Topul celor mai sănătoase brânzeturi din lume. Tu știi ce brânză consumi?

Brânza este unul dintre preparatele preferate ale românilor. Cu toate acestea, nu toate tipurile de brânză sunt sănătoase, iar excesul de brânză poate cauza probleme grave.
Irina Dumitrescu
25 mai 2024, 07:40
Topul celor mai sănătoase brânzeturi din lume. Tu știi ce brânză consumi?

Brânza este un aliment extrem de popular în întreaga lume, apreciată pentru versatilitatea sa culinară. Fie că este întinsă pe pâine sau folosită în diverse preparate, bucata de brânză este nelipsită din bucătăria oricărei gospodine.

Cu toate acestea, conform ghidurilor nutriționale actuale, brânza produsă din lapte de origine animală nu este considerată cea mai sănătoasă alegere alimentară. Societatea Germană de Nutriție (DGE) susține, totuși, că produsele lactate, inclusiv brânza, ar trebui să facă parte dintr-o dietă echilibrată, cu condiția de a fi consumate cu moderație.

Beneficiile și riscuri ale consumului de brânză

Pe lângă proteine și grăsimi, brânza furnizează minerale și vitamine esențiale. Calciul prezent în brânză conferă stabilitate oaselor și dinților. Mai mult, acesta este implicat în coagularea sângelui, menține pereții celulari stabili și asigură o transmitere eficientă a stimulilor în sistemul nervos și muscular.

Cu toate acestea, moderația este cheia unei alimentații sănătoase. Societatea Germană de Nutriție recomandă un consum zilnic de 50 până la 60 de grame de brânză pentru un adult, echivalentul a două felii normale. Brânza conține multe grăsimi și calorii, dar și o cantitate semnificativă de sare și acizi grași saturați, care, în exces, pot crește riscul de boli cardiovasculare și hipertensiune arterială.

Cea mai sănătoasă brânză

Pe baza conținutului de nutrienți, a studiilor de specialitate și a numeroaselor ghiduri nutriționale, heidelberg24.de a realizat un top al celor mai sănătoase brânzeturi din lume. Iată clasamentul și detalii esențiale despre aceste brânzeturi:

1. Mozzarella

Mozzarella ocupă primul loc în clasament datorită profilului său nutrițional impresionant. Cu 20 de grame de proteine pe porție, mozzarella este săracă în grăsimi și calorii, având 255 de kilocalorii la 100 de grame. Este o sursă excelentă de proteine, esențiale pentru construirea și repararea țesuturilor.

2. Brânza de vaci

Pe locul al doilea se află brânza de vaci, cunoscută pentru conținutul său ridicat de proteine și numărul scăzut de calorii. Cu doar 102 calorii și 13 grame de proteine la 100 de grame, este o alegere ideală pentru cei care doresc să slăbească. Brânza de vaci este de asemenea bogată în calciu, benefic pentru sănătatea oaselor.

Vezi AICI lista completa.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Domnitorul român care a sfârșit în exil după ce a câștigat multe bătălii importante pentru apărarea patriei. A fost înmormântat la Viena ca împărații
Capital.ro
Codul Rutier se modifică. Legea care te lasă fără PERMIS Se aplică pe toți șoferii
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
România Pitorească. Micul colț de rai unde soarele răsare de două ori într-o zi
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Trebuie să devină obligatoriu. Anunțul ce face România de rușine: Să recunoaștem...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ministrul slovac al Culturii acuză minoritatea LGBTQ+ pentru scăderea ratei fertilității în Europa
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!