George Simion a intrat în greva foamei la Parchetul General și amenință cu un mare protest în această seară: „Dacă sunt un infractor, de ce nu mă audiază?”

Preşedintele AUR George Simion a fost vineri la sediul Parchetului General, în mijlocul scandalului legat de presupuse semnături false pe care i le-ar fi furnizat lui Silvestru Şoşoacă pentru ca acesta din urmă să-şi poată depune candidatura la alegerile europarlamentare.
Filip Stan
07 iun. 2024, 12:51
George Simion a intrat în greva foamei la Parchetul General și amenință cu un mare protest în această seară: „Dacă sunt un infractor, de ce nu mă audiază?”

Președintele AUR, George Simion, alături de alți membri de partid, dar și împreună cu avocatul său, au mers astăzi la Parchetul General pentru a se revolta față de dosarele penale deschise împotriva lor în cazul semnăturilor falsificate.

La ora 16, George Simion a anunțat că intră în greva foamei. În cauză, a fost solicitată de către șeful AUR o Ambulanță la sediul Parchetului General, conform procedurilor. Liderul politic a anunțat că își va petrece noaptea la Parchet.

Într-un final, George Simion a fost primit în audiență de procurorul Marius Iacob, însă la scurt timp a fost evacuat cu forța de către jandarmi din sediul instituției, alături de avocatul său.

„Am vorbit cu procurorii, cu domnul Marius Iacob. A făcut niște ochi mari când i-am spus detaliile din caz. Eu sunt în greva foamei aici până primesc un răspuns din partea domnului Florența pentru că am transmis niște lucruri foarte grave. Miercuri, în săptămâna de campanie, ni s-au furat telefoane, laptopuri, iar eu am fost prezentat ca fiind un infractor. Dacă sunt un infractor, atunci de ce nu m-au audiat? Dacă sunt un infractor, nu trebuie să am și eu prezumția de nevinovăție? Cu trei zile înainte de ziua alegerilor, să facă așa ceva și să trimită jandarmi violenți peste noi?

Nu mi-au spus nimic, asta le-am cerut, dați-mi o zi când sunt audiat, ca să nu fiu luat de pe stradă efectiv. Vrem să depunem denunțuri pentru că toate partidele politice și toți independenții au folosit semnături falsificate într-un fel sau altul, avem dovezi. De exemplu, în comuna Garoafa, județul Vrancea, primarul în funcție are pe listele de susținători persoane decedate, de un an de zile, de doi ani de zile, pe ei nu îi mai caută nimeni. Și voiam să pun la dispoziția procurorilor aceste dovezi. Nu plecăm de aici, la ora 21 vom organiza un mare protest, până domnul Iacob și cu domnul Florența, cu această cinducere a Parchetelor, ne răspund. Rămân aici, nu plec de aici, domnii jandarmi mi-au stricat niște echipamente, sper să le recuperez”, a declarat George Simion la ieșirea din Parchet.


Preşedintele AUR George Simion a venit, vineri, la sediul Parchetului General şi solicită să fie audiat de către procurorul de caz, în dosarul privind posibila falsificare a semnăturilor pentru Silvestru Şoşoacă. Reprezentanţii Parchetului General au precizat că „în cauza penală care face obiectul comunicatului de presă din data de 5 iunie 2024, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală nu a dispus citarea persoanei în cauză”. Simion transmite live pe pagina sa de Facebook din interiorul clădirii Parchetului şi a adus cu el o pereche de cătuşe şi s-a întrebat „ ce fac? Mă leg singur? Îmi pun singur cătuşele”. Acesta a ameninţat că, dacă nu este audiat, va intra în greva foamei.

În faţa Parchetului General, George Simion a declarat presei că nu a fost citat de procuror, ci s-a prezentat singur, pentru a evita un posibil moment în care ar fi fost ridicat cu mandat. De asemenea, liderul AUR a continuat să pretindă că tot acest caz este o încercare a adversarilor politici de a-l împiedica să candideze.

