Zeci de salariaţi din Făgăraş şi Victoria pichetează sediul Prefecturii Braşov

Aproximativ 50 de salariaţi de la societăţile comerciale Nitroporos Făgăraş şi Viromet Victoria pichetează joi, sediul Prefecturii Braşov, între orele 9.00-13.00.
Romania TV
06 iun. 2013, 08:38
Zeci de salariaţi din Făgăraş şi Victoria pichetează sediul Prefecturii Braşov

Protestul sindicaliştilor este îndreptat împotriva liberalizării preţului la gazele naturale şi la energia electrică, conform prevederilor memorandumului încheiat cu FMI ceea ce va duce la dispariţia celor două societăţi comerciale, susţin sindicaliştii, informează Agerpres.

Liderul sindicatului Nitroporos Făgăraş, Lucian Cupu, a declarat că societatea este închisă de o lună urmând ca, de la 1 iulie, 248 din cei 500 de salariaţi să fie disponibilizaţi.

„Protestăm pentru că societatea noastră este oprită de o lună de zile, iar salariaţii urmează să fie concediaţi. Creşterea preţurilor la gazele naturale şi la energia electrică va duce la dispariţia pentru totdeauna a societăţii. Am solicitat diverse întâlniri la Guvern şi ministere, dar acest lucru nu s-a întâmplat. De la 1 iulie, 248 de salariaţi care vor fi concediaţi au primit deja preavizele. Vor mai rămâne pe platformă 170 de salariaţi pentru paza instalaţiilor. Situaţia este catastrofală în municipiul Făgăraş pentru că, dacă şi societatea Nitroporos se va închide, oraşul va avea doar salariaţi din sistemul bugetar. Nu ştiu ce va fi din punct de vedere social”, a spus liderul de sindicat.

La rândul lui, Valentin Pampu, liderul sindicatului Viromet Victoria, a declarat că instalaţia de metanol a combinatului a fost închisă din lipsa gazului metan.

„Acum mai avem în funcţiune instalaţiile de răşini şi formol. O parte dintre angajaţii de la instalaţia de metanol au fost distribuiţi la celelalte secţii. Dar, dacă nu se porneşte instalaţia de metanol, iar colegii din grupul Inter Agro de care aparţinem nu vor mai produce îngrăşăminte chimice, nu ştiu cât vom mai rezista. Mai avem 500 de salariaţi şi este primul an când au început să apară şi la noi probleme din cauza preţului la gazele naturale. Dacă nu vom mai primi gaze naturale, murim”, a precizat liderul de sindicat.

Protestatarii sunt dotaţi cu două sirene, trompete, fluiere, tobe şi fac un zgomot infernal în centrul Braşovului. Ei şi-au amenajat un cort în caz de ploaie, iar în faţa acestuia au aşezat un sicriu. De la o portavoce aceştia scandează lozinci precum „Jos mafia”, „Afară cu mafia din ţară”, „Chimia salvează România”.

Acţiunea de protest se desfăşoară fără incidente.

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Metoda simplă prin care recunoști care sunt legumele naturale și sănătoase. Un cultivator experimentat din Dăbuleni a dezvăluit secretul
Capital.ro
INTERZIS pentru românii care stau la curte. NU ai voie să faci asta în fața casei
Playtech.ro
Imagini de SENZAȚIE cu soția lui Ianis Hagi. Elena a făcut furori în luna de miere. E tot mai îndrăzneață
DailyBusiness
Ministerul Afacerilor Externe recomandă părăsirea IMEDIATĂ din următoarea țară! „Evitați zborurile către acest stat!!”
Adevarul
Marturiile disidenților ruși eliberați în schimbul de prizonieri cu Rusia: „Este foarte dificil pentru mine din punct de vedere emoţional”
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
Ion Țiriac s-a răzgândit. Ce se întâmplă cu premiile promise medaliaților olimpici
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Adrian Mutu e în stare de șoc, după cutremurătoarea veste primită: 'Am pierdut un frate!' 😢
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Declarațiile sfâșietoate ale bunicului celor doi copii loviți de un adolescent într-o parcare din București. Care este starea fetiței al cărui picior a fost amputat: „A avut coșmaruri”
Capital.ro
A murit cea mai iubită și frumoasă actriță. A fost o femeie uimitoare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Dărâmat de durere, bunicul băiețelului omorât în accidentul din Pantelimon cere dreptate "A băgat în pământ un suflet nevinovat"
substantial.ro
Ucraina Evacuează Copii și Părinți din Regiunea Donețk din cauza Avansului Rusiei
MediaFlux
AVERTISMENT pentru pensionari. Șeful Casei de PENSII explică o mare GREȘEALĂ
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?