Secțiile din Timiș și Hunedoara, asaltate de românii care au ieșit la vot! Prezența a sărit de 100% la zece ore de la deschiderea urnelor

Prezenţa la urne în localitatea Dobreşti, comuna Bara din judeţul Timiş, a depăşit 160%, la scrutinul electoral pentru alegerile locale, la orele 14.00, duminică! Membrii secțiilor de votare au rămas surprinși de inițiativa românilor care s-au hotărât să facă ceva în legătură cu viitorul României!
Alina Costache
09 iun. 2024, 16:48
Secțiile din Timiș și Hunedoara, asaltate de românii care au ieșit la vot! Prezența a sărit de 100% la zece ore de la deschiderea urnelor

Prezenţa la urne în localitatea Dobreşti, comuna Bara din judeţul Timiş, a depăşit 160%, la scrutinul electoral pentru alegerile locale, la orele 14.00, duminică.

Te-ar putea interesa și Alegeri 2024. Aproape 6 milioane de alegători au votat la alegeri până la ora 16. Harta județelor cu cea mai mare prezență la vot

Pe listele permanente sunt înscrise 36 de persoane cu drept de vot, din care 21 îşi exprimaseră opţiunea electorală la primele ore ale zilei de duminică.

Alte 37 de persoane au votat pe listele suplimentare, după ce şi-au făcut viza de flotant în localitatea ce adăpostește mănăstirea ctitorită Patriarhul BOR, PF Daniel.

De altfel, satul Dobreşti este localitatea de naştere a PF Daniel.

Până la orele 14.00, în Timiş au trecut pe la urne 23,14 la sută dintre alegători, adică peste 145.000 de votanţi.

Până la ora prânzului, mai multe secții de votare au ajuns la prezențe foarte mari de oameni de vot.

Membrii secțiilor de vot au rămas surprinși de inițiativa românilor, care s-au hotărât să nu mai stea cu mâinile în sân pentru o viață mai bună.

Borna de 100% prezență a fost atinsă la 11,15 în localiatea Dobrești, ce aparține de comuna Bara, iar procentul a putut fi atins dintr-un număr imens al celor care au votat pe listele suplimentare.

În urmă cu doar câteva zile s-a semnalat faptul că, în unitatea administrativ teritorială Bara din Timiș, numărul alegătorilor de pe listele electorale permanente este depășit de cel al oamenilor care au solicitat viză de flotant.

Cu alte cuvinte, 310 vize de flotant au fost solicitate în ultimele luni, până la data limită de 10 aprilie, în condițiile în care numărul celor de pe listele electorale permanente era de 288 în toată comuna.

În Timiș, românii au ieșit la vot în număr cât mai mare

La ora 13.00, în Timiș erau patru secții de votare cu prezență de peste 100%. Prima era secția de votare din localitatea Dobrești, comuna Bara, cu prezență de 125%, în timp ce a doua era cea de la Căminul Cultural din Lăpușnic, localitatea Lăpușnic, cu prezență de 116,66%.

Pe lângă cele precizate anterior, și în județul Hunedoara erau mai multe secții de votare cu prezențe de peste 100%, conform News.ro.

Prima era secția de la Căminul Cultural din Vălari, cu o prezență de 118,51%, iar a doua cea de la Primăria Bulzeștii de Sus, din sala de ședințe, cu 110% la vot.

Te-ar putea interesa și ALEGERI 2024. INCIDENTE LA VOT. Alegător de 45 de ani, moarte subită în secția de vot. Un polițist a fost mușcat de o femeie la alegeri. Un membru al partidului Dianei Șoșoacă, prins când împărțea bani alegătorilor

În cazul Bulzeștii de Sus s- a semnalat că a fost singura care nu a transmis numărul de vize de flotant din ultimele luni, chiar dacă la precedentele alegeri au fost înregistrare numeroase voturi ale unor persoane care au fost trecute pe listele suplimentare.

La ora 13.00 numărul celor care votaseră la secția de votare din primăria Bulzeștii de Sus era de 143, dintre care 70 era pe listele electorale suplimentare, potrivit Libertatea.ro.

Borna de 100% a prezenței a mai fost depășită la două secții de votare, din localitățile Valea Poieni și Coaja, în cazul primeia fiind, de asemenea, o proporție considerabilă a voturilor pe listele suplimentare.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Cât de ieftine sunt, de fapt, casele în Spania. Mulți români și-au cumpărat deja locuințe cu piscină și etaj. Dai și de două ori mai puțin decât pe apartamentele din Militari, Veteranilor sau Berceni
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Playtech.ro
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Bătaie între Harry și William. Până unde s-a ajuns
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
De ce a pus Jador stop relației cu Oana Ciocan. Ce îi făcea artistului în intimitate 😱 E s-ar fi săturat să fie...
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Nicușor Dan anunță recuperarea în instanță a unor clădiri adiacente Pasajului Macca-Vilacrosse
MediaFlux
⁠Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să respecte orice creștin
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'