Stresul afectează podoaba capilară, fiind factorul cel mai des amintit de specialişti în declanşarea unor afecţiuni negative asupra organismului uman, scriu cei de la kudika.ro. Căderea părului este şi ea accelerată de stres, iar remediul pentru un păr aspectuos poate fi chiar un somn odihnitor.
Alimentaţia dezechilibrată determină tulburări serioase organismului. Aceasta cu atât mai mult cu cât urmările se instalează după perioade îndelungate de consum de alimente nesănătoase, care cauzează organismului o imunitate scăzută. La nivelul scalpului, cea mai neplăcută afecţiune este căderea părului, care poate fi combătută printr-un consum regulat de carbohidraţi şi proteine. De asemenea, spanacul, morcovii şi alimentele bogate în fier trebuie incluse în alimentaţie.
Mediul extern, dar şi produsele de styling, utilizate în exces, pot accentua degradarea părului. Folosirea zilnică a fixativului sau a spumei accelerează deteriorarea acestuia şi grăbeşte căderea lui. De aceea produsele de styling sunt recomandate doar ocazional, în rest, rădăcina părului trebuie păstrată cât mai curată, evitându-se totuşi şamponarea zilnică.
Produsele nepotrivite destinate spălării şi întreţineri părului reprezintă principala cauză a sebumului în exces, a salpului alergic sau a apariţiei mătreţii. Nu mai puţină importanţă trebuie acordată clătirii părului sau folosirii adecvate a balsamului, doar la vârfuri.