Donald Trump este pregătit să accepte o pedeapsă cu arestul la domiciliu sau închisoarea. Avertisment transmis de fostul preşedinte al SUA

Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, a declarat că este pregătit să accepte o pedeapsă cu arestul la domiciliu sau închisoarea, după ce a fost condamnat de un juriu din New York. Totuși, acesta a avertizat că o astfel de sentință ar putea fi dificil de acceptat de către publicul american.
Filip Stan
03 iun. 2024, 16:32
Donald Trump este pregătit să accepte o pedeapsă cu arestul la domiciliu sau închisoarea. Avertisment transmis de fostul preşedinte al SUA
Donald Trump este pregătit să accepte o pedeapsă cu arestul la domiciliu sau închisoarea

Donald Trump este pregătit să accepte o pedeapsă cu arestul la domiciliu sau închisoarea. Sentința lui Donald Trump urmează să fie stabilită pe 11 iulie, cu doar patru zile înainte de convenția republicanilor, unde aceștia își vor desemna oficial candidatul prezidențial pentru alegerile din noiembrie. În statul New York, închisoarea este o pedeapsă rară pentru infracțiunea de falsificare a registrelor contabile, pentru care Donald Trump a fost găsit vinovat de 34 de capete de acuzare. Pedeapsa maximă pentru această infracțiune este de patru ani de închisoare.

Donald Trump a subliniat într-un interviu pentru Fox News că o eventuală pedeapsă cu închisoarea ar fi greu de suportat de către public. „Nu sunt sigur că publicul ar suporta acest lucru. Cred că ar fi greu de suportat de către public. Ştiţi, la un moment dat, există un punct de ruptură”, a avertizat fostul preşedinte al SUA.

Citeşte şi: Reacția lui Joe Biden, după ce Donald Trump a fost găsit vinovat pentru toate cele 34 de capete de acuzare

Donald Trump a anunțat că va face apel la condamnarea sa, susținând că judecătorul Juan Merchan a comis erori semnificative în supravegherea procesului. Avocații săi intenționează să ducă cazul la Curtea Supremă, dacă apelul în instanțele din New York nu va avea succes. Curtea Supremă are o majoritate conservatoare, trei dintre judecători fiind numiți de Donald Trump în timpul mandatului său de președinte.

În ciuda condamnării, Donald Trump a folosit situația pentru a-și intensifica eforturile de strângere de fonduri, dar nu a îndemnat suporterii la proteste, spre deosebire de reacțiile sale după pierderea alegerilor din 2020. Lara Trump, copreședinte al Comitetului Național Republican, a încurajat suporterii să rămână calmi și să își exprime nemulțumirea la urnele de vot. Unii democrați, precum reprezentantul Adam Schiff, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibile reacții violente ale suporterilor lui Donald Trump. În schimb, președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, a subliniat că orice răspuns trebuie să fie legal și în limitele statului de drept.

Citeşte şi: Donald Trump face primele declaraţii după ce a fost găsit vinovat pentru 34 de capete de acuzare: „Toate acestea sunt făcute de Biden şi oamenii lui. Dacă îmi pot face mie asta, o pot face oricui”

Condamnarea lui Donald Trump și apelul său ar putea influența alegerile prezidențiale din noiembrie 2024. Sondajele de opinie indică o cursă strânsă între miliardar și actualul președinte, Joe Biden. O condamnare ar putea afecta sprijinul lui Donald Trump se confruntă și cu alte trei cazuri penale, dar este puțin probabil ca acestea să ajungă la proces înainte de alegeri.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Comuna puternic industrializată din România de care s-a ales praful. Este localitatea natală a lui Nicolae Ciucă
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Lovitură pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani. ARMATA DEVINE OBLIGATORIE!
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Marele coșmar al șoferilor. Pot fi pedepsiți, chiar dacă nu au greșit
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Cauza morții regizorului Bogdan Budes. Ce s-ar fi întâmplat cu el, în timpul nopții. Detalii
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Noua alertă a autorităților din Germania privind contaminarea apei potabile într-o bază militară
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...