Scandal într-o școală din Târgu Jiu! Părinții refuză să își mai trimită copiii la școală, din cauza unui elev agresiv

Scandal la o școală din Târgu Jiu, acolo unde mai mulți copii ar refuza să meargă la ore pentru că un coleg ar fi prea agresiv. Totul a început de la o îmbrânceală între doi copii. Situația a escaladat rapid, după ce mama elevului acuzat că ar fi agresiv a avut un schimb acid de replici cu învățătoarea.
Filip Stan
23 mai 2024, 16:13
Scandal într-o școală din Târgu Jiu! Părinții refuză să își mai trimită copiii la școală, din cauza unui elev agresiv

Scandal la o școală din Târgu Jiu, acolo unde mai mulți copii ar refuza să meargă la ore pentru că un coleg ar fi prea agresiv. Totul a început de la o îmbrânceală între doi copii. Situația a escaladat rapid, după ce mama elevului acuzat că ar fi agresiv a avut un schimb acid de replici cu învățătoarea.

Citește și Noi burse pentru elevi! Ministerul Educației a făcut anunțul mult așteptat

Scandal într-o școală din Târgu Jiu, după ce doi copii s-ar fi îmbrâncit. Situația a luat o întorsătură ciudată, după ce mama elevului acuzat că ar fi agresiv a avut un schimb de replici cu învățătoarea.

În urma incendiului, părinții au refuzat să își mai trimită copiii la școală, iar doi dintre ei au depus și plângeri penale la Poliție.

Incidentul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, la una dintre clasele 0 de la Şcoala Generală ”Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu.

Doi elevi, colegi de clasă, s-ar fi îmbrâncit. A doua zi, mama unuia dintre ei ar fi mers la școală supărată și s-ar fi luat la ceartă cu învățătoarea.

„Am făcut tot ce ţine de noi ca să mediem aceste conflicte dar nu putem să mediem noi conflictul dintre un părinte şi un învăţător atâta timp cât părintele îşi arată dispreţul faţă de dascălul respectiv. Nu e conflict între copil si copii, copil și învățătoare. Este o dispută legată de orgolii”, a declarat, pentru Pandurul.ro, Corina Panduru, directoarea Şcolii Generale „Constantin Săvoiu”.

În semn de protest, miercuri, mai mulți părinți au refuzat să-și trimită copiii la școală.

„Sunt cel puțin 20 de copii. Și al meu este printre absenți. Nu au mers la școală și nici nu vor merge până când nu se vor lua măsuri. Noi am făcut asta în semn de protest. Copiii trebuie să se simtă în siguranță la școală și nu se simt. Copiii au venit speriați că au văzut polițiștii în școală, a fost scandal. Nu e un caz izolat.

Nu se poate ca din cauza unui copil din grup să sufere o clasă întreagă. Vor să mușamalizeze doar pentru renumele școlii”, a declarat un părinte pentru Pandurul.ro. Cazul este anchetat și de Poliție, după ce doi dintre părinți au depus plângeri penale.

„În acest moment, la Poliţia Municipiului Târgu Jiu se află în lucru două dosare penale întocmite sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de loviri sau alte violenţe, ca urmare a unui eveniment produs la o unitate de învăţământ din municipiu”, au transmis, pentru Agerpres, reprezentanții IPJ Gorj.

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a demarat o anchetă

Pe lângă cele precizate anterior, Inspectoratul Școlar Județean Gorj a demarat o anchetă.

„IȘJ Gorj a luat act, în cursul dimineţii de 22 mai 2024, de un incident petrecut, la finalul săptămânii trecute, în incinta unei unităţi de învăţământ gimnazial din Târgu Jiu.

La momentul vorbirii, este în derulare o anchetă a instituţiei noastre pentru verificarea situaţiei şi medierea unui conflict între părinţii elevilor dintr-o clasă a unităţii şcolare.

Există, din informaţiile noastre, plângeri penale depuse la IPJ Gorj din partea mai multor părinţi ai elevilor din clasa deja menţionată, aceste aspecte urmând a fi soluţionate de instituţiile abilitate legal.

Există numeroşi părinţi care, în acest moment, refuză să îşi mai trimită copiii la şcoală, acuzând disfuncţionalităţi şi conflicte la nivelul colectivului de părinţi, lucru ce afectează buna funcţionare a actului didactic la clasă.

Te-ar putea interesa și Anunț de ultimă oră! Se schimbă numărul de ore pe care elevii trebuie să îl petreacă la școală

Unitatea de învăţământ face toate demersurile pentru rezolvarea situaţiei în regim de urgenţă”, a precizat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IŞJ Gorj, Ionuţ Catrina.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Cine se află, de fapt, în spatele Wizz Air, compania care a provocat scandaluri imense în România. Mii de turiști se plâng de zboruri amânate sau anulate
Capital.ro
Ilegal în România. Îți confiscă tot, inclusiv banii și mașina. Nu există excepție în lege
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Haos în sistemul medical. Unde se calcă pacienții în picioare
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se ADÂNCEȘTE! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
N-ai voie dacă nu prezinți BULETIN. S-a dat azi lege obligatorie în România. Amendă 30.000 lei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Curtea Internațională de Justiție declară ilegale colonizările israeliene din teritoriile palestiniene ocupate
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'