Cât câştigă PE ZI un curier numai din BACŞIS. Ce se întâmplă cu pachetele celor zgârciţi

Subiectul cât ar trebui să lași bacșiș curierului pentru o comandă livrată și cât te costă acest serviciu într-o lună a provocat discuții aprinse între români pe Facebook. Mulți și-au exprimat opiniile și au povestit experiențele lor, iar curierii au intervenit pentru a oferi perspectivele lor asupra acestui subiect.
Alina Costache
08 iun. 2024, 16:16
Cât câştigă PE ZI un curier numai din BACŞIS. Ce se întâmplă cu pachetele celor zgârciţi

Un subiect de discuție propus pe un grup public de Facebook dedicat gestionării optime a bugetului de familie atunci când vine vorba de bacşişul pentru un curier, a adunat sute de comentarii. Un membru al grupului a întrebat cât lasă membrii grupului bacșiș curierului care le aduce comanda și la cât ajunge o astfel de cheltuială într-o lună, conform Adevarul.ro.

Părerile au fost variate, uneori la extreme, iar în discuție au intervenit și curierii, care au explicat că uneori sunt nevoiți să răspundă unor solicitări care nu au nicio legătură cu sarcinile din fișa postului.

Românii iau în considerare multe aspecte înainte de a scoate bani în plus din buzunar pentru bacșiș. Mulți afirmă că fac comenzi online tocmai pentru a evita anumite costuri suplimentare, așa că nu au de gând să cheltuiască mai mult decât economisesc. Pe de altă parte, unii spun că, deoarece economisesc bani evitând cumpărăturile impulsive din magazine, bacșișul oferit curierului nu reprezintă o cheltuială semnificativă la final de lună.

Un coordonator de curieri câştigă 1.000 de euro net pe lună. Bonus de performanţă de Sărbători

Firmele de curierat s-au tot inmultit in ultimii ani, tot mai multi romani alegand sa faca un ban in plus livrand colete sau mancare in timpul liber. Mai mult decat atat, datorita castigurilor, unii au ales chiar sa faca din curierat meseria de baza. Pe langa salariile pe care le au, curierii se mai bucura de un castig suplimentar care poate varia de la o zi la alta. Bineinteles, este vorba despre banii pe care ii castiga din bacsisurile pe care le primesc la fiecare livrare pe care o fac.

”Eu nu las nimic la curier. Are salariu”

Pe subiectul bacsisurilor lasate curierilor s-a discutat recent si pe un grup de pe o retea de socializare. Numerosi membri ai grupului si-au exprimat opiniile despre bacsisuri, in discutie intervenind chiar si unii curieri care au vrut sa isi faca auzit punctul de vedere. Totul a pornit de la un membru al grupului care a intrebat cat se lasa bacsis curierului care aduce comanda acasa. Parerile au fost variate, fiecare avand o alta opinie despre acest subiect.

Asa cum era de asteptat, unii au recunoscut ca nu lasa niciodata bacsis. De ce se intampla asta? Pentru ca aleg sa faca cumparaturi online tocmai pentru a evita costurile suplimentare, asa ca nu au de gand sa cheltuiasca mai mult decat au economisit. In schimb, altii considera ca tocmai din acest motiv decid sa lase bacsis curierilor care le aduc cumparaturile sau mancarea la usa. Practic, ei salveaza si bani si timp nedeplasandu-se cu masina pana la supermarket sau pana la restaurantul de la care vrea sa manance. In cele din urma, o parte din acesti bani ajung la curier sub forma de bacsis.

Eu nu las nimic la curier. Curierul are un salariu pe care il primeste pentru jobul lui. Multa lume lasa bacsis in foarte multe parti, dar stiti ce am observat? Cand cumparati oua, lapte sau produse direct de la tara, lasati bacsis?! Daca luati de la cei care va aduc saptamanal sau ocazional produse din productia proprie lasati 10 lei?!”, spune unul dintre cei care au comentat la aceasta postare

Ce spun curierii despre bacsisul lasat de clienti

Personal nu astept asa ceva de la toti clientii, dar nici clientul sa nu ceara favoruri de genul – vino dupa 16/17 /18/19 ca atunci ajung acasa; vino te rog la alta adresa care nu e in zona ta si mai pierzi o ora pe drum; vino in ziua de sambata/sarbatoare cand eu is acasa dar tu muncesti; vino si a treia zi cu coletul ca vezi Doamne am gresit numarul/nu am raspuns zilele trecute/am fost plecat din tara; baga frigiderul ala usurel pana in bucatarie, desi livrarea e pana la usa/poarta.”, povesteste la randul sau un curier.

Pe un alt grup de discutii, oamenii spun ca lasa curierilor in jur de 5 lei pentru fiecare livrare. Astfel, curierii pot ajunge sa castige din bacsisuri chiar si peste 50-70 de lei pe zi, in functie de cate comenzi are de livrat. Desigur, numarul comenzilor livrate variaza si el de la o zi la alta si de cat timp lucreaza curierul intr-o zi. In plus, totul depinde si de norocul pe care il are curierul pentru a da peste oameni care vor sa lase bacsis.

Salarii curieri 2024. Un responsabil de livrări câştigă între 550 şi 850 de euro net pe lună, zile libere suplimentare şi primă

Salarii curieri 2024. Candidaţii potriviţi au experienţă în logistică, cunoştinţe SAP şi sunt responsabili de eficienţa distribuţiei. Atribuţiile includ gestionarea echipei de livrare, optimizarea rutelor şi asigurarea unui serviciu de livrare prompt şi calitativ.

Un angajat pe poziţia de responsabil de livrări are un salariu care variază, în medie, între 550 şi 850 de euro net pe lună, arată datele de la platforma de recrutare online bestjobs.

Salarii 2024. Lovitură pentru anumiți angajaţi – Anul 2024 nu va aduce nicio majorare pe card

„Rolul de responsabil livrări este frecvent în cadrul companiilor de comerţ online sau de curierat, fiind responsabil de coordonarea şi optimizarea procesele de livrare. Candidaţii potriviţi au experienţă în logistică, cunoştinţe SAP şi sunt responsabili de eficienţa distribuţiei. Atribuţiile includ gestionarea echipei de livrare, optimizarea rutelor şi asigurarea unui serviciu de livrare prompt şi calitativ. Oferta salarială este între 550 şi 850 euro net, fiind active joburi la nivel naţional“, susţine Ana Vişian, marketing manager, bestjobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: prime de sărbători, abonament clinică privată, traininguri şi cursuri şi zile libere suplimentare.

În prezent, 3.368 de posturi vacante pentru poziţia de responsabil livrări sunt disponibile pe platforma bestjobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Ploieşti, Bucureşti, Craiova.

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție – HIRE

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Țările în care locuiesc cei mai mulți oameni obezi. Ce loc ocupă România
Capital.ro
Ordinul UE, lege și în România. Se montează obligatoriu pe mașină de la 1 iulie 2024
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru românii cu copii mici! Ce trebuie să facă pentru a-i primi?
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Suntem spionați tot timpul. Oamenii care văd tot ce facem
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Laurențiu Reghecampf o pune la zid pe Prodanca: 'Cum să-ți plătesc curentul când tu stai cu Ronald' 😲
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
5 ani de închisoare. Interzis pentru stăpânii de câini. Îți face dosar penal
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Mama Noei Argamani, fosta ostatică răpită de Hamas, a murit de cancer la câteva zile după eliberarea fiicei sale
MediaFlux
De ce AU SCĂZUT PENSIILE. Explicații de la Casa Națională de Pensii
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?