Psihologii consideră acest pas semnificativ în evoluția unei relații și oferă o serie de sfaturi, care pot fi luate în considerare.
1. Cât de importante sunt așteptările în relație?
Așteptările joacă un rol semnificativ în relație după ce vă mutați împreună. Ele pot influența acțiunile tale și ale persoanei iubite, dar și bunăstarea generală. Viața împreună înseamnă un mare compromis și poate fi mai frumoasă dacă sunteți mai flexibili, mai răbdători, dacă aveți o comunicare
mai deschisă.
Fericirea crește invers proporțional cu așteptările tale. Deci, dacă ai așteptări prea mari, fericirea scade. Prin urmare, așteptările tale vor determina realitatea mai mult decât orice alt tip de gândire.
2. Nu trăi cu frică!
Frica de abandon este una dintre primele cauze ale nefericii în sfera relațională și despre aceasta se spune că apare frecvent la unul dintre parteneri, iar celălalt poate avea un sentiment de sufocare.
3. Nu renunța la spațiul personal în relație!
Noi oamenii tânjim după conexiune, apropiere, iubire, dar și după propriul nostru spațiu personal. Ai simțit vreodată nevoia de a fi singur chiar dacă îți iubești partenera și locuiți împreună? Acest lucru este complet normal. Așadar, de ce să nu creezi în casa ta mici oaze de liniște, care sunt doar ale tale? Poți avea un birou, un colț de lectură confortabil pe o canapea, sau o cameră de hobby în care să-ți manifești creativitatea.
Este minunat să găsești un echilibru sănătos între a petrece timp împreună cu persoana iubită și a avea timp liber pentru activitățile și hobby-urile care îți plac.
Intimitatea într-un apartament comun nu înseamnă a te izola, ci mai degrabă de a crea o viață de zi cu zi mai armonioasă, de a ține cont de nevoile tale și ale persoanei iubite. Această abordare reflectă încrederea și respectul în relație și poate contribui la menținerea unei conexiuni sănătoase și a unei identități individuale puternice.
4. Viața împreună nu trebuie să fie plictisitoare
Potrivit experților, cel mai frecvent motiv pentru care oamenii își pierd pasiunea este că uită de intimitate. În practică, un partener devine critic și stresant, iar celălalt devine distant și trist. Poți evita asta dacă ții cont de faptul că o relație bună se bazează pe intimitate emoțională și pe apropiere.
Poți cocheta romantic cu persoana dragă, poți să readuci romantismul și pasiunea în viața voastră. Asta înseamnă să trăiți momente frumoase ca doi oameni îndrăgostiți, să găsiți noi căi spre plăcere, să reaprindeți cu adevărat pasiunea de la început. Atracția este ceva greu de întreținut în timp, pasiunea se pierde din cauza stresului, însă flacăra iubirii se poate reaprinde schimbând abordarea, programând niște momente intime, exersând flirtul.
O idee ar fi să experimentați noi căi spre plăcere, alegând produse must-have la prețuri avantajoase dintr-un sex shop. Pemițându-i persoanei iubite să se exprime liber și să se simtă acceptată poate reaprinde scânteia, care te-a vrăjit cândva.
5. Nu uita de sarcinile casnice!
Fii sincer cu persoana iubită, răbdător și discutați și despre împărțirea sarcinilor casnice.
6. Relaxarea și călătoriile
Timpul petrecut împreună în călătorii ilustrează modul în care relaționați unul cu celălalt și este un indiciu al felului în care depășiți provocările neașteptate, în diferite situații.
7. Factorii de stres financiar în relație
Deja se știe că instabilitatea financiară este cauza nefericii. Este foarte important să discuți despre bani cu persoana iubită, despre cheltuieli. Cercetătorii spun că trebuie evitate cheltuielile nerezonabile, pentru că ele pot influența comportamentul financiar al unei persoane.
Banii pot trezi emoții puternice în om, care sunt adesea negative, de anxietate și stres. Mulți oameni preferă să nu discute despre bani, despre probleme financiare și asta nu ajută la stabilirea unor obiective comune și la construirea intimității. Uneori problemele financiare nu se referă la buget, ci mai ales la control. Dacă în cuplu se va discuta despre bani, atunci se pot stabili limite confortabile, ceea ce va întări relația în general.