În temeiul art. 94 alin. (2) Cod penal supravegherea executării obligaţiilor se realizează de către Serviciul de Probaţiune Bihor. În temeiul art. 404 alin. (3) Cod procedură penală și art. 91 alin. (4) Cod penal, atrage atenţia inculpatului că în cazul nerespectării cu rea-credinţă a măsurilor de supraveghere sau a obligațiilor impuse, respectiv în cazul săvârşirii unei noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere, se va revoca suspendarea și se va dispune executarea pedepsei.”