Oameni terorizați de urși. Jandarmii au intervenit de 17 ori în ultima săptămână pentru alungarea lor din zonele locuite

Locuitorii din Harghita sunt terorizați de urși de o săptămână. Animalele au coborât în zonele locuite și i-au băgat în sperieți pe oameni.
Alina Costache
04 iun. 2024, 16:25
Oameni terorizați de urși. Jandarmii au intervenit de 17 ori în ultima săptămână pentru alungarea lor din zonele locuite

Jandarmii din Harghita au fost chemați să intervină de 17 ori în ultima săptămână ca să alunge urșii prezenți în mai multe zone din județ, a transmis Biroul de presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ).

În perioada 27 mai – 2 iunie, la dispeceratul instituţiei au fost primite 17 apeluri, prin intermediul numărului de urgenţă 112, prin care era semnalată prezenţa unor urşi în zona localităţilor Zetea, Sândominic, Miercurea-Ciuc, Liban, Tuşnad, Praid, Brădeşti, Borsec, Şicăsău, Ciumani, Cristuru Secuiesc, Bilbor, Avrămeşti, precum şi un apel care anunţa prezenţa unui urs între localităţile Cădaciu Mare şi Cădaciu Mic.

Citește și Dorel loveşte în Voluntari. Un stâlp pe care se află un transformator electric, lăsat în drum într-un sens giratoriu 

IJJ Harghita a anunţat că, în urma celor 17 apeluri primite la dispeceratul unităţii, patrulele de jandarmi au intervenit de cinci ori, întrucât în restul cazurilor, până la sosirea echipajelor, urşii au părăsit locurile pe care apelanţii le-au indicat.

Într-unul dintre cazuri, în localitatea Tuşnad, jandarmii au asigurat zona, după ce echipa de intervenţie constituită la nivel local a luat decizia relocării unui urs care intrase în curtea unui localnic.

Mai mult, în patru cazuri, jandarmii au alungat în zonele împădurite urşii care intraseră în localităţile Brădeşti, Bilbor şi Miercurea-Ciuc.

Potrivit IJJ, de la începutul anului, la dispeceratul instituţiei au fost înregistrate 145 de apeluri, prin intermediul numărului de urgenţă 112, prin care era semnalată prezenţa unor urşi în apropierea zonelor locuite, în toate situaţiile fiind trimis la faţa locului câte un echipaj de intervenţie.

Citește și Experiența neplăcută trăită de o nemțoaică în România: „Bucureștiul nu reprezintă nimic și nu e cunoscut pentru nimic clasic de frumos”

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Nu te vom uita! A murit cea mai iubită actriță. Marea doamnă a făcut accident vascular cerebral
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Chiftele cu dovlecei și telemea. Rețeta care vă face să uitați de carne
Ego.ro
Mădălina Ghenea a ieșit la masă alături de un actor de la Hollywood. Cum a fost surprinsă românca în compania starului american
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a făcut apariția Sandra, într-un minuscul costum de baie!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Prețul carburanților pentru ziua de luni, 29 iulie 2024: Carburanții au înregistrat o nouă ieftinire. Cât costă un litru de benzină?
Capital.ro
Ordin UE, obligație în România. Decizie pentru cine stă la bloc. Se trece pe zero
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
UPDATE Doi frați, loviți în plin de o mașină în Pantelimon. Băiatul de 9 ani a murit, fata și-a pierdut un picior. Familia micuților, îngenuncheată de durere: „De ce nouă?! Nu am greșit cu nimic”
substantial.ro
Președintele venezuelean Nicolas Maduro a câștigat un al treilea mandat cu 51% din voturi
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!