ALEGERI 2024. INCIDENTE LA VOT. Alegător de 45 de ani, moarte subită în secția de vot. Un polițist a fost mușcat de o femeie la alegeri. Un membru al partidului Dianei Șoșoacă, prins când împărțea bani alegătorilor

E ziua alegerilor locale și europarlamentare. Secțiile de vot s-au deschis de la ora 7 și se vor închide la ora 10. Incidentele au apărut încă de la primele ore.
Alina Costache
09 iun. 2024, 14:12
ALEGERI 2024. INCIDENTE LA VOT. Alegător de 45 de ani, moarte subită în secția de vot. Un polițist a fost mușcat de o femeie la alegeri. Un membru al partidului Dianei Șoșoacă, prins când împărțea bani alegătorilor
UPDATE ALEGERI 2024. INCIDENTE LA VOT

ALEGERI 2024. INCIDENTE LA VOT. Peste 600 de sesizări privind incidente electorale au fost primite în ultimele 24 de ore, a anunțat duminică dimineața Ministerul Afacerilor Interne. Potrivit comisarului șef de poliție Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, în cursul nopții nu au fost înregistrate incidente. 67% dintre acestea vizează continuarea campaniei electorale, iar 11% posibila corupere a alegătorilor. Au fost aplicate 97 amenzi, în valoarea de peste 100.000 de lei, au fost aplicate 242 avertismente și sunt cercetate 107 posibile infracțiuni.

Citește și Președintele României a ieșit la vot! Klaus Iohannis s-a prezentat la secția de votare a liceului Jean Monnet. ”Vă invit pe toți să ieșiți la vot!”

Panică într-o secție de vot din Dolj, unde a fost găsit un șarpe. Oamenii au chemat jandarmii

  • Un incident mai putin obișnuit pentru ziua alegerilor a avut loc într-o secție de vot din județul Dolj. Oamenii au văzut un șarpe în grădinița în care a fost organizată secția și au chemat jandarmii.
  • Jardarmii care s-au deplasat la fața locului au găsit șarpele în clădire, lângă fereastră. Reptila a fost capturată și eliberată. Nicio persoană nu a fost rănită în urma incidentului.

 Un candidat la Primărie a ameninţat că o va viola şi ucide pe preşedinta Biroului Electoral

  • O situaţie absolut halucinantă a avut loc la Braşov. Un candidat la Primărie a fost reţinut în ziua votului după ce ar fi ameninţat-o pe preşedinta Biroului Electoral Județean Brașov că o va viola şi ucide.
  • Ameninţările au fost formulte ieri seară a fost un email trimis de acest candidat independent la fncţia de primar a municipiului Braşov pe o adresă a Preşedintele Biroului Electoral Judeţean. Un email în care erau inserate ameninţări fizice directe la adresa judecătorului care ocupă această funcţie în cadrul Biroului Electoral Judeţean. Imediat a început o anchetă a poliţiştilor în urma căreia în baza unei ordonanţe de reţinere emisă de un procuror, acest candidat independent a fost reţinut.

Un membru al partidului Dianei Șoșoacă, prins când împărțea bani alegătorilor

  • Un bărbat, aflat la volanul unei mașini, a fost prins de polițiștii din Ilfov când împărțea bani în scop electoral.
  • Bărbatul lucrează la Primăria Ștefăneștii de Jos ca inspector. Avea la el șase plicuri cu peste 21.000 de lei.
  • La data de 09.06.2024, ora 12:20 IPJ Ilfov – Politia orașului Voluntari a fost sesizata prin apel 112 cu privire la faptul ca in localitatea Stefanestii de Jos o persoana de sex barbatesc care se deplaseaza cu auto IF 22 MAW ar imparti sume de bani persoanelor in context electoral.
  • Oamenii legii au început cercetările la fața locului și urmează să fie întocmit un dosar penal.

ALEGERI 2024. INCIDENTE LA VOT. Polițist mușcat de o femeie într-o secție de votare din Dolj

  • Un polițist aflat într-o secție de votare din județul Dolj a folosit spray-ul lacriogen după ce un bărbat a devenit agresiv. În plus, în urma conflictului, partenera lui l-a mușcat de mână de polițist.
  • Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au anunţat că un agent de poliţie aflat în serviciul de protecţie la secţia de votare nr. 299 Cerăt a intervenit deoarece se crease îmbulzeală la intrare.
  • ”La un moment dat, unul dintre bărbaţii aflaţi în grup a devenit recalcitrant, fapt pentru care a fost folosit sprayul iritant lacrimogen din dotare. De asemenea, concubina bărbatului în cauză s-a apropiat de poliţist şi l-a muşcat de mână, fără a fi nevoie de îngrijiri medicale”, au precizat poliţiştii.

