În weekend vor avea loc mai multe evenimente dedicate copiilor. Cei mici pot participa, alături de părinți, la diferite activități distractive în București.
Te-ar putea interesa și Cinci zodii care au parte de un weekend plin de romantism! Senzualitatea și pasiunea sunt la cote maxime! Ce aduce Jupiter în Gemeni
Copiii au la dispoziție festivaluri, ateliere de creație, evenimente sportive, concerte, acces gratuit la expoziții și multe altele. Iată evenimentele organizate în Capitală de Ziua Copilului 2024.
În fiecare an, românii își sărbătoresc copiii pe data de 1 Iunie, iar cu această ocazie participă alături de ei la diferite evenimente.
În weekend vor avea loc mai multe evenimente dedicate copiilor.
Cei mici pot participa, alături de părinți, la diferite activități distractive în București, în ziua lor liberă.
Aceștia au la dispoziție festivaluri, ateliere de creație, evenimente sportive, concerte, acces gratuit la expoziții și multe altele.
1. Orășelul Cunoașterii
Un muzeu puțin mai diferit față de celelalte, Orășelul Cunoașterii este locul perfect în care copii pot descoperi Fizică distractivă, experimentele cu apă, principiile echilibrului și angrenajele, dar și Sala Simțurilor și iluziile optice.
Orășelul Cunoașterii oferă o experiență interactivă și captivantă, unde copiii pot experimenta, explora și învăța prin intermediul exponatelor interactive.
Fiecare zonă a muzeului îi încurajează pe copii să descopere și să înțeleagă principii științifice importante, oferindu-le oportunitatea de a-și dezvolta curiozitatea și creativitatea.
Muzeul este un spațiu dedicat atât copiilor începând cu vârsta de doi ani, cât și adulților, creând astfel o experiență de învățare și explorare pentru întreaga familie.
De la ateliere interactive și demonstrații până la experimente practice, Orășelul Cunoașterii oferă o gamă largă de activități care încurajează gândirea critică și dezvoltarea abilităților științifice.arife:
Bilet adult: 35 de lei
Bilet copil: 25 de lei
1 Adult+ 2 copii: 80 de lei
1 Adult + 3 copii: 100 de lei
2 Adulți+ 1 copil: 70 de lei
2 Adulți +2 copii: 95 de lei
Program:
Luni-Vineri: 09:00-17:00
Sâmbătă-Duminică: 10:00-18:00
2. Muzeul Militar
Muzeul Militar este un loc captivant pentru copiii pasionați de istorie și armată, oferindu-le oportunitatea de a explora și înțelege evenimentele cheie din trecutul militar al României.
Copiii pot admira colecții impresionante de uniforme, arme și echipamente militare, de la tancuri și avioane de luptă până la tunuri și mașini de luptă. Pot învăța despre tehnologia militară și evoluția acesteia de-a lungul timpului, de la războaiele medievale până la conflictele moderne.Tarife:
Bilet adulți: 10 lei
Bilet elevi/Studenți: 5 lei
Program:
Luni-Marți: Închis
Miercuri-Duminică: 10:00-18:00
3. Muzeul CFR (Colecția Publică de Istorie Feroviară Românească)
Vă doriți să faceți o călătorie imaginară cu prima cursa a celebrului Orient Expres în 1883, sau poate să admirați numeroasele machete de locomotive cu aburi? Muzeul CFR vă va ajută să faceți o călătorie în timp și să descoperiți cum a început totul, parcurgând istoria de peste un secol a celei mai spectaculoase invenții românești.
Tarife:
Bilet adulți: 4 lei
Bilet elevi, copii, studenți: 2 lei
Program:
Luni-Marți: Închis
Miercuri-Duminică: 10:00-16:00
Atracții: Aici puteți admira dioramă demonstrative de traseu feroviar românesc inaugurate la 16 mai 2012, realizată la o scară 1:87. Mai mult, puteți vizită și biroul original al inginerului Anghel Saligny și istoriografia altor ingineri care au contribuit la construirea primei linii de cale ferată din România.
Adresa: Calea Griviței 193B, Sector 1
4. Muzeul Național al Țăranului Român
Deși vremurile s-au modernizat considerabil, este important să nu ne pierdem tradițiile și rădăcinile românești. O copilărie la țară, cu tradiții, obiceiuri și treburi gospodărești puteți admira la Muzeul Țăranului Român, un muzeu care cu siguranță vă va transpune chiar în sufletul romanului de altă dată.
Tarife:
Bilet adulți: 12 lei
Bilet copii, elevi, studenți: 3 lei
Program:
Luni-Marți: Închis
Miercuri-Duminică: 10:00-18:00
Atracții: Muzeul organizează Galeria de Artă Țărănească, Cinema Muzeul Țăranului, Clubul Țăranului, dar și ateliere în luna iulie precum Mărgele colorate de pus la gât, Croit, țesut și cusut, Atelier de teatru de umbre și Oiță ce aleargă pe bandă desenată.
5. Muzeul Sportului
Copilul dumneavoastră este energic și pasionat de ora de sport? Acest muzeu îi va stârni admirația și curiozitatea față de sport și sacrificiile sportivilor de performanță și îl va purta într-un tur cronologic al evoluției sportivilor precum Nadia Comăneci, Lia Manoliu, Ivan Patzaichin și mulți alții.
Tarife:
Intrarea este gratuită.
Program:
Luni-Vineri: 10:00-17:00
Sâmbătă-Duminică: Închis
6. Țiriac Collection
Nu contează dacă sunteți sau nu un fan al mașinilor: ar trebui să vizitați acest muzeu o dată în viață. Vă puteți bucura să vedeți fiecare mașină și să citiți detalii despre fiecare dintre ele. O oportunitate excelentă de a vedea istoria mașinilor și de a vedea unele mașini pe care le-ați văzut în filme în viața reală.
