Descoperă povestea impresionantă a lui Antonio-Rafael Ungureanu! El este preotul cu inimă mare care salvează nevoiașii din parohie: „Nu am stat prea mult pe gânduri. Am luat autovehiculul din dotare zis „roabă”, șlapii din dotare, Sfânta Cruce, „armă dulce” și am dat drumul la treabă”

Există o vorbă în popor care spune că noi trebuie să „facem ce zice popa, nu ce face popa”, însă Antonio-Rafael Ungureanu contrazice această zicală din plin!
Filip Stan
05 iun. 2024, 18:56
Descoperă povestea impresionantă a lui Antonio-Rafael Ungureanu! El este preotul cu inimă mare care salvează nevoiașii din parohie: „Nu am stat prea mult pe gânduri. Am luat autovehiculul din dotare zis „roabă”, șlapii din dotare, Sfânta Cruce, „armă dulce” și am dat drumul la treabă”
Descoperă povestea impresionantă a lui Antonio-Rafael Ungureanu! El este preotul cu inimă mare care salvează nevoiașii din parohie: „Nu am stat prea mult pe gânduri. Am luat autovehiculul din dotare zis „roabă”, șlapii din dotare, Sfânta Cruce, „armă dulce” și am dat drumul la treabă”

Antonio-Rafael Ungureanu este o prezență remarcabilă în localitatea Frunziș din comuna Mironeasa, Iași, fiind un om care se distinge drept un exemplu rar de preot dedicat în totalitate. În cei cinci ani de slujire în această comunitate, el s-a angajat profund în viața enoriașilor săi, folosind o varietate de metode pentru a-i ajuta.

Citește și: Nea Marin, vilă superbă în București! Locuința valorează peste 200.000 de euro. FOTO

În data de 1 iunie 2024, părintele Ungureanu a oferit un sprijin de neprețuit familiei Stoica din Frunziș, care își reconstruiau locuința după ce aceasta a fost distrusă de un incendiu devastator. Demonstrându-și disponibilitatea și implicarea, preotul s-a implicat activ în munca fizică, ajutând la descărcarea materialelor de construcție și la turnarea fundației noului imobil. Fără ezitare, a luat în mână lopata și roaba, lucrând alături de enoriașii săi pentru a aduce înapoi speranța și normalitatea în viața lor.

„Poate vă întrebați cum am sărbătorit noi Ziua Copilului?! Noi, prin muncă, pentru binele copiilor și spre slava lui Dumnezeu! Voi cum ați sărbătorit? Un nou proiect de suflet, Casa Sf. Iosif, ia ființă în familia parohiei noastre! După ce, în luna martie, casa le-a fost mistuită după un incendiul imprevizibil, cei cinci copii au rămas fără acoperiș și fără cele trebuincioase. Cu mic, cu mare am pus mână de la mână, în frunte cu doamna primar Elena Curcudel și Curcudel Cătălina Elena, am turnat radierul, am cumpărat un palet de ciment și patru paleți de BCA, scândura și alte multe lucruri. Nu am stat prea mult pe gânduri… Am luat autovehiculul din dotare zis „roabă”, șlapii din dotare, Sfânta Cruce, „armă dulce” și am dat drumul la treabă”, a transmis preotul.

Casa familiei Stoica a fost făcută scrum sâmbătă, 24 februarie 2024. Familia cu cei cinci copii a rămas fără toată agoniseala de o viață, în incendiu murind și calul cu care Constantin Stoica muncea pentru a asigura hrana.

„A avut loc un eveniment nefericit în familia Stoica Constantin și Maricica, familie cu cinci copii, care locuiește în Frunziș. Casa, toate cele dinăuntru și de pe lângă casă au ars fără să se poată salva mai nimic, decât hainele de pe ei. Incendiul devastator i-a lăsat fără acoperiș deasupra capului și fără lucrurile trebuincioase, arzând chiar și calul cu care munceau pentru a-și câștiga pâinea”, a precizat parohul Antonio-Rafael Ungureanu imediat după incendiu.

Persoanele care își doresc să-l sprijine pe preotul Antonio-Rafael Ungureanu ca să ajute în continuare enoriașii cu posibilități reduse pot face donații în contul Parohiei „Sf. Arhidiacon Ștefan”. Parohul este inițiatorul mai multor proiecte sociale. De mai bine de un an, preotul din localitatea Frunziș, comuna Mironeasa se îngrijește astfel încât bătrânii, văduvele și persoanele nevoiașe din parohie să poată beneficia de o pâine gratis. Proiectul se numește „Eu sunt Pâinea Vieții!” și funcționează din februarie 2023.

IBAN: RO48CECEIS0130RON1062430
Banca: CEC Bank
Moneda: RON
Cod SWIFT: CECEROBUXXX
Revolut
Ungureanu Antonio Rafael
RO59BREL0005540266370100

Citește și: Cristina Cioran aruncă bomba despre cea de-a doua sarcină și relația cu Alex Dobrescu: „Îmi trimite mesaje de dragoste, de iubire, mă sună”

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Orașele din România unde prețurile apartamentelor s-au scumpit cel mai mult. Care este situația în Capitală
Capital.ro
Nu te vom uita! România a pierdut o stea. A fost cea mai adorată actriță
Playtech.ro
Fiica lui Yosif Mohaci, apariție de SENZAȚIE! Nicole arată ca o păpușă, i-a cucerit pe toți
DailyBusiness
Noi locuri de muncă pentru români! Sunt 100 de posturi disponibile!
Adevarul
România, primele reacții după eșecul cu Olanda: Hagi și Burcă au explicat ce s-a întâmplat
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Pensionarii, în depresie. Bani mai puțini după recalculare
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Note LIVE Evaluarea Națională 2024 | Află rezultatele publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO 2024? „Familia mea are nevoie mai mare de mine”
Capital.ro
Legea este în vigoare în toată România. Se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verific online notele
substantial.ro
Trei oameni au murit și cinci au fost răniți într-un accident în Giurgiu
MediaFlux
ANAF a intrat pe FIR! NU se DAU AMENZI până la 1 IANUARIE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?