Salariul de vis pe care îl bagă în buzunar un supraveghetor de bar pe bordul unui feribot: „Este greu să te întorci la salariile din țară. Câștig cât un director de bancă”

Există anumite locuri de muncă care se dovedesc a fi extrem de atractive, mai ales atunci când privim în afara țării. Iată câți bani bagă în buzunar un supraveghetor de bar pe feribot în 2024.
Filip Stan
03 iun. 2024, 18:57
Salariul de vis pe care îl bagă în buzunar un supraveghetor de bar pe bordul unui feribot: „Este greu să te întorci la salariile din țară. Câștig cât un director de bancă”
Salariul de vis pe care îl bagă în buzunar un supraveghetor de bar pe bordul unui feribot: „Este greu să te întorci la salariile din țară. Câștig cât un director de bancă”

Daniel Călin s-a născut în Constanța, România și lucrează pe postul de supraveghetor al celor patru zone de restaurant din cele patru baruri pe feribor, mai exact la bordul navei „Stena Vision”. Cu o carieră impresionantă și o viață echilibrată între muncă și familie, Daniel vorbește despre parcursul său profesional și provocările vieții la bordul unui feribot internațional.

Citește și: VIDEO Cel puţin 31 de persoane au murit şi 7 sunt date dispărute în urma unui incendiu izbucnit la bordul unui feribot în Filipine

„Suntem de aproximativ cincisprezece naționalități diferite, din cei aproximativ o sută de membri ai personalului. În principal, colegii mei provin din Europa de Est”, explică Daniel, conform presei străine.

Diversitatea culturală și colaborarea internațională sunt aspecte care definesc echipajul de la bordul navei „Stena Vision”. Cariera lui Daniel a început cu experiențe variate în sectorul maritim.

„Am lucrat pentru CMA-CGM în Marsilia, Irish Ferries și apoi pentru Disney Cruise Line. Cu toate acestea, pe măsură ce copiii mei au crescut, a devenit complicat să petrec șase luni departe de ei, așa cum o făceam în trecut”, spune el.

În prezent, Daniel se bucură de un contract permanent care îi dă șansa de a avea un echilibru între muncă și viața personală.

„Contractul meu este de patru săptămâni de lucru la bord, urmate de patru săptămâni de concediu. Compania îmi plătește zborul spre România, ceea ce îmi permite să petrec suficient timp acasă”, explică el.

Totuși, evenimentele internaționale, cum ar fi Jocurile Olimpice și turneul european de fotbal, au complicat planurile de călătorie, deoarece prețul biletelor de avion a crescut semnificativ.

Daniel câștigă de trei sau patru ori mai mult decât salariul mediu din România. Întrebat dacă mulți români consideră acest tip de muncă atractiv, Daniel răspunde afirmativ.

„Da, foarte mulți. În România, salariul mediu net este de aproximativ 600 de euro. Când ai ocazia să câștigi mult mai mult într-un astfel de loc de muncă, chiar dacă perioadele de odihnă nu sunt întotdeauna ideale, este greu să te întorci la salariile din țară”, mărturisește el.

Daniel câștigă de trei sau patru ori mai mult decât salariul mediu din România, venitul său fiind comparabil cu cel al unui director de bancă.

Cu peste 20 de ani de experiență în domeniu, Daniel Călin reflectează asupra avantajelor și sacrificiilor pe care le-a făcut de-a lungul carierei.

„Este o meserie care necesită adaptabilitate și o bună gestionare a timpului. Însă, satisfacția financiară și posibilitatea de a vedea lumea compensează eforturile depuse”, concluzionează el.

Citește și: Mamă și fiu, morți în vacanță. Băiatul a căzut de pe feribot, iar femeia a sărit să-l salveze

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
“De ce îmi amorțesc mâinile și picioarele?”. Motivele reale pentru care ți se întâmplă așa ceva
Capital.ro
România a depășit Ungaria. Umilință supremă pentru unguri
Playtech.ro
S-a schimat legea, acum! Poți să rămâi pe loc fără permis
DailyBusiness
Dispare o mare bancă din România! Schimbarea majoră pentru mii de clienți
Adevarul
Cum a rămas România fără uriașele păduri seculare. Planul eșuat al lui Ceaușescu de reîmpădurire a țării
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Teo Trandafir, topită după Valeriu Gheorghiță. Monica Bîrlădeanu a aflat de la televizor
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Pensiile românilor, micșorate înainte de recalcularea din septembrie! Din ce cauză au primit unii pensionari decizii de reducere a pensiilor
Capital.ro
Interzis și ilegal în România. Vin direct la tine acasă și te controlează
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Doi muncitori răniți grav după ce au căzut de la înălțime din telescaunul Parâng
MediaFlux
TELESCAUN CĂZUT ÎN ROMÂNIA! SUNT VICTIME
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!