Satul în care oamenii fac afaceri cu pietre. Bolovanii grei le aduc bani frumoși locuitorilor

Satul în care locuitorii vând pietre pentru a face rost de bani. Businessul este neobișnuit pentru oamenii din această zonă.
Alina Costache
27 mai 2024, 17:41
Satul în care oamenii fac afaceri cu pietre. Bolovanii grei le aduc bani frumoși locuitorilor
Satul care face bani din pietre

Satul în care oamenii fac bani din pietre. Locuitorii au descoperit o sursă de venit foarte profitabilă având în vedere că există o piață de deschidere în această direcție.

Afacerea este ieșită din comun pentru oamenii din această zonă situată pe malul râului Yangtze în provincia Sichuan, din China. Locuitorii din satul Hejiaba trăiesc, de obicei, din agricultură și turism.

Citește și: Care este cea mai potrivită oră pentru udarea plantelor! Specialiștii în grădinărit nu se abat de la această regulă

Cu toate astea, au descoperit o nouă sursă de venit. Undeva în anul 2003, au început să colecteze și să vândă pietre de râu pentru tot felul de ornamente, pentru locuințe și birouri.

Nu este vorba despre roci mici, care sunt ținute pe post de amulete aducătoare de noroc, ci de pietre mari, de diverse dimensiuni și culori. Acești bolovani le aduc oamenilor bani grei pentru că sunt mulți care îi colecționează.

Aceste pietre colorate și modelate de natură au diferite forme și desene pe suprafața lor. Pe unele dintre ele pare că sunt desenate diferite portrete, în timp ce altele au figuri geometrice.

Oricum ar arăta, sunt considerate frumoase de colecționarii din China. Cei care ajung în satul Hejiaba sunt dispuși să scoată sume destul de mari din buzunar pentru a le cumpăra de la oamenii care se ocupă cu această afacere.

Localnicii se bazează pe experiență și pe cunoștințele dobândinte de-a lungul timpului pentru a scoate pietrele din apă între aprilie și februarie, când începe sezonul uscat. Sute se săteni sapă pe malurile râului pentru a găsi pietre valoroase. Acestea sunt curățate și fizate pe stative de lemn personalizate.

Satul Heijaba a devenit în timp o sursă de inspirație pentru antreprenorii de pe glob. Localnicii reușesc să identifice și să vândă aceste pietre încă din anul 2003, când potențialul a fost descoperit prun intermediul unui cuplu.

Citește și: Motivul pentru care capacele sunt ataşate la sticle. „Aceasta a fost a doua cea mai proastă idee pe care UE a avut-o în ultimii 10 ani”

Aceștia au vizitat un oraș din apropierea localității și la plecarea spre casă au luat câșțiva bolovani ornamentali. Ulterior, au ajuns să îi vândă la piață pentru o sumă destul de mare.

Pietrele sunt scoase din circa 10 kilometri de maluri cu pietre colorate, materia primă pentru această afacere fiind din abundență. Satul din China generează cu această afacere aproximativ 20 de milioane de yuani în fiecare an, potrivit desprelume.ro, adică peste trei milioane de dolari.

Unele dintre cele mai scumpe pietre se vând chiar și cu zeci de mii de yuani. O piatră numită „Dificilul drum Shu”, după tiparele de l aexterior, a fost scoasă la vânzare cu suma de 100.000 yuani, adică 15.400 de dolari.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Patriarhia Română răspunde acuzațiilor privind canonizarea unor clerici cu legături legionare
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'