Rugby: România – Rusia, meciul de deschidere în turneul IRB Nations Cup 2013

Naţionala de rugby a României va întâlni, sâmbătă seara, de la ora 18,00, pe stadionul naţional ''Arcul de Triumf'', reprezentativa Rusiei, în meciul care va deschide turneul IRB Nations Cup 2013.
Romania TV
08 iun. 2013, 08:09
Rugby: România - Rusia, meciul de deschidere în turneul IRB Nations Cup 2013

Iuri Ceşnarev, căpitanul Rusiei, a afirmat vineri că în meciul cu România şansele de victorie sunt egale: ”Sunt fericit că sunt din nou aici, la IRB Nations Cup, este foarte bine pentru jucătorii noştri că întâlnim echipe ca România, Italia şi Argentina. Va fi un turneu puternic, jucăm primul meci cu România, va trebui să jucăm foarte bine. Va fi un meci greu pentru noi dar şi pentru români. Şansele pentru mâine sunt egale, 50-50 la sută. Avem mulţi jucători tineri, care au nevoie de meciuri internaţionale, şi vom vedea ce se va întâmpla”, a spus Ceşnarev, potrivit Agerpres.

Căpitanul echipei României, Mihai Macovei, şi-a exprimat speranţa ca ”Stejarii” să obţină un nou succes în IRB Nations Cup. ”Ne bucură faptul că avem încă 3 meciuri tari cu 3 echipe bune, în afara celor de calificare la Mondiale. Vom prezenta o echipă tânără, le dăm şansa la tineri să arate că au valoare să joace la prima echipă a României. Ne dorim din tot sufletul să ţinem trofeul acasă şi să arătăm un spectacol în toate cele 3 meciuri, să bucurăm suporterii de ceea ce arătăm în joc”, a declarat Macovei.

Potrivit FRR, Rusia, antrenată de galezul Kingsley Jones, are ca principal obiectiv calificarea la Cupa Mondială din 2015, iar pentru îndeplinirea acestui deziderat ‘urşii’ trebuie să obţină rezultate cât mai bune în Cupa Europeană a Naţiunilor. Conform sursei citate, participarea în acest an a Rusiei la IRB Nations Cup este o şansă pentru ‘urşi’ de a pregăti partidele din 2014 ale Cupei Europene a Naţiunilor în care vor trebui să-şi consolideze cel puţin locul ocupat în prezent. Rusia vine pentru a cincea oară la IRB Nations Cup, după evoluţiile din 2006, 2008, 2009 şi 2012.

Până acum au avut loc 15 partide între România şi Rusia, 9 revenind Stejarilor şi 5 Rusiei, o partidă terminându-se nedecis. Ultimul meci dintre ”Stejari” şi ”Urşi” a avut loc în februarie, în Cupa Europeană a Naţiunilor, românii impunându-se, la Bucureşti, cu 29-14. În clasamentul IRB, România se situează pe locul 18 iar Rusia pe 19, lucru care le dă speranţă ruşilor că vor putea echilibra palmaresul întâlnirilor directe.

Naţionala de rugby a României ocupă primul loc în clasamentul ”din toate timpurile” al International Rugby Board în ceea ce priveşte participarea la turneul IRB Nations Cup, care din anul 2007 se desfăşoară anual, în luna iunie, la Bucureşti.

Potrivit site-ului IRB, reprezentativa ”Stejarilor” se află în frunte, cu 322 de puncte, fiind urmată de Italia A, cu 316 puncte şi Argentina Jaguars, cu 227 de puncte, pe locul patru fiind naţionala Rusiei, în condiţiile în care la competiţie au mai participat, la diferite ediţii, Georgia, Namibia, Scoţia A, Franţa A, Portugalia, Uruguay şi South Africa Kings.

Cât priveşte cel mai prolific marcator de puncte, în top conduce Luciano Orquera (Italia A), cu 119 puncte reuşite, urmat de argentinianul Santiago Gonzalez Iglesias, cu 71 de puncte, în timp ce pe locul 3 se regăseşte românul Dănuţ Dumbravă, cu 70 de puncte. Timişoreanul Cătălin Fercu se află, de asemenea, pe locul 3 în privinţa numărului de eseuri izbutite în IRB Nations Cup, cu 5 astfel de reuşite, fiind devansat de Joacquin Tuculet (Argentina Jaguars) şi Siyanda Grey (South Africa Kings), ambii având în cont câte 6 încercări.

Naţionala României are de apărat trofeul de campioană cucerit în premieră la ediţia de anul trecut. Atunci ”Stejarii” au învins cu 29-9 Uruguay, cu 23-21 Argentina Jaguars şi cu 17-13 Italia A, românul Florin Surugiu fiind declarat cel mai bun jucător al turneului.

