Mândria unei generații! Ea este Iulia, șefa de promoție a unui liceu din Arad care i-a lăsat fără cuvinte pe profesori. ”Am dobândit doar cunoștințe, nu valori”

Șefa de promoție de la un liceu din Arad, mândria tuturor! Discursul unei tinere absolvente i-a lăsat profund impresionați pe toți profesorii prezenți la ceremonia de absolvire și nu numai.
Filip Stan
07 iun. 2024, 22:36
Mândria unei generații! Ea este Iulia, șefa de promoție a unui liceu din Arad care i-a lăsat fără cuvinte pe profesori. ”Am dobândit doar cunoștințe, nu valori”

O tânără din Arad, șefă de promoție, i-a lăsat atât pe colegi, cât și pe profesori profund impresionați la ceremonia de absolvire. Discursul său a creat istorie în ochii celor prezenți.

Te-ar putea interesa și O femeie a fost amendată pentru spălarea covoarelor în noua fântână arteziană din Arad

Absolventa Colegiului ”Mihai Viteazul” din Ineu, județul Arad, Iulia Cociuba, a transformat un discurs tradițional în ceva nemaiauzit, discurs care i-a impresionat și pe profesorii prezenți.

La festivitatea de absolvire a clasei a XII-a, tânăra Iulia Cociuba s-a dovedit a fi o absolventă diferită.

La cei 18 ani ai săi, absolventa a avut curajul să vorbească deschis în fața elevilor și a profesorilor săi despre experiențele și sentimentele pe care au încercat-o în cei patru ani de liceu.

Chiar dacă majoritatea celor prezenți al ceremonia de absolvire se așteptau ca tânăra să laude sistemul educațional românesc, lucrurile nu au stat chiar așa.

Iulia Cociuba a precizat faptul că zilele petrecute învățând pentru note mari și validare academică s-au dovedit a fi doar pierdere de timp.

„Poate că nu e discursul clasic de mulţumire şi celebrare, dar este unul sincer şi reflectă în mod real experienţele mele. Am petrecut ani de zile învăţând pentru note şi validare academică şi am realizat abia acum cât timp am pierdut.

Am dobândit doar cunoştinţe, nu şi valori, pentru că asta înseamnă, din păcate, şcoala. În loc să fie un loc al învăţării şi dezvoltării, şcoala a devenit o sursă de frustrare şi dezamăgire pentru mulţi dintre noi.

Ne-am simţit deseori în imposibilitatea de a ne exprima punctul de vedere, de a gândi diferit sau de a fi autentici”, a spus Iulia Cociuba.

Șefa de promoție de la Colegiul ”Mihai Viteazul” din Ineu a susțin, în fața tuturor, că școala a făcut-o să mintă și să se ascundă în spatele unor standarde absurde.

”Ce m-a învățat școala?”

„Ce m-a învăţat şcoala? Să mă conformez, să mint, să-mi şterg cu buretele personalitatea şi să mă ascund în spatele unor standarde absurde”, a mai spus tânăra.

Mai mult decât atât, tânăra absolventă a mai spus, spre surprinderea profesorilor, care au rămas cu gura căscată, că ”școala a devenit un loc unde performanțele noastre sunt atribuite meritelor instituției și profesorilor, iar eșecurile ne sunt puse în cârcă”.

Mai mult decât atât, Iulia a afirmat că în cei patru ani de liceu a întâlnit ”un sistem care ne-a învățat mai degrabă cum e să fim superficiali și ipocriți, decât să ne dezvoltăm etic și moral”.

Astăzi, în fața dumneavoastră, îmi reafirm dorința de a fi autentică și de a lupta pentru valorile în care cred. Știu că acest discurs deranjează, dar sper să fie și un pas spre conștientizarea unor probleme care au fost băgate sub preș atâta timp”, a mai șefa de promoție.

Citește și Nicu Covaci, internat la Terapie Intensivă. Anunțul făcut de membrii trupei Phoenix: „Sunt oameni care îl iubesc”

La finalul discursului său, Iulia a refuzat să mulțumescă ”sistemului care m-a dezamăgit”, dar a vrut să îi celebreze ”pe acei dascăli care au dat o bucățică din ei de fiecare dată când s-au așezat la catedră și care au fost mereu acolo pentru noi”.

Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Animalul care poate trăi chiar și 500 de ani. Longevitatea sa i-a uimit pe oamenii de știință
Capital.ro
Doliu național. S-a stins un titan al muzicii românești: A dus numele țării pe toate continentele lumii
Playtech.ro
Stațiunea din România, adorată de turiști! E o reală comoară! Vin de la mii de km să o viziteze!
DailyBusiness
Este vestea cea mare! BNR anunță ce se întâmplă cu ratele românilor
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Spynews
”Nu îmi este frică”. A fost sau nu Gabi Bădălău bătut de Bianca Drăgușanu?! Ce spune despre presupusele acte de violență ale vedetei de la o petrecere
Evz.ro
Florin Salam, mesaj controversat. Ce le-a transmis manelistul tinerilor
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
O nouă tragedie pe litoralul românesc! O tânără în vârstă de 25 de ani s-a înecat după ce ar fi făcut sărituri de pe dig
Capital.ro
Statul român ia terenurile înapoi. Decizie definitivă în justiție. Zero lei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Diana Șoșoacă acuză AUR și Mănăstirea Petru Vodă de denigrare într-un conflict legat de creștinism și globalism
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!