Ciolacu: Cel mai rău este să fim vătafi când ocupăm o anumită funcţie în administraţia locală

Preşedintele PSD s-a aflat miercuri pe Valea Doftanei şi în judeţul Prahova, precizând încă o dată că "administraţia locală nu trebuie să aibă culoare politică"
Filip Stan
29 mai 2024, 22:26
Ciolacu: Cel mai rău este să fim vătafi când ocupăm o anumită funcţie în administraţia locală

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, la Valea Doftanei, că administraţia locală nu trebuie să aibă culoare politică, el adăugând că „cel mai rău este să fim vătafi când ocupăm o anumită funcţie”.

„Administraţia locală nu trebuie să aibă culoare politică. Există 30 de zile de campanie, iar după aceste 30 de zile de campanie, toată lumea trebuie să se unească şi să vadă interesul cetăţenilor pe care îi reprezintă, care i-au ales. Restul sunt poveşti, restul… vom continua să stăm în aceeaşi paradigmă de foarte mult timp şi cel mai rău (…), mai ales la noi la români, este să fim vătafi când ocupăm o anumită funcţie şi să credem că noi vom împărţi dreptatea cu primari care au aceeaşi culoare politică cu tine, cu primari care te deranjează, având aceeaşi culoare politică cu tine. Împarţi dreptatea împotriva primarilor care nu sunt de culoare politică cu tine. Toţi cei care au avut această abordare în politică, mai ales în administraţia locală, au pierdut alegerile pentru că oamenii simt acest lucru. Pe ei nu îi interesează nici scandalul, nici scuzele”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu, declaraţie vehementă pe tema dosarului generalilor SRI Coldea şi Dumbravă: „Dacă cineva fură în România sau comite infracţiuni nu poate fi anchetat?”

Acesta a participat, la Valea Doftanei, unde încep lucrările la drumul Valea Doftanei – Săcele. „Am înţeles de la constructor că o să înceapă din capete, astfel încât joncţiunea să fie undeva exact la limitele celor două judeţe, Braşov şi Prahova. (…) Constructorul se va încadra, sunt ferm convins, pentru că e o provocare şi pentru el, în aceşti trei ani, şi de obicei constructorii români îşi fac treaba foarte bine. Normal că are finanţare, fiindcă altfel nu s-ar fi încheiat şi licitaţia şi toate procedurile”, a spus, în acest context, premierul.

Şeful Guvernului a reiterat faptul că şi-ar dori să se ajungă spre 10% din PIB pentru investiţii. „Sunt foarte fericit că în aceste patru luni de început de an, cei mai mulţi bani din bugetul statului, 41 de miliarde, s-au dus numai în investiţii şi vă promit că acelaşi ritm va fi ţinut. Am prevăzut în buget 7% din PIB, aproximativ 100 de miliarde de lei pe investiţii. În acest ritm vom depăşi cu mult mai mult (…) De această dată, la un buget alocat de 7% din PIB, iarăşi, cel mai mare din istoria României, mi-aş dori mult să ajungem cât mai mult spre 10% din PIB”, a afirmat şeful Executivului.

Marcel Ciolacu, despre siguranţa naţională: „România este cât se poate de sigură. Rusia şi-ar dori să atace România, dar nu-şi permite”

Reabilitarea şi modernizarea DJ 102I Valea Doftanei, judeţul Prahova – Brădet, judeţul Braşov se va realiza între kilometrul 37+620 şi kilometrul 63+256,08, pe o lungime totală de 25,6 kilometri, iar traseul se împarte în două tronsoane, unul pe raza judeţului Prahova, iar celălalt în judeţul Braşov.

Spynews
Românii s-au bătut crunt cu polițiștii din Leeds! Au răsturnat și incendiat mașini: „Să vină mascații de la București” | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Produsul Lidl adorat de români care apare la raft, sâmbătă, 20 iulie 2024. Retailerul îl bagă la promoție, costă doar 3.49 lei. Sunt și alte oferte pe măsură. Află ce poți cumpăra cu doar câțiva lei de la magazinele Lidl din toată țara
Capital.ro
Ilegal în România. Îți confiscă totul, inclusiv mașina. Nu există excepție în lege
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
Au fost găsite noi fragmente osoase în Vaslui. Și acestea ar purta „semnătura” Narcisei și a lui Zoro
Spynews
30 de elevi din Coreea de Nord, uciși pentru că s-au uitat la seriale sud-coreene. Au fost împușcați în văzul tuturor
Evz.ro
Haos în sistemul medical. Unde se calcă pacienții în picioare
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se ADÂNCEȘTE! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
N-ai voie dacă nu prezinți BULETIN. S-a dat azi lege obligatorie în România. Amendă 30.000 lei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Tel Aviv lovit de o dronă cu rază lungă: o persoană ucisă, alte opt rănite
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'