Tarife:
Bilet adulți: 20 de lei
Bilet elevi/studenți: 5 lei
Program:
Luni-Joi: Închis
Vineri-Duminică: 10:00-19:00
7. Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa„
Muzeul Național de Istorie Naturală organizează activități educative, cum ar fi atelierele de explorare a naturii, în care copiii pot învăța despre plante, insecte și animalele locale. Aceste activități îi încurajează pe cei mici să observe și să înțeleagă lumea naturală din jurul lor. Este o oportunitate unică de a stimula curiozitatea și de a dezvoltă dragostea pentru natură și știință.
Muzeul este organizat pe trei zone de vizitare :
• la demisol este zona „Biodiversitatea României” ;
• la parter sunt prezentate ecosisteme de pe toată suprafața pământului ;
• etajul este rezervat preistoriei și istoriei umane, etnologiei, mineralogiei, entomologiei și biologiei marine.Tarife:
Bilet Adult: 20 de lei
Bilet elevi/studenți: 5 lei
Se poate achiziționa și un audio-ghid la prețul de 10 lei. Tarifele pentru vizitele alături de ghid sunt de 100 de lei pentru limba română și 200 de lei pentru limba engleză.
Program:
Luni: Închis
Marți-Duminică: 10:00-20:00
8. Casa Experimentelor – Centrul Român de Știință
Casă Experimentelor este primul centru științific non-profit din România în care copii sunt încurajați să descopere știință cu ajutorul unor exponate științifice printr-un concept inovativ de învățare non-formal. Ideea principala a acestui muzeu este de a ajută copii să învețe prin joacă, și nu prin citit.
Tarife:
Bilet adulți: 35 de lei
Bilet copii(peste 3 ani): 28 de lei
Program:
Luni-Duminică: 10:00-18:00
Atracții: Organizate în mai multe ramuri precum Optică, Acustică, Electricitate, Magnetism, Fluide, Plasme, Unde și nu numai, copii vor avea ocazia să descopere fulgere multicolore, Roată lui Maxwell, Teorema lui Pitagora și multe alte concepte din știință.
9. Muzeul Simțurilor
Fiind un muzeu diferit față de celelalte muzee, aici nu veți admira opera de artă, artefacte sau exponate istorice. Aici veți avea ocazia de a simți senzații unice prin intermediul sunetelor, mirosurilor și imaginilor. Perfect pentru o experiență unică și inedită petrecută alături de întreagă familie.
Tarife:
Preț adult: luni-joi: 45 de lei, weekend: 50 de lei
Preț copil (3-15 ani): luni-joi: 33 de lei, weekend: 38 de lei
Program:
Luni -Duminică: 10:00-22:00
Tarife:
Bilet adult: 10 lei
Bilet elevi, studenți: 5 lei
Copii cu vârstă sub 7 ani beneficiază de acces gratuit.
10. Muzeul Vârstelor- Casa Filipescu-Cesianu
Deschis la Casă Filipescu-Cesianu pe dată de 19 decembrie 2016, Muzeul Vârstelor nu încetează să ne surprindă cu expozițiile sale care surprind evoluția generațiilor în ultimii 300 de ani. Acesta este unul dintre cele 12 muzee ale Muzeului Municipiului București, conform Gokid.ro.
– Caiace Kid – jocuri, ateliere și plimbări în caiace, pe Pajiștea Petricani, Malul Lacului Plumbuita, 1-2 iunie, între orele 11 și 15, 100 lei/copil
– Ziua copilului la Mina Museum (Pipera) – 50% reducere pentru copiii sub 12 ani, 1-2 iunie, între orele 10 și 21
– Acces gratuit pentru copii la expoziția „Universul lui Salvador Dalí”, la ARCUB (Centrul Vechi), 1 iunie, între orele 10-20
– Atelier de artă în natură de Ziua Copilului, în Parcul IOR, 1 iunie, ora 10, 80 lei/copil+părinte
– 1 iunie în Ținutul Distracției, la Teatrul Ion Creangă, 1 iunie, ora 12, 4 ani+, 15 lei/copil
– Teatru participativ pentru cei mici, la Teatrul Improteca, 1 iunie, ora 11, 5-8 ani, 30 lei/persoană
– Baby Music & Sensory, în Parcul Tineretului, 1 iunie, ora 12, 2-12 luni, 40 lei/bebe+părinte
– Atelier muzical, la ToniBoni (zona Piaţa Sudului), 1 iunie, ora 17, 6 luni-6 ani, 100 lei/copil
– Atelier de Engleză, la ToniBoni (zona Piaţa Sudului), 1 iunie, ora 10, 6 luni-4 ani, 100 lei/copil
– Atelier tip Montessori, la ToniBoni (zona Piaţa Sudului), 1 iunie, ora 11, 9 luni-4 ani, 100 lei/copil
– Ella’s Art – Atelier de creație și pictură, la Britanica Obregia, 1 iunie, ora 10, 1,5-3 ani, 100 lei/copil
– English Bloomers – atelier de limba engleză, la Britanica Obregia, 1 iunie, ora 11, 1,5-3 ani, 100 lei/copil
Te-ar putea interesa și Locații demne de vizitat pe 1 iunie, de Ziua Copilului! Distracția e garantată și amintirile de neuitat
– Cei trei purceluși – spectacol-atelier cu Teatrul Mititel, la ToniBoni (zona Piaţa Sudului), 1 iunie, ora 10, 2-7 ani, 100 lei/copil+părinte