Alegător de 45 de ani mort în secția de vot

  • Un bărbat de 45 de ani a murit în secția de votare din satul Igoiu, comuna Alunu, județul Vâlcea, duminică, după ce i s-a făcut rău în momentul în care a mers la urne.
  • La fața locului au fost trimise două autosanitare ale Serviciului de Ambulanță Vâlcea cu medic, dar nu s-a mai putut face nimic.

ALEGERI 2024. INCIDENTE LA VOT. Dosar penal după ce un alegător a primit prea multe buletine de vot

  • Forțele de ordine din județul Dolj fac cercetări duminică, 9 iunie, pentru instigare la fraudă la vot, după ce o femeie i-ar fi dat unui alegător șapte buletine de vot. Pentru cele două tipuri de scrutin, alegătorii primesc cinci buletine de vot în total.
  • „În dimineaţa zilei de 9 iunie, ora 07.16, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la Secţia de votare nr. 217 – Bâlta, locţiitorul secţiei de votare, o femeie de 54 de ani, din oraşul Filiaşi, a înmânat unui alegător cinci buletine de vot pentru alegerea primarului oraşului Filiaşi şi două pentru alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean. Bărbatul în cauză a sesizat membrilor secţiei de votare faptul că a primit mai multe buletine de vot, acestea fiind restituite”, precizează IPJ Dolj.
  • În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fraudă la vot, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Buletine de vot deja ștampilate la Sectorul 2

  • Polițiștii de la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Secția 7 Poliție au fost sesizați de către o persoană, candidat la alegerile pentru Consiliului General, cu privire la faptul că, în incinta unei secții de votare din Sectorul 2, ar exista buletine de vot deja ștampilate.

Bărbat amendat cu 1.000 de lei după ce și-a fotografiat buletinul de vot

  • Un bărbat care și-a fotografiat buletinul de vot a fost sancționat cu o amendă de 1.000 de lei
  • Un bărbat de 30 de ani din Calafat a făcut fotografii cu telefonul mobil în cabina de vot. A fost condus la sediul Poliției Municipiului Calafat, unde a primit o amendă de 1.000 de lei.
  • Interzicerea fotografierii buletinului de vot are ca scop combaterea frauderi electorale, în special sub forma acordării de foloase în schimbul votului. Au existat cazuri în care alegătorii primeau o sumă de bani dacă prezentau dovada foto că au votat un anumit candidat.

PSD Constanţa a sesizat că un alegător a fost împiedicat să voteze

  • Un alegător a fost împiedicat să voteze la Hârşova pentru că avea asupra sa doar paşaportul, au anunţat reprezentanţii PSD Constanţa. Conform legii electorale, Poliția are obligația să demareze cercetări în acest sens.
  • ”La secţia de votare nr. 298 din localitatea Hârşova, un alegător a fost impiedicat sa-şi exercite dreptul la vot! Acesta s-a prezentat la secţia de votare, a primit cele cinci buletine de vot, a intrat în cabină, a votat, iar in momentul în care a vrut să le introducă în urnele corespunzătoare a fost oprit de preşedintele secţiei de votare sub pretextul că având asupra sa doar paşaportul, poate vota doar pentru europarlamentare. Celelalte patru buletine de vot (pentru Primărie, Consiliul Local, preşedinte de Consiliu Judeţean şi Consiliul Judeţean) au fost anulate”, au anunţat reprezentanţii PSD Constanţa.

Citește și Alegeri Locale 2024. Prezența la vot la europarlamentare la ora 9 e cu 1,5% mai mare ca în 2019, iar la locale cu 0,5% mai mare. Totul despre scrutinul de care depind apa caldă, gropile şi gunoiul de pe strada ta!

 

 

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Cinci zodii au parte de schimbări radicale și noroc major. Din 15 iulie primesc tot ce își doresc, bogății, relații noi și succes garantat
Capital.ro
Maghiarii ne salvează. Moment ISTORIC. Ajutor nesperat din partea Ungariei
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Vestea momentului pentru o categorie de români! Data la care vor încasa mai mulți bani
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Un nou tip de locuri de muncă. Aplicația care a revoluționat piața
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Imagini apocaliptice în Grecia, din cauza incediilor de vegetație! Zeci de mii de turisti au fost evacuați din hoteluri
Capital.ro
S-a impus prin lege începând cu 1 iulie. Este obligatoriu în România să declari la stat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Coaliția va discuta calendarul alegerilor prezidențiale joi la ora 9:00
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?