Andreea Bălan, decizie radicală luată la 28 de ani: „M-am despărțit, s-a terminat acea relație și cum s-a terminat acea relație, acolo cred că am vrut să-i demonstrez lui ceva”

Jorge a declarat că Andreea Bălan are una dintre cele mai proaste voci din industria muzicală românească, alături de Liviu Vârciu și Cabral, la provocarea sosurilor picante din emisiunea „La Măruță". Acum, jurata de la Te cunsoc de undeva a dezvălui că s-a apucat de canto.
Irina Dumitrescu
21 mai 2024, 12:11
Andreea Bălan, decizie radicală luată la 28 de ani:

Andreea Bălan, una dintre cele mai cunoscute și apreciate artiste din România, a dezvăluit recent în podcastul realizat de Horia Brenciu motivul surprinzător pentru care s-a apucat de canto la vârsta de 28 de ani.

Andreea Bălan este una dintre cele mai cunoscute și apreciate artiste de la noi din țară. A cucerit piața muzicală și inimile publicului în urmă cu mai bine de 20 de ani, pe vremea când forma trupa André, alături de Andreea Antonescu. Cele două au cunoscut succesul încă de la o vârstă fragedă, iar gestionarea popularității pe care au avut-o în copilărie nu a fost întotdeauna ușoară. Erau tinere, talentate și au dat tot ce au putut pe scenă, iar muzica lor era fredonată de toată lumea, motiv pentru care și acum piesele lor au rămas cunoscute chiar și după trecerea timpului. „Moșule, ce tânăr ești”, a fost cea care le-a propulsat pe cele două artiste pe culmile celebrității.

Motivul neștiut pentru care Andreea Bălan s-a apucat de canto la 28 de ani: „I-a spus tatălui meu că nu sunt în stare să cânt, că sunt doar pe post de dansatoare”
Andreea Bălan a fost invitată recent în cadrul podcastului realizat de Horia Brenciu, unde a vorbit despre acea perioadă, dar și despre motivul pentru care s-a apucat de canto la 28 de ani. Artista, care a cucerit piața muzicală alături de Andreea Antonescu în trupa André, a recunoscut că a fost influențată de comentariile negative făcute de tatăl colegei sale de trupă. Potrivit artistei, acesta i-a spus că tatălui ei că fata sa cântă mai bine și că ea este doar pe post de dansatoare în trupă.

„M-am apucat de canto la 28 de ani. La baza acestui lucru a stat o suferință. Atunci când eram în André mi se spunea repetativ, din păcate tatăl Andreei (n.r. Antonescu) îmi spunea lucrul acesta. El nu mai este printre noi. Zicea «Uite, fata ta știe doar să danseze. Este în trupă doar pe post de dansatoare, ea nu e în stare să cânte. Fata mea cântă mai bine». Atunci eu auzeam discuțiile astea și mi-a intrat în cap că eu nu sunt suficient de bună în glas. De aceea am devenit o dansatoare atât de bună. Am compensat, dar fără să-mi dau seama. A fost o chestie în inconștient”, a mărturisit Andreea Bălan în podcastul moderat de Horia Brenciu.

„Mi-am dat seama că trebuie să evoluez. Timp de 3 ani am făcut canto intensiv”

Aceste comentarii au determinat-o pe Andreea să se concentreze intens pe dans. După participarea la emisiunea „Dansez pentru tine”, artista a realizat că trebuie să evolueze și pe partea vocală. Andreea Bălan a urmat timp de trei ani cursuri intensive de canto. Acum, artista se simte cu adevărat completă și mulțumită de evoluția sa profesională.

„Dintr-o dată m-am dus la «Dansez pentru tine», m-am dus în Mexic. Am participat la 3 ediții «Dansez pentru tine». L-am luat pe Petrișor și am făcut cele mai tari show-uri de dans. Am făcut tot felul de concepte de show în toți anii aceștia. Până la 28 de ani am fost fără band. Am fost doar eu cu Petrișor, cu dansatoare, făceam show-urile astea de dans. Mi-am dat seama că trebuie să evoluez, că nu pot să rămân toată viața doar pe dans, cu negative, cu backing-uri, cu playback.

