Nicușor Dan, pus la zid pe problema traficului! Motivul pentru care primarul general nu merge cu autobuzul: „Profit de faptul că am șofer și mașină de la instituție”

Nicușor Dan a vorbit despre cele mai stringente probleme cu care se confruntă Bucureștiul în acest moment. În mod evident, locuitorii din Capitală știu cel mai bine, pe pielea lor, care sunt acestea.
Irina Dumitrescu
03 iun. 2024, 19:47
Nicușor Dan, pus la zid pe problema traficului! Motivul pentru care primarul general nu merge cu autobuzul: „Profit de faptul că am șofer și mașină de la instituție”
Nicușor Dan, pus la zid pe problema traficului! Motivul pentru care nu primarul general nu merge cu autobuzul: „Profit de faptul că am șofer și mașină de la instituție”

Nicușor Dan a pus în discuție, în cadrul unei emisiuni televizate, problema traficului, a termoficării în București, dar și a spațiilor verzi. Acesta susține, că acestea sunt cele mai grave probleme pe care le resimt bucureștenii. În ceea ce privește traficul, primarul general îi sfătuiește pe locuitori să apeleze cu încredere la mijloacele de transport în comun. Cu toate acestea, el se bucură de confortul mașinii de la Primărie, care este și condusă de un șofer.

Citește și: Marcel Ciolacu, despre creșterea alocațiilor copiilor: „Începem să tragem speranță că se vor întoarce românii”

„Bucureștiul are o restanță pe mari lucrări de infrastructură. Aceasta este principala lui problemă, iar asta vine din faptul că taxele sunt mai mici decât ar trebui să fie, dar și o împărțire  defectuoasă a acestor bani. Mai exact faptul că se împart greșit între Primăria Capitaliei și primăriile de sector. În primul rând trebuie să ne uităm de unde vine problema cu traficul, iar ea vine dintr-o dezvoltare urbanistică defectuoasă. Au răsărit peste tot blocuri, fără școli, sute de blocuri peste tot.

Dezvoltarea cea mai nefericită se află chiar în cartierul în care suntem, Pipera. Cea mai bună soluție este să convingem oamneii să folosească transportul în comun și pe măsură ce se va întâmpla asta, traficul se va mai elibera. Așa au gestionat alte orașe europene importante problema asta. Azi, aici, am venit cu mașina, pentru că am un șofer și o mașină, am profitat și timpul a fost mai scurt. Am profitat de această ocazie pentru a purta o discuție pe care nu aș fi putut să o am în metrou. Dar să știți că mai folosesc transportul public. Atunci când mă văd în transportul public, oamenii îmi spun diverse lucruri, unii vin să facă poze cu mine, unii vin să îmi reproșeze lucruri pe termoficare, dar totul ntr-o limită civilizată. Dacă vorbim de poluarea aerului, suntem departe de acele chestiuni subtile cu care se confruntă orașele europene. Avem de rezolvat trei probleme: traficul, termoficarea centralizată și să nu mai pierdem din spațiile verzi”, a declarat Nicușor Dan la Antena 3

Referitor la problema legată de termoficarea centralizată, Nicușor Dan a ținut să sublinieze că au fost făcute progrese remarcabile, iar cel mai bun indicator este nivelul de apă fierbinte pierdută în pămânăt, care a scăzut în mandatul său.

„Am făcut progrese. Cel mai bun indicator este câtă apă fiartă se pierde în pământ. Am scăzut cu 20%. Deci în sfăârsit reparăm mai mult decât se strică în mod natural. În campanie electorală în 2020, dacă aș fi fost populist aș fi putut să spun că se va rezolva rapid, însă problemă este o boală lungă, la fel ca și cu traficul, așa că este un proces lent.  Bucureștiul cred că este într-un moment în care trebuie dezvoltat la nivel de infrastructură. Atunci când o să fie lasat PUG o să putem să vorbim și de o filarmonică sau de o sală polivalentă.  În primul rând, primarul Bucureștiului, oricare a fost el, nu a avut bani, iar Sorin Oprescu a luat bani de la termoficare c să îi pună la Podul Basarab și la Arena Națională. Totuși, alegerea locației este una nefericită, pentru că atunci când este un meci sau un concert paralizează tot traficul în zonă”, a spus Nicușor Dan.

Citește și: EXCLUSIV Ludovic Orban critică măsurile economice ale Guvernului. „Până şi un proaspăt absolvent de ASE ştie asta!”

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Cum arată gara SF din Germania. Foarte mulți români lucrează aici. Așa putea să fie și Gara de Nord din București
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de case și terenuri. Guvernul pregătește marea lovitură
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru acești români! Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis
Adevarul
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Atac agresiv al hackerilor. Atenție, dacă aveți aceste telefoane
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!' 😲
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Când vor avea loc alegerile parlamentare și prezidențiale. Coaliția a anunțat datele
Capital.ro
Decizie pentru românii cu permis de conducere. Statul schimbă legea. Se întâmplă chiar a doua zi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Joe Biden face o nouă gafă într-un discurs despre condițiile meteorologice din Statele Unite
MediaFlux
Când e CEL MAI BINE să ieși la pensie. Explicații de la Casa de Pensii
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!