Cele mai instagramabile locuri din București. Imposibil să nu îți faci o poză dacă ajungi acolo

Dacă ești din București, multe dintre locurile pe care ți le vom prezenta în rândurile de mai jos, sigur îți sunt cunoscute! În ultima perioadă, tot mai mulți tineri caută cafenele sau diferite localuri în care să se relaxeze, alături de o băutură răcoritoare, însă fără a face și o poză nu se poate! Vezi mai jos în ce loc instagramabil ai putea merge vara asta.
Filip Stan
10 iun. 2024, 11:18
Cele mai instagramabile locuri din București. Imposibil să nu îți faci o poză dacă ajungi acolo

Tot mai multe orașe din lume au constatat că aspectul instagramabil le asigură succesul de branding și le sporește veniturile din turism.

Te-ar putea interesa și Rezultate alegeri București 2024. Robert Negoiță intră în al patrulea mandat la Primăria Sectorului 3. Va aniversa 16 ani de primărie

Dacă într-o comunitate există cât mai multe locuri plăcute ochiului, atunci ele vor fi surprinse în tot mai multe fotografii, iar aceste fotografii ajung, în era digitală, pe rețelele de socializare.

Rețelele de socializare au fost luate în asalt cu zeci de fotografii în care clădiri istorice impresionante sunt îmbrăcate în glicină mov sau albă. Mai jos ai câteva locuri superbe din București la care trebuie neapărat să ajungi!

Șapte locuri instagramabile din București

1. Casa cu glicină

De exemplu, în ultima perioadă rețelele de socializare au fost luate în asalt cu zeci de fotografii în care clădiri istorice impresionante sunt îmbrăcate în glicină mov sau albă.

Aceste minunate și încântătoare flori se pot găsi pe strada General Eremia Grigoresu, strada Voroneț sau strada Vatra Luminoasă 117, dar și alte străzi din București.

Toată lumea se oprește și le pozează.

 

2. Pasajul Macca Villacrosse

Pasajul Macca Villacrosse e un spațiu atât de intim și primitor! Acoperișul din sticlă gălbuie oferă o lumină caldă pe parcursul întregii zile.

Pe cele două laturi ale pasajului sunt cafenele și baruri la tot pasul, și e un loc popular pentru a fuma narghilea, conform Panorma.ro.

3. Cărturești Carusel

Cărturești Carusel este probabil cea mai frumoasă librărie din oraș și cu siguranță printre cele mai cunoscute locuri instagramabile din Capitală.

Frumoasa clădire de secol 19 a fost reabilitată de un grup de arhitecți foarte talentați și a fost deschisă în 2015 drept librărie.

Aduce un farmec contemporan atmosferei vechi din zonă, iar design-ul alb și scările în spirală sunt un paradis pentru Instagram!

4. Mănăstirea Stavropoleos

Aici vei găsi o priveliște tare frumoasă la Mănăstirea Stavropoleos, chiar în inima centrului vechi!

Biserica a fost construită în 1724 în stilul Brâncovenesc, un amestec între arhitectura bizantină, otomană, renașterea târzie și barocă.

Lângă biserică se află o grădină splendidă, mărginită de coloane cu arcade în acoladă, ce dau locului un aer oriental. Este un loc extrem de frumos și atât de liniștit în agitația din centrul orașului. Asigură-te că nu faci zgomot, pentru că aici locuiesc călugărițe.

5. The Marmorosch Bucharest

The Marmorosch Bucharest e cu siguranță unul dintre cele mai impresionante locuri instagramabile din București, și probabil cel mai deosebit hotel din oraș, cu atmosfera sa La Belle Epoque și detalii vibrante Art-Deco.

Clădirea este fostul sediu al băncii Marmorosch Blank, cea mai influentă bancă românească de la sfârșitul secolului 19, iar spațiul intreg este savuros!

Cel mai interesant mi se pare barul organizat în fostul seif al băncii, unde toate aranjamentele au fost păstrate.

Te poți caza la hotel pentru o experiență autentică, sau poți doar servi o băutură la barul din seif, sau un ceai în lobby-ul elegant.

6. Linea – Closer to the Moon

Linea este o terasă de acoperiș aproape de Palatul CEC. Priveliștea e tare frumoasă, dar am pus localul pe lista celor mai instagramabile locuri din București datorită baloanelor pe care le instalează când se răcește vremea.

Mi se pare că arată foarte bine, un peisaj aproape lunar, și poți surprinde un apus superb aici!

7. Banca Națională a României

Muzeul Băncii Naționale a României din centrul vechi e o adevărată bijuterie! Unul dintre cei mai mari arhitecți români, Ion Mincu, a numit-o „cea mai frumoasă clădire din București” la sfârșitul secolului 19. Palatul Vechi (căci sunt două clădiri) a fost construit în 1890 în stil eclectic cu elemente neoclasice.

Pe lângă colecțiile impresionante de monezi datând de pe vremea romanilor, expoziția de aur (cu monezi de aur, lingouri și chiar minereu), și un tablou original al lui Nicolae Grigorescu, o să găsești aici elemente arhitecturale fantastice!

Citește și Sebastian Burduja, convins că îl poate învinge pe Nicușor Dan: „Asta e o durere pe care o am în această campanie”

Poți vizita muzeul cu tururi gratuite de luni până vineri între 10:00 și 17:00. Însă trebuie să rezervi un tur cu ceva timp înainte trimițând un email, găsești mai multe informații aici.⠀

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Regatul puțin cunoscut de la malurile Mării Negre. Nu multă lume îi știe povestea
Capital.ro
TAXA pe care șoferii sunt obligați să o plătească. Lovitură pentru românii până în 30 de ani
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
BEM APĂ OTRĂVITĂ! Lista localităților din România cu apă contaminată
Adevarul
Imagini virale cu un sucevean care şi-a trasat, cu trafaletul, propria trecere de pietoni în faţa barului unde bea de obicei VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Mulți șoferi fac un gest periculos. E inutil și are legătură cu radarul
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Sorana Cîrstea este FURIOASĂ după câștigul lui David Popovici! Sportiva a decis să nu mai tacă și, dacă citești ce a spus
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Motivul halucinant pentru care o tânără din Călărași ar fi fost aruncată pe geam de iubit. Tânăra a căzut de la etajul trei
Capital.ro
Noul ordin de la Guvern. Legea se schimbă în toată România: Nu va exista toleranță
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Averea lui Donald Trump micșorată pe fondul scăderii acțiunilor Truth Social cu 800 de milioane de dolari
MediaFlux
Se PERMIT DROGURILE la volan! Prag pentru CONSUMUL de droguri, ca la ALCOOL
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?