Limitele de retragere de la bancomate în 2024. Câți bani poți scoate în fiecare zi în funcție de bancă

Suma maximă pe care o poți retrage zilnic de la bancomate. Regulile stricte impuse de bănci clienților din România.
Alina Costache
26 mai 2024, 10:19
Limitele de retragere de la bancomate în 2024. Câți bani poți scoate în fiecare zi în funcție de bancă
Care sunt limitele de retragere de la bancomate în 2024

Zilnic, în România se efectuează sute de mii de retrageri de la bancomate. De obicei, posesorii de carduri retrag o anumită sumă, fără să știe care este limita zilnică. Limita diferă de la o bancă la alta, iar uneori, se pot percepe și comisioane.

Retragerea banilor de la bancomate este una dintre cele mai frecvente operațiuni bancare. Romînii scot bani zilnic, dar cu toții se limitează doar la suma de care au nevoie. Chiar dacă pare simplă, retragerea unei anumite sume are și reguli.

Citește și: Taxa pe gară 2024. Românii care merg cu trenul vor scoate mai mulţi din buzunar, noul tarif se va reflcat în costul biletelor

Fiecare bancă are un set de reguli pentru clienții care retrag bani de la bancomate. În funcție de banca emitentă a cardului, există anumite limite zilnice, precum și anumite comisioane care se percep.

Majoritatea bănicilor prezente în România permit retragerea în numerar a unei sume maxime cuprinse între 3.000 și 5.000 de lei. În funcție de nevoile clientului, limita poate fi extrinsă. Proprietarul cardului poate solicita asta fizic, în bancă, dar și online, direct din aplicația băncii.

Limita se modifică doar în anumite condiții. Acestea diferă de la o bancă la alta, dar și în funcție de tipul cardului pe care îl deține posesorul.

Limitele de retragere diferă și ele în funcție de banca emitentă. Românii care au conturi deschise la Raiffeisen Bank pot retrage maxim 3.000 de lei. Această limită se aplică posesorilor de card Raiffeisen Bank Standard, Raiffeisen Bank Vodafone și Raiffeisen Bank eMAG.

Limita maximă crește la 5.000 de lei pentru posesorii de card Raiffeisen Bank Gold. Cea mai mare sumă limită o au românii care posedă un card Raiffeisen Bank World Mastercard. Ei pot retrage de la bancomat 10.000 de lei.

Clienții BCR pot retrage 3.000 de lei pe zi. Cei ce au nevoie de mai mulți bani, pot mări această limită. În funcție de cardul pe care îl posedă, limita maximă poate ajunge la 10.000 de lei.

Citește și: Avertisment pentru posesorii de card Revolut care au şi cont de Facebook

La BRD, cea mai mică sumă limită la retragerea zilnică o au tinerii de peste 14 ani. De pe cardul BRD ISIC, aceștia pot retrage maxim 2.000 de lei. Limita maximă crește pentru clienții Visa Electron și ajunge la 4.000 de lei.

Suma limită pentru retragerea zilnică pe care o au clienții Mastercard Standard este de 7.000 de lei. Dacă clienții BRD vor să retragă o sumă mai mare de 10.000 de lei, trebuie să se programeze cu 24 de ore înainte la ghișeu.

Clienții ING au altfel de limite impuse. Aceștia pot efectua maxim 30 de operațiuni de depunere și retragere într-o singură zi, iar suma maximă de retragere de la bancomat este de 15.000 de lei.

Clienții Băncii Transilvania pot retrage într-o singură zi maxim 5.000 de lei de la bancomat. Limita maximă poate fi extinsă până la 9.000 de lei, fie apelând numărul dedicat clienților, fie direct din aplicație.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Țările în care locuiesc cei mai mulți oameni obezi. Ce loc ocupă România
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Decizie pentru proprietarii de teren sau locuințe. Se confiscă și se vinde
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru românii cu copii mici! Ce trebuie să facă pentru a-i primi?
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Acești șoferi, lăsați pe loc fără permis. S-a schimbat legea
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi în ochi!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
Ordinul UE, lege și în România. Se montează obligatoriu pe mașină de la 1 iulie 2024
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Șpagă de zeci de mii de euro pentru aviz de la Autoritatea Aeronautică Română
MediaFlux
De ce AU SCĂZUT PENSIILE. Explicații de la Casa Națională de Pensii
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?