EXCLUSIV Florian Coldea, cel mai mare regret al lui Traian Băsescu: „A fost un tânăr în care am investit. Puteam să dau acea funcție unui bătrân SRI-ist”

Fostul președinte al României Traian Băsescu a comentat dosarul deschis de DNA generalilor Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, în direct la Romînia TV.
Alina Costache
02 iun. 2024, 23:35
EXCLUSIV Florian Coldea, cel mai mare regret al lui Traian Băsescu: „A fost un tânăr în care am investit. Puteam să dau acea funcție unui bătrân SRI-ist”
Traian Băsescu, despre dosarul DNA în care este anchetat Florian Coldea

Traian Băsescu a comentat dosarul deschis de DNA generalilor Florian Coldea și Dumitru Dumbravă. Fostul președinte a dezvăluit, în direct la România TV, că regretă că a investit încredere în Coldea și l-a numit șef SRI.

„Nu mi-a plăcut, a fost un tânăr în care am investit. Puteam să dau acea funcție unui bătrân SRI-ist, am spus, nu, vreau generația tânără. I-am dat o funcție foarte înaltă, am investit și în el și în Kovesi și în mulți alții, dar ei doi au rămas în atenția opiniei publice. Mai avem puțin și spunem că trebuie să îi arestăm pe toți cei care au fost de acord să avem un gram de luptă anti-corupție în România. Cea mai mare greșeală este să spui că nu suntem perfecți,

România nu a avut hoți, nu a furat nimeni, până și Adrian Năstase are tupeul să spună că i-am făcut eu dosarul, Coldea. Dosarul lui l-am văzut eu, a fost la mine pentru că trebuia să semnez începerea urmăririi penale, în cazul Zambaccian, marele Năstase a fost denunțat de Sergiu Sechelariu și mai era o doamnă, pentru că a fost în vizită în China, și în loc să vadă de probleme de stat, a umplut un container cu veceuri, cu chiuvete, cu tot ce îi trebuia pentru casă și a trimis containerul la Sechelariu la firmă și de aici o întreagă tevatură cum a ajuns marfa la casa din Zambaccian. Are tupeul să spună că i-a făcut Coldea dosar că i-am spus eu. Nu, eu i-am spus și îi spun și acum, colegii tăi te-au denunțat, dragă Adrian Năstase”, a declarat fostul președinte.

Citește și: EXCLUSIV Traian Băsescu, adevărul despre condamnarea lui Adrian Năstase: „Are tupeul să spună că i-a făcut Coldea dosar că i-am spus eu. Colegii tăi te-au denunțat, dragă”

Traian Băsescu a dezvăluit, în direct la România TV, că a fost deranjat de faptul că SRI nu l-a avertizat în niciun moment că fratele său are probleme sau că fiica sa, Ioana, riscă o condamnare.

„Eu o spun a nu știu câta oară, niciodată n-am cerut vreunei structuri, parchet, judecătorie, SRI, ca vreunui om să i se facă dosar. Niciodată. Minciunile pe care le spune propaganda pro-rusă, „Băsescu ne făcea dosare”, tot soiul de pelicani, cum am făcut eu statul paralel, nu… Nu există în România un procuror, un judecător, un ofițer SRI care să spună Băsescu ne-a cerut să-i facem dosar lui X.

Familia mea a suferit foarte mult și eu am găsit o singură explicație a faptului că nu m-au prevenit. Eu nu spun că trebuia să mă prevină în momentul operativ, dar puteau să mă prevină „Atenție, domul președinte, nepotul dumneavoastră este într-un anturaj în neregulă, fratele dumneavoastră este în următoarea situație sau Ioana este în următoarea situație”.

Nu a făcut-o nimeni, și asta după ce s-a schimbat majoritatea în Parlament și Guvernul. A venit Guvernul Ponta și ei și-au văzut viitorul în acest Guvern, ceea ce era corect, dar nu era corect față de mine să aibe un comportament loial, să spunem. Nu pentru că i-am numit, ci pentru că trebuia apărat președintele de necazurile care au fost. N-am reproșat nimănui nimic, am luat notă de faptul că în toate situațiile sunt hotărâri judecătorești și cu asta pentru mine subiectul este închis.

Că e închis cu o mare durere în suflet e altă socoteală. Că oameni pe care i-am creat au vrut să- și perpetueze viitorul demonstrând noii puteri că uite ce facem noi, suntem fără mamă, fără tată. Asta o fi fost, că nu am altă explicație, decât au vrut să demonstreze că sunt independenți. Au suferit oameni din familie, dar au fost hotărâri judecătorești. Nu există vreo lege care să spună că SRI sau DNA sau Parchetul General trebuie să vegheze la capul președintelui și al familiei lui. Nu avem în legislație așa ceva. Nu vreau să par un plîngăreț”, a declarat Traian Băsescu, în direct la România TV.

Citește și: EXCLUSIV Traian Băsescu dă de pământ cu Victor Ponta: „Când va câștiga o primărie, măcar și la Cocârlați, o să-l respect mai mult. E prea mic ca să pierdem vremea cu el”

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Harta mediilor de 10 la Evaluarea Națională 2024. Topul școlilor din România. Update
Capital.ro
Vor fi identificați și urmăriți. Iohannis a semnat legea. E imposibil să mai scape de acum
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Atenționare de călătorie pentru cei care pleacă în vacanță! MAE anunță incendii şi restricţii de circulaţie!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Medic de la Spitalul Fundeni, amenințări cu pistolul în trafic
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Imagini apocaliptice în Grecia, din cauza incediilor de vegetație! Zeci de mii de turisti au fost evacuați din hoteluri
Capital.ro
Românii au primit strict interzis. Avertismentul venit chiar acum: Niciodată!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verifici online notele pe evaluare.edu.ro
substantial.ro
74,4% dintre elevii de clasa a VIII-a au obținut medii peste 5 la Evaluarea Națională, un procent în scădere față de anii anteriori
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?