Vrei să te muți împreună cu partenerul de viață? Iată 7 sfaturi de la experți

Fiecare cuplu trece prin multe faze în viață, mai ales după ce se mută împreună. Acest pas este emoționant, interesant, dar și plin de stres. Este o tranziție majoră, care implică schimbări în spațiul personal, în rutinele zilnice și în relația respectivă. Este normal să simți un pic de stres, anxietate și presiune în această perioadă de acomodare la schimbări.
Alina Costache
28 mai 2024, 12:36
Vrei să te muți împreună cu partenerul de viață? Iată 7 sfaturi de la experți

Psihologii consideră acest pas semnificativ în evoluția unei relații și oferă o serie de sfaturi, care pot fi luate în considerare.

1. Cât de importante sunt așteptările în relație?

Așteptările joacă un rol semnificativ în relație după ce vă mutați împreună. Ele pot influența acțiunile tale și ale persoanei iubite, dar și bunăstarea generală. Viața împreună înseamnă un mare compromis și poate fi mai frumoasă dacă sunteți mai flexibili, mai răbdători, dacă aveți o comunicare
mai deschisă.

Fericirea crește invers proporțional cu așteptările tale. Deci, dacă ai așteptări prea mari, fericirea scade. Prin urmare, așteptările tale vor determina realitatea mai mult decât orice alt tip de gândire.

2. Nu trăi cu frică!

Frica de abandon este una dintre primele cauze ale nefericii în sfera relațională și despre aceasta se spune că apare frecvent la unul dintre parteneri, iar celălalt poate avea un sentiment de sufocare.

3. Nu renunța la spațiul personal în relație!

Noi oamenii tânjim după conexiune, apropiere, iubire, dar și după propriul nostru spațiu personal. Ai simțit vreodată nevoia de a fi singur chiar dacă îți iubești partenera și locuiți împreună? Acest lucru este complet normal. Așadar, de ce să nu creezi în casa ta mici oaze de liniște, care sunt doar ale tale? Poți avea un birou, un colț de lectură confortabil pe o canapea, sau o cameră de hobby în care să-ți manifești creativitatea.

Este minunat să găsești un echilibru sănătos între a petrece timp împreună cu persoana iubită și a avea timp liber pentru activitățile și hobby-urile care îți plac.

Intimitatea într-un apartament comun nu înseamnă a te izola, ci mai degrabă de a crea o viață de zi cu zi mai armonioasă, de a ține cont de nevoile tale și ale persoanei iubite. Această abordare reflectă încrederea și respectul în relație și poate contribui la menținerea unei conexiuni sănătoase și a unei identități individuale puternice.

4. Viața împreună nu trebuie să fie plictisitoare

Potrivit experților, cel mai frecvent motiv pentru care oamenii își pierd pasiunea este că uită de intimitate. În practică, un partener devine critic și stresant, iar celălalt devine distant și trist. Poți evita asta dacă ții cont de faptul că o relație bună se bazează pe intimitate emoțională și pe apropiere.

Poți cocheta romantic cu persoana dragă, poți să readuci romantismul și pasiunea în viața voastră. Asta înseamnă să trăiți momente frumoase ca doi oameni îndrăgostiți, să găsiți noi căi spre plăcere, să reaprindeți cu adevărat pasiunea de la început. Atracția este ceva greu de întreținut în timp, pasiunea se pierde din cauza stresului, însă flacăra iubirii se poate reaprinde schimbând abordarea, programând niște momente intime, exersând flirtul.

O idee ar fi să experimentați noi căi spre plăcere, alegând produse must-have la prețuri avantajoase dintr-un sex shop. Pemițându-i persoanei iubite să se exprime liber și să se simtă acceptată poate reaprinde scânteia, care te-a vrăjit cândva.

5. Nu uita de sarcinile casnice!

Fii sincer cu persoana iubită, răbdător și discutați și despre împărțirea sarcinilor casnice.

6. Relaxarea și călătoriile

Timpul petrecut împreună în călătorii ilustrează modul în care relaționați unul cu celălalt și este un indiciu al felului în care depășiți provocările neașteptate, în diferite situații.

7. Factorii de stres financiar în relație

Deja se știe că instabilitatea financiară este cauza nefericii. Este foarte important să discuți despre bani cu persoana iubită, despre cheltuieli. Cercetătorii spun că trebuie evitate cheltuielile nerezonabile, pentru că ele pot influența comportamentul financiar al unei persoane.

Banii pot trezi emoții puternice în om, care sunt adesea negative, de anxietate și stres. Mulți oameni preferă să nu discute despre bani, despre probleme financiare și asta nu ajută la stabilirea unor obiective comune și la construirea intimității. Uneori problemele financiare nu se referă la buget, ci mai ales la control. Dacă în cuplu se va discuta despre bani, atunci se pot stabili limite confortabile, ceea ce va întări relația în general.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Ce să adaugi peste carnea de pui la cuptor ca să-i dai un gust de neuitat. Ingredientul care îi oferă o savoare de excepție
Capital.ro
SCHIMBARE drastică pentru milioane de români. S-a aflat ce SE PREGĂTEȘTE: Este vorba de o decizie politică
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Atenție dacă vizitați această țară! Alertă de călătorie de la MAE!
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Polițiștii, acuzați că au dat doar avertismente șoferilor
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather anunță 11 zile de mega-caniculă și risc uriaș de radiații în România. Ce se întâmplă în București
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Decizie pentru cei cu buletin de identitate. Statul român va afla absolut totul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Finalizarea heliportului din Târgu Jiu întârziată de trei ani
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!