Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătății, atac la președintele CJ Timiș după ce acesta s-a plâns că PSD blochează deschiderea noii maternități: „A predat o clădire nefinalizată, goală, fără echipamente medicale către Spitalul Județean și acum plânge că cineva îl blochează”

În plină campanie electorală, președintele CJ Timiș, Alin Nica, din partea Dreptei Unite, le reamintește timișorenilor că a construit o nouă maternitate în Timișoara, "primul spital construit de la zero în ultimi 50 de ani". Totodată, acesta se plânge de faptul că PSD a blocat inaugurarea noii unități spitalicești.
Alina Costache
31 mai 2024, 19:50
Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătății, atac la președintele CJ Timiș după ce acesta s-a plâns că PSD blochează deschiderea noii maternități:

În replică, Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătății, spune că maternitatea a fost predată către Spitalul Județean din Timișoara într-o stare în care este imposibil să fie folosită. Mai exact, clădirea este nefinalizată și este lipsită de utilități medicale și echipamente medicale.

Alexandru Rogobete, acuzații grave la adresa președintelui CJ Timiș: „Spitalul Județean a pierdut fonduri europene de peste 10 milioane de euro”

În plus, Alexandru Rogobete îi reproșează lui Nica faptul că, în mandatul său, nu a făcut nimic pentru sistemul medical din Timiș, ba, mai mult, Spitalul Judetean a pierdut fonduri de peste 10 milioane de euro.

„Nu lăsăm pe nimeni în urmă!

Astăzi este despre noua clădire a maternității din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgența din Timișoara și despre incompetență și despre încă actualul Președinte CJ Timiș.

În general sunt diplomat, nu de meserie, ce-i drept, dar sunt și spun așa:

Consiliul Județean Timiș, încă condus de aceeași persoană care nu a investit nimic concret în Spitalul Județean din Timișoara în ultimii ani, în plină campanie electorală aruncă cu aceleași vorbe goale către oamenii care au schimbat sisteme și viețile multora în bine.

În grabă și cu multe peripeții venite dintr-o mare plină de incompetență, această clădire goală, ce se vrea unitate sanitară, a fost predată, nefinalizată de către CJ Timiș, către Spitalul Județean din Timișoara, în ideea că poate acoperă cineva greșelile și lipsa de profesionalism din spatele poveștii.

Să spun altfel: domnul încă Presedinte la CJ Timiș a predat o clădire goală, nefinalizată, fără utilități medicale și fără echipamente medicale instalate către Spitalul Județean din Timișoara și acum plânge de unul singur pe Facebook că cineva îl blochează.

Să spun mai direct, domnul a predat către Spital ceva ce nu se poate deschide înainte de alegerile din 9 iunie, unde încă speră că îl mai alege cineva, și asta îl supără tare de tot … că n-are cu ce să se laude!

Rogobete

Păi domnule, încă Președinte, eu zic să te lauzi cu nimicul pe care l-ai făcut pentru sistemul medical din Timiș. Sau vrei să îți aduc eu aminte?

De exemplu:

– cum Ministerul Sănătății a băgat în Spitalul Județean din Timisoara peste 120 de milioane de euro în ultimii doi ani, fără măcar ca tu să știi ?

– cum doar și numai din cauza ta, Spitalul Judetean a pierdut fonduri europene de peste 10 milioane de euro? Da da…fondurile alea pentru care alergam eu cu cei în care arunci tu acum cu mizerie.

– cum nu ai plătit un leuț pentru cheltuielile indirecte (energie, apă, căldura etc) pentru acest spital?

– cum de exemplu, nu ai nicio contribuție la Centrul de Arși Grav care se construiește în curtea ta?

– cum, spre un inocent exemplu, clădirea Spitalului de Psihiatrie pică pe bolnavi?

Să subliniez, Ministerul Sănătății și ăia în care arunci tu cu vorbe goale au adus pentru Timișoara peste 120 mil de euro, în doar doi ani … probabil cǎ ai aflat de la mine acum…atât ți-a păsat de spitalele noastre!

Mă opresc aici și mai spun atât:

Nu acceptăm să forțăm tăieri de panglici din raționamente electorale! Siguranța oamenilor și a activității medicale primează!

Vă puteți în schimb lăuda cu NIMICUL pe care l-ați făcut pentru sistemul medical din Timiș!

Sănătate pentru oameni!”, a scris secretarul de stat în Ministerul Sănătății Alexandru Rogobete pe Facebook.

Președintele CJ Timiș acuză PSD că blochează deschiderea noii maternități

Reamintim că, în urmă cu câteva zile, președintele CJ Timiș, Alin Nica se plângea de faptul că PSD blochează deschiderea noii maternități a Spitalului Județean Timișoara.

Dragi timișeni, șantajul PSD continuă. De această dată, lucrurile sunt extrem de grave, deoarece PSD-iștii pun în pericol sănătatea timișenilor. În această săptămână ar fi trebuit să deschidem prima maternitate construită de la zero în Timișoara în ultimii 50 de ani.

Consiliul județean s-a ocupat de această investiție și totul este gata, clădirea fiind predată către spitalul județean de aproape două luni. Dar iată că PSD-iștii nu pot accepta acest fapt și blochează deschiderea unității medicale prin tergiversarea avizelor. Este un abuz cu care nu pot fi de acord. În timp ce unele spitale au condiții jalnice, noi stăm cu lacătul pe această maternitate?! Nu pot accepta ca zeci de mame și copilași să nu aibă acces la facilități medicale moderne din cauza unor politicieni fără suflet, interesați doar de calculul voturilor.

Îi somez public astăzi, pe cei implicați în această mârșăvie să ne lase să deschidem maternitatea așa cum era programat. Dragi pesediști, vă ofer această foarfecă și vă invit să tăiați voi panglica acestei investiții la care nu ați avut nicio contribuție. Dacă asta vă doriți atât de mult, vă fac această plăcere, dar lăsați Spitalul Județean din Timișoara să deschidă ușile maternității noi. Dragi timișoreni și timișeni, haideți alături de mine ca să oprim șantajul pesedist”, declara Alin Nica, potrivit jurnaldetimis.ro

 

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!