EXCLUSIV Cum vrea Piedone să convingă electoratul tânăr să-l voteze, făcând promisiuni greu de îndeplinit: „Se vor construi blocuri pentru tineri. Primarul General este Stăpânul Inelelor pe case în București”

Cristian Popescu Piedone, candidat la funcția de primar la Primăria Capitalei, a vorbit despre o parte dintre probleme cu care Bucureștiul se confruntă în prezent și ce soluții are pentru a transforma orașul într-o adevărată capitală europeană, în direct la România TV.
Alina Costache
27 mai 2024, 21:18
EXCLUSIV Cum vrea Piedone să convingă electoratul tânăr să-l voteze, făcând promisiuni greu de îndeplinit: „Se vor construi blocuri pentru tineri. Primarul General este Stăpânul Inelelor pe case în București”
Cristian Popescu Piedone, în direct la România TV

Cristian Popescu Piedone, candidat la funcția de primar la Primăria Capitalei,  susține sus și tare, în continuare, că este persoana potrivită care să stea în vârful administrației locale a Municipiului București. Acesta a dat ca exemplu mandatele sale de primar la sectoarele 4 și 5, unde, spune el, și-a lăsat puternic amprenta.

„Sunt în rezonanță cu orașul, cu întreg orașul, nu doar cu cele două sectoare unde am fost primar și sunt încă. Orașul trebuie să-l simți, să stai în el. E adevărat, avem echipe, avem oameni care dau soluții. Acolo stau, între oameni.

Problema a început să se accentueze cu timpul. Sunt anumiți primari performanți la sectoare. La Sectorul 4 este domnul Băluță, care a dus sectorul mai departe. Pot spune că este cel mai performant sector, dar am contribuit, am fost pionierul, mi-am lăsat amprenta acolo”, a declarat Piedone, în direct la România TV, în emisiunea România la raport, moderată de Andreea Crețulescu.

Întrebat care este cea mai mare problemă cu care se confruntă Bucureștiul în acest moment, Piedone a socotit că traficul este de departe una dintre cele mai mari hibe ale Capitalei: „Traficul, nervii de dimineață când te trezești odihnit, când te duci la școală cu copilul și nu beneficiezi de o oră de somn că trebuie să o petreci în trafic”.

Citește și: Ultimul sondaj dă peste cap calculele pentru Capitală. Firea în cădere liberă, Piedone nu prinde podiumul, cine va fi noul primar

Cristian Popescu Piedone are planuri mari și pentru școlile din fiecare sector al Capitalei. Candidatul la funcția de Primar General al Municipiului București susține că, dacă va fi ales la șefia Capitalei, Poliția Locală va fi cea care se va ocupa de siguranța elevilor, nu firmele private de securitate, așa cum se întâmplă în prezent.

„Din păcate, o spun, nu știu problemele raportate la Sectorul 5, nefiind siguranță în școli, în mare parte din școlile din Municipiul București. Noi suntem diar administratorii clădirilor. Proprietarii sau angajații sunt ai ministerului Educației.Paza este asigurată de primărie: poliția locală. Eu spun și voi fi precursorul a ceea ce ar trebui să fie o normalitate. Ar fi cazul, dacă tot plătim acele salarii, care nu sunt puține. Acolo, când te duci cu o firmă de pază în școală, nu asigură siguranța. Ești obligat prin lege sp asiguri paza, dar pe ei nu îi interesează. Intră cine vrea, cum vrea. Dacă intri așa, poți să intri oricând, nu au siguranță în clădire. Soluția este de a rentabiliza Poliția Locală, să renunțăm la contractele cu firmele private și să colaborăm cu Poliția Locală. Dacă acolo se întâmplă ceva, tot în capul meu cade”, a mai spus Piedone, în direct la România TV.

Mai mult, acesta promite că în Sectorul 5 vor fi construite blocuri pentru tineri și susține că este primul primar care intenționează să facă ceva în acest sens.

„Sunt primul primar care construiește pentru tineri din fonduri locale nerambrusabile. În Sectorul 5, în maxim două săptămâni se eliberează terenul pe Șoseaua Viilor cu trafic greu, unde se vor construi șase blocuri P+10, pentru tineri. Fondul imobiliar nu aparține primăriilor de sector, ci Primăriei Capitalei. Niciun primar de sector nu are o cărămidă să poată să dea. Sunt primul care construiesc și vreau să dau pentru tineri. Sunt primul. Domnul Primar General, oricare ar fi el, este Stăpânul Inelelor pe case în București”, a mai spus Piedone.

Citește și: Cristian Popescu Piedone, soluții pentru problema termoficării în București: ”Este o tehnologie inovatoare”

O altă problemă cu care se confruntă Bucureștiul este lipsa stațiilor pentru taximetriști. Deși recunoaște că nu există spațiu nici măcar pentru a construi parcări pentru mașinile bucureștenilor, Piedone crede că există soluții pentru a crea spații speciale pentru serviciile de taximetrie.

„Sunt lezați. În primul rând, licențele de transport pentru taximetriști se dau de către Primăria generală raportat la un număr de licențe. Ei au o problemă cu Uber, cei care practică taximetria la vedere. Trebuie să le faci, nu există stații de taxi, în primul rând stații de taxi, care să nu încurce traficul. Făcute alveole. Dacă există implicare, există soluții”, a continuat Cristian Popescu Piedone.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Zodiile care devin bogate până la finalul lunii iulie. Au parte de măriri de salariu și câștiguri neașteptate
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
A nins ca în luna decembrie în unele stațiuni
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
O mare companie din România concediază. Sunt probleme uriașe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Noi TESTE pentru șoferii din România. Ce analize sunt obligați să facă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Un bărbat atacat de urs în Sântioana, județul Bistrița-Năsăud
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!