Românca despre care este vorba a avut și de unde lua ideile, pentru că ”a furat” de la un afacerist italian ideile de bază pentru acest proiect.
Tânăra a scos un profit uriaș după ce a pus produsul la vânzare. Acum că a venit vara, căldura se instalează peste tot, și la ce te poți gândi mai întâi, dacă nu la lichide reci, fructe și înghețată?
Tânăra a găsit înghețata cea mai potrivită pentru afacerea sa. Este bine știu că toată lumea iubește înghețata, mai ales pentru că există multe arome, toate răcoritoare și bune la gust.
Ce a făcut diferit? Aceasta a introdus inclusiv variante vegane, care sunt la mare căutare în ultima perioadă.
Parfumul cireșelor amare, savoarea fisticului, exoticul mango și vanilia cu lime se regăsesc toate în înghețata modernă. Românca pe nume Raluca a învățat tainele preparării acesteia de la un maestru gelatier italian, scrie Observator.
Înghețata la dozator, cu arome de ciocolată, vanilie și căpșuni, este mai accesibilă ca preț și evocă gustul copilăriei. Spre exemplu, un cornet costă 7 lei.
„Noi o servim la cornet sau la pahar, dar şi la varianta de caserole pentru varianta take away. Avem cupa de 80 de grame de la 10 lei. Cea la caserolă, 120 de lei kilogramul”, spune pentru sursa citată Raluca Horduna, producator de îngheţată.
Mai mult decât atât, există și opțiuni pentru cei care țin diete. Cosmin pregătește deserturi reci fără zahăr și a împărtășit rețeta sa, ideală pentru zilele caniculare.
„Avem iaurt grecesc, 10% grăsime, miere de albine ecologică, pudră de roşcove, cacao mai puţină, banane şi esenţă de vanilie. Lăsată la congelator 5-6 ore, iese o îngheţată foarte dulce. Pentru un plus de vitamine şi proteine, putem adăuga şi seminţe de cânepă decorticate”, a preciza Cosmin Ciornei, producător de îngheţată, conform Observator.ro.
„Foarte mulţi producători înlocuiesc grăsimea lactată cu grăsime vegetală, cu untul de cocos, dar în acelaşi timp, am observat şi îngheţate vegane care sunt făcute din banane amestecate cu unt de cocos, cu fructe de pădure”, spune Mircea Oroian, decanul Facultăţii de Ingineria Alimentară.
Dacă ești pasionatul acestui desert, sigur știi că înghețata poate fi savurată în diverse forme, în cornet, la pahar, alături de biscuiți sau chiar în prăjituri.
Experții spun că înghețata ideală trebuie să aibă 10% grăsime și 50% aer, pentru a intensifica aromele.
„O porţie înseamnă 45 de grame, adică 90 de mililitri, echivalentul unei porţii de carbohidraţi, ca desert dacă o luăm ca şi gustare, catitatea se poate dubla, ne va furniza cam 10% din necesarul energetic zilnic recomandat”, spune Daniela Bălănucă, nutriţionist-dietetician.
Pentru cei ce nu știu, România se numără printre liderii UE în producția de înghețată!
Țara noastră se află pe locul nouă în Uniunea Europeană în ceea ce privește producția de înghețată, cu 35 de milioane de litri în 2022.
Principalii producători sunt Germania, Franța și Italia.