PROGNOZA METEO. Şoc termic, indicele de temperatură-umezeală va depăşi pragul critic în weekend

Cerul va fi variabil şi pe arii restrânse, în Moldova, nord-estul Munteniei, Transilvania, Maramureş, Crişana şi posibil în Dobrogea vor fi înnorãri, averse, descãrcãri electrice şi posibil intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Izolat cantitãţile de apã vor depãşi 10...15 l/mp. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 7 grade în estul Transilvaniei şi 21 de grade pe litoral şi în dealurile Crişanei.
Filip Stan
07 iun. 2024, 13:58
PROGNOZA METEO. Şoc termic, indicele de temperatură-umezeală va depăşi pragul critic în weekend

Prognoza meteo SAMBATA

TARA

Vremea va fi mult mai caldã decât în mod normal la aceastã datã, în special în Oltenia şi Muntenia unde local va fi caniculã, disconfort termic ridicat şi un indice temperaturã-umezealã (ITU) care va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, în prima parte a intervalului în jumãtatea esticã a teritoriului, în zonele montane şi submontane, iar noaptea local în vest, în nord-vest şi izolat în rest. Pe alocuri aversele vor fi torenţiale, cantitãţile de apã vor depãşi 20…30 l/mp, va cãdea grindinã şi vor fi posibile vijelii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 27 şi 35 de grade, iar cele minime între 9 şi 21 de grade, cu cele mai scãzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

Cupolă de foc deasupra României, se ciocnesc două fronturi atmosferice, vom avea primul val de caniculă şi fenomene extreme

BUCURESTI Vremea va fi cãlduroasã, iar dupã-amiaza indicele de confort termic temperaturã-umezealã (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri în a doua parte a zilei, când probabilitatea pentru averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului va fi în creştere. Temperatura maximã va fi de 34…35 de grade, iar cea minimã de 17…19 grade.

Prognnoza meteo DUMINICA

TARA Vremea va fi mult mai caldã decât în mod normal la aceastã datã, în special în Oltenia, Muntenia şi jumãtatea de sud a Moldovei, unde local va fi caniculã, disconfort termic ridicat şi un indice temperaturã-umezealã (ITU) care va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, în special dupã-amiaza şi în prima parte a nopţii, în jumãtatea de nord a ţãrii, iar în restul teritoriului, la munte, local în zonele deluroase şi izolat în cele de câmpie. Aversele vor avea şi caracter torenţial, iar pe alocuri se vor înregistra cantitãţi de apã însemnate, cãderi de grindinã şi vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 25 şi 36 de grade, iar cele minime, în marea lor majoritate, între 12 şi 22 de grade.

BUCURESTI Vremea va deveni canicularã, cu disconfort termic ridicat, indicele de confort termic temperaturã-umezealã (ITU) urmând sã depãşeascã pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi variabil, cu înnorãri spre searã când vor fi condiţii pentru averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimã va fi de 18…21 de grade, anunţă ANM.

Prognoza meteo LUNI

TARA Vremea va fi cãlduroasã, local canicularã în sud şi sud-est, cu disconfort termic ridicat, iar în celelalte regiuni, valorile termice vor fi în continuare peste cele specifice acestei datei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice în vestul, sud-vestul, centrul şi nordul ţãrii şi pe alocuri în rest, mai ales dupã-amiaza şi seara. Pe arii restrânse se vor înregistra cantitãţi de apã mai însemnate, cu precãdere în zonele de deal şi de munte şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va avea local şi temporar intensificãri. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 şi 37 de grade, iar cele minime între 11 şi 21 de grade, posibil uşor mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

BUCURESTI Vremea va fi canicularã, cu disconfort termic accentuat şi un indice temperaturã-umezealã (ITU) care va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, dupã-amiaza şi seara. Temperatura maximã va fi de 36…37 de grade, iar cea minimã de 18…21 de grade.

Prognoza meteo MARTI

TARA Vremea va fi în continuare cãlduroasã, local canicularã în sud şi sud-est, cu disconfort termic ridicat, iar în celelalte regiuni, valorile termice se vor menţine peste cele specifice acestei datei. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri, averse şi descãrcãri electrice în nordul, nord-estul şi parţial în centrul ţãrii şi pe alocuri în rest. Vor fi posibile cantitãţi de apã mai însemnate şi condiţii de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 şi 37 de grade, iar cele minime între 10 şi 21 de grade.

Avertisment înfiorător al meteorologilor, vine canicula. Temperaturile ajung la aproape 50 de grade Celsius

BUCURESTI Vremea se va menţine canicularã, cu disconfort termic accentuat. Cerul va fi variabil, posibil cu înnorãri, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului dupã-amiaza şi seara. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 37 de grade, iar cea minimã va fi de 17…20 de grade.

Prognoza meteo MIERCURI, JOI, VINERI

TARA

Tendinţa Evoluţiei Vremii pentru Intervalul 12.06.2024 Ora 09:00 – 15.06.2024 Ora 09:00 Vremea va fi mai caldã decât în mod normal la aceastã datã, canicularã în regiunile sudice şi sud-estice unde şi disconfortul termic va fi accentuat. Probabilitatea pentru manifestãri de instabilitate atmosfericã va fi ridicatã mai ales în jumãtatea de nord a ţãrii, la deal şi la munte.

BUCURESTI Vremea va rãmâne canicularã şi cu disconfort termic ridicat. Dupã amiaza şi seara se vor menţine condiţiile pentru fenomene specifice instabilitãţii atmosferice.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Țările în care locuiesc cei mai mulți oameni obezi. Ce loc ocupă România
Capital.ro
5 ani de închisoare. Interzis pentru stăpânii de câini. Îți face dosar penal
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru românii cu copii mici! Ce trebuie să facă pentru a-i primi?
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
România, sufocată de inundații. Pericol major în multe zone
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Laurențiu Reghecampf o pune la zid pe Prodanca: 'Cum să-ți plătesc curentul când tu stai cu Ronald' 😲
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
Anunțul cel mare despre PACE. A vorbit cu Vladimir Putin: O pace echitabilă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Rusia Își Menține Disponibilitatea de a Livra Gaze Europei prin Ucraina după 2024
MediaFlux
S-a aflat CINE ÎL ÎNLOCUIEȘTE pe BIDEN!
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?