Am zis că eu trebuie să învăț să cânt ca lumea, că vreau să îmi iau band și am luat tot bandul lui Keo. Acum ne mai împărțim chitaristul câteodată. E ok. M-am despărțit, s-a terminat acea relație și cum s-a terminat acea relație, acolo cred că am vrut să-i demonstrez lui ceva. Am luat tot bandul, m-am apucat de canto. Am făcut cu Mădălina de la RedBolnde canto. Timp de 3 ani am făcut canto intensiv. Mi-am luat band, mi-am reorchestrat toate piesele și tot ce făceam cu dansatorii am pus cu band, iar acum am band și cânt live. E altceva. Acum sunt cu adevărat un artist complet”, a mai spus Andreea Bălan.

Jorge a atacat-o fără menajamente pe Andreea Bălan

După ce a acceptat provocarea de a veni în platoul lui Măruță pentru a răspunde celor mai picante întrebări, Jorge a dat dovadă de o sinceritate frapantă încă de la prima întrebare: Care sunt cele  mai proaste trei voci din industria muzicală românească? Printre numele date de el, s-a regăsit și cel al Andreei Bălan, pe care a avut-o invitată în podcastul lui acum luni în urmă.

Nimeni nu s-ar fi așteptat la un răspuns atât de sincer din partea lui, nici măcar Andra, care se afla în culise dar nu a schițat nicio reacție. În ciuda faptului că mulți au rămas muți de uimire, răspunsul i-a șocat chiar și pe cameramani, ale căror chicoteli se auzeau în spatele camerelor de filmat.

„Liviu Vârciu, Andreea Bălan și Cabral. (…) Acum aștept mesaj de la Andreea Bălan. Cabral nu cântă, dar mai pune muzică. Cabral e un om deosebit, dar nu știam pe cine să aleg.”, a spus Jorge, în emisiunea lui Cătălin Măruță.

Moment neplăcut pe scenă. Artista a căzut în fața tuturor, în timp ce cânta și dansa

Andreea Bălan a făcut din nou show la unul din concertele sale, numai că de această dată a avut parte de o experiență neplăcută. Artista a căzut în timp ce cânta și dansa. Ca o adevărată profesionistă, Andreea s-a ridicat ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat și a continuat să facă spectacol.

Citește și Viorel Lis a avut cel mai dificil Paște. Momente tot mai grele pentru fostul edil. „Nu a putut săracul să mănânce nici măcar un ou! I se mișcă și ăia trei dinți din față”

Imaginile cu Andreea Bălan s-au viralizat rapid, după ultimul concert, când a căzut în timpul programului său artistic. Solista era pe scenă cu câteva dintre dansatoarele ei.

Câți bani cere Andreea Bălan ca să cânte 60 de minute la un eveniment

Andreea Bălan e solicitată deseori să cânte la evenimente private. Cei care vor să o cheme la nuntă, botez sau alte petreceri sunt nevoiți să scoată din buzunar între 2.000 și 5.000 de euro pentru un recital de 60 de minute.

„Prețul meu la concerte a fost sub valoarea a ceea ce eu am oferit. Eu cred că noi suntem plătiți cum trebuie. Nu cred că suntem plătiți greșit. Pentru că salariul nostru minim pe economie este de 2.000 de lei. Cât să luăm noi la concert? Câteva mii: două, trei, patru mii, cinci mii, cât să iei? Afară, normal că ceilalți au sute de mii pentru că și traiul este la alt nivel Hai să raportăm la traiul nostru de zi cu zi. Nu ai cum să ceri 30 de mii pentru un concert. Ce oferi tu pentru banii ăștia? Că acolo se pune problema”, a declarat Andreea Bălan în cadrul podcastului lui Radu Țibulcă de pe platforma YouTube.

„Eu tot timpul am cerut un pic sub valoarea pe care am oferit-o, ca apoi clientul, organizatorul, cine m-a chemat, să mă mai cheme, să zică „wow, dar ce show mi-a dat fata asta, nu m-a usturat buzunarul, o mai chem și data viitoare.” Asta a fost strategia mea ca să rezist în timp pe piața de concerte și ani și ani de zile am fost numărul 1 la vânzări pe concerte”, a adăugat artista.

Citește și Viorel Lis a avut cel mai dificil Paște. Momente tot mai grele pentru fostul edil. „Nu a putut săracul să mănânce nici măcar un ou! I se mișcă și ăia trei dinți din față”

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de mașini. Trebuie să obțină acest document neapărat
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Nokia, o afacere de miliarde. Cum s-a dus în cap un gigant
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-a pus limită. Decizie definitivă cu banii românilor. Interzis prin lege să mai depășești
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!