Ion Iliescu: Am aflat cu tristeţe că ultimul “Apus de soare” al lui Costel Constantin nu mai e doar numele unei piese remarcabile, ci şi al unei dispariţii regretabile

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, a transmis un mesaj emoţionant după moartea actorului Costel Constantin, la 81 de ani.
Filip Stan
23 mai 2024, 12:26
Ion Iliescu: Am aflat cu tristeţe că ultimul “Apus de soare” al lui Costel Constantin nu mai e doar numele unei piese remarcabile, ci şi al unei dispariţii regretabile

Ion Iliescu, în doliu.  „Am aflat cu tristețe că ultimul „Apus de soare” al lui Costel Constantin nu mai e doar numele unei piese remarcabile, ci și al unei dispariții regretabile.

Un talent extraordinar al unei generații care a respirat și creat artă, Costel Constantin trage cortina vieții petrecută pe scenă, în lumina publicului care de generații s-a inspirat în pasiunea pentru istorie din rolurile sale.

Costel Constantin a fost coleg cu Ilinca Tomoroveanu, Florina Cercel, Ovidiu Iuliu Moldovan, Ion Caramitru, Mariana Mihuț, Rodica Mandache, Virgil Ogășanu. Împreună au format „Generația de Aur” a teatrului românesc”, spune Ion Iliescu, pe blogul său.

Doliu uriaș în teatrul românesc! Actorul Costel Constantin a murit la 81 de ani. Se retrăsese din lumina reflectoarelor în vara anului trecut

Costel Constantin a jucat în „Profesionistul”, în regia lui Horea Popescu, a fost Ștefan cel Mare din „Apus de soare”, în regia lui Dan Pița, McMurphy, în „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, spectacol care s-a jucat 11 ani cu casa închisă la Teatrul Național, Ducele de Kent în „Regele Lear”, în regia lui Radu Penciulescu, Damian Vulpenaru, în piesa „Crimă pentru pământ”, de Dinu Săraru.

Fostul președinte Ion Iliescu a transmis condoleanțe familiei și un gând bun către toți cei dragi ai lui.

„Regret că „Ultima frontieră a morții” nu a rămas doar un film.  Sunt alături de toți cei care fac parte din societatea largă a teatrului românesc, care prin plecarea lui Costel Constantin pierde încă o dată o lume, o epocă și unul dintre reprezentanții remarcabili ai scenei”, mai scrie Iliescu. Actorul Costel Constantin avea 81 de ani.

Actorul Costel Constantin a încetat din viaţă la vârsta de 81 de ani, conform unui anunţ făcut miercuri de Teatrul Naţional Bucureşti.

Doliu în Biserică, în Postul Paștelui. A murit preotul SPP, care slujea la Palatul Cotroceni

Costel Constantin s-a născut pe 20 octombrie 1942, la Galaţi. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, la clasa profesor Beate Fredanov, în 1964.
Costel Constantin a debutat pe scena Teatrului Naţional Bucureşti în 1970, cu rolul Nick din piesa „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee.
A jucat în zeci de piese, printre care se numără Săptămâna patimilor de Paul Anghel, Regele Lear de William Shakespeare, Năpasta, O scrisoare pierdută de I.L. Caragiale, Alexandru Lăpuşneanu de Virgil Stoenescu, Azilul de noapte de Maxim Gorki, Apus de soare de Barbu Ştefănescu Delavrancea, Steaua fără nume de Mihail Sebastian, Crimă pentru pământ după Dinu Sararu, Sâmbătă, duminică, luni de Eduardo De Filippo, Sinucigasul de Nikolai Erdman.
Ultima oară a putut fi văzut pe scenă în iunie 2023, în spectacolul „Omul care a văzut moartea”, un rol remarcabil, care a avut peste 200 de reprezentaţii de-a lungul a zece ani.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să pui în ciorba de burtă ca să aibă un gust și o aromă deosebită. Ingredientul final e cel mai important
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
Doamne cum arăta înainte ispita Diandra înainte de operațiile estetice. Imagini șoc, pe care le-ar vrea șterse de pe internet
DailyBusiness
RECORD PENTRU AUR. A atins cel mai mare nivel din istorie
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
V-ați încheiat nasturii, dar nu ați știut asta. Marea diferență între bărbați și femei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Dansul mirilor de la nunta lui Andrei și a Cristinei Rotaru. Fanii și-au făcut cruce când au văzut! VIDEO
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Recorduri de Temperaturi doborâte: Schimbările Climatice afectează Din Ce în Ce Mai Multe Zone ale Lumii
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...