Jurnalista Adina Florea, noi acuzații la adresa lui Răzvan Băltărețu, despre care spune că a violat-o: „Mulți ani am încercat să mă protejez. Nu m-a violat din greșeală”

Jurnalista Adina Florea, care l-a acuzat pe Răzvan Băltărețu, fostul redactor-șef de la Vice, că a violat-o, a făcut noi precizări pe acest subiect.
Filip Stan
22 mai 2024, 17:25
Jurnalista Adina Florea, noi acuzații la adresa lui Răzvan Băltărețu, despre care spune că a violat-o:

Adina Florea a explicat de ce a apărut abia acum, după atât timp, să facă aceste acuzații de agresiune sexuală.

Adina Florea: „E un comportament de abuz pe care l-a repetat cel puțin cu două alte femei”

„De ce nu ai vorbit înainte? De ce vorbești acum? asta sunt întrebările cu care m-au bombardat ieri zeci de jurnaliști, de parcă răspunsul meu ar fi unul diferit de cel pe care atât de multe femei l-au dat înaintea mea. nu am vorbit pentru că mulți ani am încercat să mă protejez. am vrut doar să trăiesc și am făcut-o inclusiv încercând să-i găsesc scuze violatorului. mi-am spus că poate nu m-a auzit când i-am urlat „nu, nu și nu” în timp ce corpul lui mă strivea. poate era prea beat ca să mă audă. poate a greșit.

Citește și După Adina Florea, alte două femei îl acuză pe Răzvan Băltărețu că a ignorat lipsa consimțământului într-un raport intim

Cel mai important lucru pe care l-am învățat ieri e că nu am fost violată din greșeală de Răzvan Băltărețu.

Și că nu sunt nici măcar singura femeie pe care a agresat-o. E un comportament de abuz pe care l-a repetat cel puțin cu două alte femei. și, deși ele au ales să rămână anonime, cuvintele lor m-au făcut pentru prima dată în ultimii 9 ani să mă simt mai puțin singură. le mulțumesc lor și jurnaliștilor de la Hotnews, care au tratat acest subiect în cel mai uman mod posibil.

Mesajul din poză e pentru Băltărețu și pentru toți cei care i s-au strâns în jur”, a scris jurnalista pe Facebook.

Pe lângă Adina Florea, alte două femei, care au ales să-și păstreze anonimitatea, l-au acuzat pe Răzvan Băltărețu de agresiune sexuală.

„Nu vreau să mă expun. Ştiu că nu este o poziţie corectă din punct de vedere moral să vorbesc fără nume, dar nu pot mai mult. Nu sunt pregătită să defilez cu asta în comunitatea profesională din care fac parte. Muncesc de prea mult timp să fiu bine şi nu vreau să se ducă totul pe apa sâmbetei. Şi în niciun caz nu vreau să mă trezesc că devin celebră cu lucrul ăsta şi că eventual abuzatorul devine victimă”, a spus a doua femeie, care a ales să rămână sub anonimat.

Citește și Fostul redactor-șef al publicației Vice, acuzat de o colegă de breaslă că a violat-o. Răzvan Băltărețu: „Nu a fost doar un moment unic în care ne-am întâlnit și s-a întâmplat ceea ce acuză că s-a întâmplat”

„Mai vorbeam din când în când şi, la un moment dat, ne întâlnisem ca să-mi facă nişte fotografii profesioniste. În cele din urmă am început să facem sex. La un moment dat, a băgat-o ‘în cealaltă parte’, fără să mă întrebe, fără să fiu pregătită pentru asta. A fost cea mai mare durere pe care am simţit-o vreodată. Am căzut în genunchi şi am urlat de durere. A fost groaznic”, a povestit a treia femeie.

Cum a răspuns Răzvan Băltărețu la acuzațiile de agresiune sexuală

„Neg acuzațiile pe care mi le aduce Adina. Avem într-adevăr un trecut împreună, pentru o perioadă de timp, iar în acel trecut nu am recurs la abuz fizic sau psihic la adresa ei sau a altora. Ce am făcut profesional și personal în relație cu oamenii care mă știu arată că sunt împotriva abuzului de orice fel”.

Potrivit fostului redactor-șef al publicației Vice, între el și Adina nu a existat o relație clar definită, dar au petrecut timp împreună și au întreținut relații sexuale de mai multe ori, lucru confirmat și de ea.

„Da, am avut o relație care s-a întins pe mai multe luni, terminându-se în februarie 2016. Nu a fost însă o relație clar definită, în sensul că nu am avut un moment zero în care am căzut de comun acord că avem o relație. Dar ieșeam în oraș singuri sau în grupuri de prieteni, am mers împreună la balul facultății în decembrie 2015. Nu a fost doar un moment unic în care ne-am întâlnit și s-a întâmplat ceea ce acuză că s-a întâmplat”, a mai spus Răzvan Băltărețu.

Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Permisul auto nu mai rămâne suspendat. Lege nouă în România: S-a validat dreptul de a conduce
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Primele declarații ale Oanei Roman după ce i-a deschis proces penal lui Marius Elisei!
Spynews
Cine este Loredana Martin, ispita de la Insula iubirii. Tânăra a interacționat cu multe vedete internaționale | FOTO
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru București și Bacău
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'