Sâmbătă, 8 iunie 2013, România întâlneşte Rusia, de la ora 18,00, urmează apoi, pe 12 iunie, meciul cu Argentina Jaguars, iar pe 16 iunie va avea loc meciul cu Emerging Italia.

Lotul României: Constantin Pristaviţa (Ştiinţa Baia Mare), Andrei Rădoi (Ştiinţa Baia Mare), Alexandru Ţăruş (RCM Timişoara), Eugen Căpăţână (RCM Timişoara), Ion Paulică (Perpignan), Horaţiu Pungea (RCM Timişoara), Valentin Popârlan (RCM Timişoara), Marius Sîrbe (Tarbes), Marius Dănilă (Ştiinţa Baia Mare), Viorel Lucaci (Steaua), Alexandru Mitu (CSM Bucureşti), Mihai Macovei (St Nazaire), Daniel Carpo (RCM Timişoara), Dorin Lazăr (RCM Timişoara), Vlad Nistor (Castres), Florin Surugiu (CSM Bucureşti), Ionuţ Dimofte (Rouen), Florin Ioniţă (Steaua), Adrian Matei (Limoges), Ionuţ Dumitru (Steaua), Florin Vlaicu (Steaua), Csaba Gal (Ştiinţa Baia Mare), Robert Dascălu (Steaua), Ionuţ Botezatu (Ştiinţa Baia Mare), Cătălin Fercu (RCM Timişoara).

Programul competiţiei:

Sâmbătă, 8 iunie: România-Rusia (ora 18,00); Argentina Jaguars – Emerging Italia (ora 20,00)

Miercuri, 12 iunie: România – Argentina Jaguars (ora 18,00); Rusia – Emerging Italia (ora 20,00)

Duminică 16 iunie: Argentina Jaguars – Rusia (ora 19,00); România – Emerging Italia (ora 21,00). AGERPRES/(AS-Adrian Drăguţ)

Spynews
”De când se trezeşte...” Ce părere avea Adrian Minune despre ginerele său, înainte să se despartă de Karmen Minune. Manelistul, declarații despre Bogdan Căplescu
Bzi.ro
Maria de la Insula Iubirii a făcut senzație în costum de baie! Ce manelist a pus ochii pe blondină
Fanatik.ro
Ce a găsit un bărbat din Neamț într-o fântână la care lucra. A venit imediat poliția
Capital.ro
Avertisment pentru cei cu termopane la bloc. Sunt obligați prin lege. Amenda e 4000 lei
Playtech.ro
WOW ce schimbare totală! Păpușa de la Glina e de nerecunoscut ACUM. Dumnezeule, cât e de frumoasă
DailyBusiness
Românii dau năvală la Lidl pentru acest produs. E delicios și APROAPE GRATIS!
Adevarul
Mesajul Mongoliei după ce nu a pus în aplicare mandatul de arestare emis pe numele lui Putin: „Mâinile noastre sunt cam legate”
Spynews
Nu mai există șanse de împăcare! Perneș de la Mireasa vorbește despre despărțirea de Sabrina! De ce s-au separat și cum trebuie să fie viitoarea lui iubită
Spynews
Ce era în plicul de pe sicriul prințesei Diana pe care Harry a scris "mami"
Evz.ro
Generalul Dumbravă a depus în dosarul de la DNA o înregistrare cu denunțătorul Hideg
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Fiica lui Adrian Minune divorțează! Karmen a dat vestea în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Familia lui Radu Brînzan, polițistul care a murit în timp ce tundea iarba în curte, nu va primi pensia de urmaș
Playsport.ro
Cristiano Ronaldo și Georgina, așa cum nu au mai fost surprinși niciodată! Ce au făcut pe un iaht de lux, în larg, când credeau că nu-i vede nimeni
kanald.ro
Pisica Vasi ar fi fost găsită! Oana Zăvoranu intervine, și ea, în cazul mascotei aeroportului Otopeni: „Mă doare sufletul! Nu există legi care să protejeze animalele”
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor și cântăreț s-a stins. România se roagă pentru sufletul lui
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
"Ea era rece, moartă, iar el abia respira" Ana Maria a murit în beci, lângă soțul ei, din cauza monoxidului de carbon emanat de mustul în fermentație. Cei cinci copii ai soților au ajuns în grija statului
substantial.ro
Polițist din Sibiu reținut după agresarea unui șofer în trafic
MediaFlux
Pensiile se CALCULEAZĂ din nou! ANUNȚUL Șefului Casei de Pensii, Daniel Baciu
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...