„Nu am fost citat. Vreau sa impiedic momentul cand voi fi ridicat de pe strada. Noi vrem sa cooperam, dar vad ca procurorul de caz nu considera la fel. Cer sa ma audieze, daca crede ca este cazul. Si vreau sa fac un denunt pentru niste semnaturi de la PNL, de la PSD, de la USR, Reper, AUR. Eu am fost sincer, dar vad ca… L-am ajutat pe Silvestru Sosoaca, am mai ajutat mai multe partide si candidati independenti, dar nu am falsificat. Am ajutat pentru ca numarul de semnaturi este foarte mare. Colegilor mei le-au fost ridicate telefoanele, laptopurile, cu trei zile inainte de alegeri, nu mai pot sa faca campanie.”, a spus George Simion.

De asemenea, acesta a acuzat o implicare în actul de justiţie a „statului paralel”, numindu-l din nou pe Florian Coldea ca fiind parte din această reţea.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă: Fiecare dintre voi are dreptul și șansa de a-și decide propriul destin. Duminică, votați cu inima!

„La toti competitorii electorali am suspiciuni ca sunt semnaturi neconforme. Am si exemplu concret, nu zic partidul, in comuna Garoafa.

Eu credeam ca sunt atat de prosti, dar s-au speriat de noi, pentru ca acest procuror de caz are un istoric de colaborare cu statul paralel. Iar domnii Coldea si Dincu inca au oameni in sistem. Acest procuror vrea ca George Simion sa nu ajunga in cursa prezidentiala. Mi s-a dat de inteles sa nu intru in cursa, daca vreau sa dorm linistit noaptea acasa. Sunt vreo patru dosare, din cate stiu eu.

La ora 14 vom protesta si la STS, pentru a avea alegeri corecte.”, a mai declarat Simion.

Citeşte şi: Întâlnire surpriză, înaintea alegerilor. Gabriela Firea, discuție cu femeile rome din Capitală

„Statul român lucrează doar marţea şi joia. Ce fac mă leg singur? Îmi pun singur cătuşele? Cooperez cu voi. Mi-am adus singur cătuşele. Vreţi şi bici? Hai domnule procuror ştiu că vizionezi live. Coboară! Cheamă-ne! Dacă tu ai anunţat că eu sunt infractor, că am constituit un grup infracţional organizat şi când colo domnule procuror nu vrei să mă audiezi, nu vrei să îmi dai telefonul înapoi. Dă-ne înapoi telefoanele, al meu, al colegilor mei. Azi nu e? Procurorul nu e azi să audieze. Nu mai vor deodată. Au vrut doar miercuri ca să răspândească că suntem infractori, că suntem penali. Mie nu mi-au dat citaţie, nu mi-au trimis nici măcar o hârtie. (…) Dacă nu mă primeşte nimeni o să intru în greva foamei. Stau aici dacă trebuie. Intru în greva foamei dacă nu mă primeşte nimeni”, a afirmat Geoge Simion, într-o transmisie live pe pagina sa de Facebook.

 

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Subiecte geografie la Bacalaureat 2024. Cum se rezolvau și care este baremul de corectare. Proba la alegere a profilului la BAC 2024. Update
Capital.ro
Vladimir Putin vrea să facă PACE: Rusia este pregătită
Playtech.ro
Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Reduceri la călătoriile cu trenul către alte țări! Oferta momentului de la CFR Călători
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Antonia a încins, din nou, internetul. Vedeta le-a sucit mințile fanilor
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Caz rarisim! El este elevul care a luat cea mai mică notă din România, la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
UPDATE A fost afișat baremul pentru pentru examenul scris la Fizică, Chimie, Biologie și Informatică pentru profilul real BAC 2024
Capital.ro
S-a dat lege obligatorie pentru casele și blocurile vechi. Iohannis a semnat joi, 4 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Urșii de pe Transfăgărășan vor fi relocați în sanctuarul de la Zărnești
MediaFlux
PENSIILE se RECALCULEAZĂ ANUAL! ANUNȚ pentru toți SENIORII
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!