Cum poți păstra cireșele proaspete mai mult timp. Trebuie să afli neapărat aceste trucuri

Cum poți păstra cireșele proaspete mai mult timp. Pe cât sunt de delicioase, pe atât de greu sunt de păstrat. Multă lume se grăbește să le consume de teama că se vor strica. Însă, mai jos sunt câteva trucuri care te vor ajuta să ții fructele tale preferate timp mai îndelungat.
Alina Costache
03 iun. 2024, 21:27
Cum poți păstra cireșele proaspete mai mult timp. Trebuie să afli neapărat aceste trucuri
Cum poți păstra cireșele proaspete mai mult timp

Cum poți păstra cireșele proaspete mai mult timp. Sunt delicioase, sănătoase și au un conținut mic de calorii, motiv pentru care sunt recomandate și pentru cei care vor să slăbească.

Chiar dacă se găsesc foarte ușor acum, pentru că a început sezonul lor, cireșele sunt destul de greu de păstrat proaspete, motiv pentru care majoritatea oamenilor cumpără cantități mici, pentru a nu se strica.

Cum poți păstra cireșele proaspete mai mult timp

Cea mai ușoară metodă prin care să păstrezi cireșele proaspete cât mai mult timp este să le depozitezi în caserole mici, de preferat cu capac, în frigider. De asemenea, poți să prelungești durata lor dacă le păstrezi codițele.

O altă metodă prin care poți să păstrezi cireșele proaspete cât mai mult timp este folosind hârtie absorbantă. Tot ce trebuie să faci este să le pui cu codițe și nespălate într-o caserolă, în care pui o astfel de hârtie. Este indicat să pui între fiecare strat de cireșe pe care îl pui.

Citește și: Cum să-ți dai seama dacă cireșele au viermi fără să desfaci fructul în două. Metoda simplă ca să le alegi pe cele mai bune

Ce probleme poți avea dacă mănânci prea multe cireșe

Cireşele sunt bogate în potasiu, mineral care, consumat în exces, poate provoca probleme grave de sănătate. Pentru bolnavii cu inima, un consum exagerat de cireşe poate duce la hipertensiune arterială sau chiar stop cardio-respirator. Nici pacienţii cu boli renale nu ar trebui să consume foarte multe cireșe. O doză iresponsabilă poate cauza paralizie temporară în cazul acestora.

Un motiv ce poate duce la un consum exagerat de cireșe poate fi dorința unor aca, în perioada caldă, să mănânce mai multe fructe de sezon decât orice altceva. Deși sunt bogate în vitamine și minerale, benefice în mod normal organismului, fiecare produs are contraidicațiile lui.

Cireşele, fructe-vedetă ale sezonului actual, au un conţinut ridicat de potasiu. Chiar şi persoanele sănătoase pot avea probleme de sănătate dacă ajung să consume prea multe cireşe pe zi. În 100 de grame de cireşe se găsesc 222 de miligrame de potasiu, ceea ce înseamnă că un kilogram de cireşe oferă doza recomandată de potasiu pe zi.

Potrivit specialiștilor în domeniu, cireşele pot fi consumate zilnic, fără vreo contraindicații, însă în cantităţi moderate. Cantitatea optimă de cireşe pe care o putem mânca pe zi este atât cât putem cuprinde în cele două palme.

Atunci când nivelul de potasiu din sânge este mult prea mare, excesul poate inhiba reglarea mușchilor, inclusiv bătăile inimii. Acest lucru poate duce la o bătăi inimii neregulate, slăbiciune musculară și dificultăți de respirație. Prea mult sau chiar prea putin potasiu poate provoca bătăi neregulate ale inimii şi poate duce și la deces, mai ales în cazul pacienţilor cardiaci.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Harta mediilor de 10 la Evaluarea Națională 2024. Topul școlilor din România. Update
Capital.ro
S-a impus prin lege începând cu 1 iulie. Este obligatoriu în România să declari la stat
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Vestea momentului pentru o categorie de români! Data la care vor încasa mai mulți bani
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Norii Shelf-Cloud, deasupra României. Când apare acest fenomen meteo rar
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Imagini apocaliptice în Grecia, din cauza incediilor de vegetație! Zeci de mii de turisti au fost evacuați din hoteluri
Capital.ro
Vor fi identificați și urmăriți. Iohannis a semnat legea. E imposibil să mai scape de acum
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Modificări în eliberarea pașaportului simplu temporar de la 3 iulie 2024
MediaFlux
CONCEDIU PARENTAL pentru BUNICI! S-A DAT LEGE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?