VIDEO Bătaie pe holurile Parlamentului. Liberalul Florin Roman, agresat de fostul coleg Dan Vîlceanu: ”Avea privirea tulbure. A încercat să mă muște canibalic de cap”

Incident grav în Parlamentul României. Deputatul PNL Florin Roman a fost agresat fizic pe holurile Parlamentului de fostul său colg de partid Dan Vîlceanu.
Alina Costache
21 mai 2024, 11:31
VIDEO Bătaie pe holurile Parlamentului. Liberalul Florin Roman, agresat de fostul coleg Dan Vîlceanu: ”Avea privirea tulbure. A încercat să mă muște canibalic de cap”

Bataie in Parlamentul Romaniei. Deputatul Dan Vilceanu l-a lovit cu genunchiul in nas pe deputatul Florin Roman, pe holul Parlamentului, conform acuzatiilor celui din urma. Cearta celor doi ar fi pornit in sala de plen, in banci.

Astăzi am trăit un momement prin care nu credeam ca voi trece vreodată într-o lume civilizată. I-am reproșat deputatului neafiliat, Dan Vilceanu, încălcarea regulamentului prin prezenta lui în băncile grupului PNL. Problema dumnealui la parlament era să afle câți primari au plecat la Călărași. A urmat o altercație verbală, după care, am fost bruscat fizic spre ieșirea din plen.
În afara sălii de plen am fost agresat fizic, din nou, în mod golănesc, cu o lovitură cu genunchiul aplicat în zona nasului.

Am evitat orice ripostă, pentru ca respect mandatul de parlamentar. În schimb, în baza imaginilor de pe camerele de luat vederi, voi depune solicitare de sancționare a deputatului neafiliat, prieten al ADU, pentru lovire! Totodată voi depune plângere penală împotriva deputatului huligan!”, a scris deputatul PNL Florin Roman, pe Facebook, după incident.

Citește și: Revoltă în PNL. Deputatul ”prosop” Florin Roman face scut în jurul baronului penal Lamborghini. Le cere liberalilor să-i susțină candidatura lui Iulian Dumitrescu, deși e anchetat de DNA

Incidentul a fost condamnat și de președintele Senatului și președintele PNL Nicolae Ciucă.

Violența fizică este de neacceptat, cu atât mai mult cu cât se întâmplă aici, în Palatul Parlamentului. Am fost trimiși aici de oameni, ca să lucrăm pentru ei și pentru interesul comun al societății. Avem datoria morală de a da un exemplu de comportament decent și civilizat, cu respectarea regulilor. Cum putem face mai bine pentru țară și pentru români dacă nu putem respecta reguli de bază?

Citește și: Florin Roman: PNL nu va părăsi coaliția, dacă PSD nu trece peste linia roșie

Atacul asupra domnului Florin Roman arată măsura unei lipse de caracter și conduită morală din partea deputatului Dan Vîlceanu, condamnabilă și inacceptabilă. Cer conducerii Camerei Deputaților să ia măsurile necesare în această situație”, a scris și Nicolae Ciucă.

Ulterior, deputatul PNL Florin Roman s-a dus la Institutul Național de Medicină Legală pentru a obține un certificat medico-legal, după ce a fost agresat de către deputatul Dan Vîlceanu. Florin Roman susține că Dan Vîlceanu ”avea privirea tulbure” și ”a încercat să mă muște canibalic de cap”.

„Am încercat să feresc plenul Parlamentului de gestul lui total deplasat şi necontrolat. Nu mă aşteptam la un astfel de gest. Nu poţi să te aştepţi ca un om pe care îl cunoşti de zeci de an, cu care, vorba aceea, ţi-ai mâncat cojile, să ajungă să aibă genul acesta de comportament. Dar nu era un tip violent. E absolut regretabil cu un astfel de gest s-a petrecut în Parlamentul României. Ce ar fi trebuit să fac eu? În momentul în care oricare dintre noi, puneţi-vă în situaţia mea, vine şi îţi aplică… Aveam două variante, de a reacţiona fizic, şi am evitat acest lucru, şi de a suporta această agresiune”, a afirmat Florin Roman, după ce a mers marţi la INML pentru a scoate certificat medico-legal.

Deputatul neafiliat Dan Vîlceanu a declarat marţi, pentru News.ro, că nu va da declaraţii privind altercaţia pe care a avut-o în plenul Camerei Deputaţilor cu liberalul Florin Roman, pentru că ”nu vrea să intre în scandaluri marca Roman”.

 

Victor Ciutacu: Aici ar fi două variante. Ori Vâlceanu e karateka și i-a dat din săritură, ori i-a mai tras una, l-a îndoit și l-a rezolvat din genunchi.

„Nu mă mai satur privind relatările, deocamdată incomplete, despre bătaia din Parlament între liberali. Dincolo de faptul că Vâlceanu se dovedește a fi un demn urmaș al Brătienilor, care a rezolvat cazul „prin noi înșine”, am niște nedumeriri de natură tehnică. O fi el, gorjeanul, mai zvelt, dar Roman zice că i-a spart nasul cu genunchiul. Aici ar fi două variante. Ori Vâlceanu e karateka și i-a dat din săritură, ori i-a mai tras una, l-a îndoit și l-a rezolvat din genunchi. Doar o filmare de la fața locului ne poate lămuri. Și nu pricep de ce ăia de la AUR și USR nu și-au făcut datoria de a imortaliza momentul astral”, a scris Victor Ciutacu pe Facebook.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Condimentul delicios, dar care devine periculos după ce este gătit. Românii adoră să îl adauge în numeroase rețete, dar nu își dau seama de efectele secundare pe care le are
Capital.ro
Stațiile ITP sunt obligate. Legea e lege. Nu mai scapă nimeni
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Marcel Ciolacu dă vestea! Românii vor putea merge în SUA fără vize mai repede decât era de așteptat
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Fostă ispită de la Insula iubirii, în spatele gratiilor: Am avut această frică
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
George Restivan a divulgat adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Adriana Bahmuțeanu 😲 Voia să-și salveze fiul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Se schimbă banii în Europa. Anunțul BNR pentru cei care preferă bani cash
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris Pun la Dispoziție 300.000 de Prezervative pentru Sportivi
MediaFlux
RĂSTURNARE la INSULA IUBIRII! Povestea de DRAGOSTE începută ACUM 10 ANI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!