Rareș Bogdan face bilanțul rezultatelor! Cât de mare e bucuria în PNL: „În urmă cu un an de zile, eram cotați la 14 procente, acum s-au dublat”

Rareș Bogdan a făcut o serie de declarații cu privire câștigurile pe care PNL le-a obținut la alegerile locale din 9 iunie 2024.
Filip Stan
10 iun. 2024, 13:47
Rareș Bogdan face bilanțul rezultatelor! Cât de mare e bucuria în PNL: „În urmă cu un an de zile, eram cotați la 14 procente, acum s-au dublat”
Rareș Bogdan face bilanțul rezultatelor! Cât de mare e bucuria în PNL: „În urmă cu un an de zile, eram cotați la 14 procente, acum s-au dublat”

Rareș Bogdan a făcut o trecere în revistă a câștigurilor obținute în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.  Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a declarat, după primele rezultate ale alegerilor europarlamentare, că e o dovadă clar faptul că romțnii au spus „da” democrației și „nu” extremismului.

Citește și: USR: Clotilde Armand şi Radu Mihaiu au pierdut alegerile. „E democrație, oamenii au ales”

„Le mulțumesc tuturor celor peste 2,3 milioane de români care au acordat încrederea lor Partidului Național Liberal și mai ales echipei PNL, celor 280.000 de membrii și activiști care au făcut o campanie excepțională. Rezultaele confirma că PNL rămâne principala forță de dreapta a României, o chestiune care ne onorează. Sigur că pentru noi, care în urmă cu un an de zile, eram cotați la 14 procente, dublarea procentului ne demonstrează că românii au ales în funcție de realilzările noaste. PNL are, la ora actuală, peste 15.000 de consilieri locali, pentru 5.000 de consilieri județeni, iar PNL a recâștigat Sectorul 1 din București, a recâștigat Brașovul. De asemenea, am intrat în inima zonei roșii a României și am câștigat Slatina și am câștigat Botoșaniul”, a declarat Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan a fost întrebat dacă PNL-ul ia în calcul să rupă coaliță de Guvenare pe care o are în prezent cu PSD.

„Suntem un partid responsabil. Nu o să facem doar pentru nişte calcule meschine cu caracter electoral, dezechilibru şi haos în România. Am luptat ca România să rămână stabilă, ca România să ajungă la absorbţie de bani europeni de peste 90%. Deci PNL nu pleacă de la guvernare. Ca să fie extrem de clar acest lucru pentru toată lumea. PNL nu părăseşte corabia guvernării şi Partidul Naţional Liberal sigur că analizează, alături de liderii noştri din ţară, analizăm fiecare situaţie în parte şi acolo unde am pierdut şi acolo unde am câştigat”, a declarat Rareş Bogdan, întrebat despre o posibilă ieşire a partidului din coaliţia de guvernare, luni, la sediul formaţiunii din Aleea Modrogan.

„E o mare victorie a PNL. Mulțumesc tuturor liberalilor din țară. Îi rog să păzească fiecare vot. e un vot uriaș prin care românii spun nu extremismului. Faptul că această listă comună care va reprezenta România la Bruxelles e o chestiune care arată că ideea listei comune e îmbrățișată de români. Pot să mă laud că românii au dat o lecție foarte multora din Europa care se bat cu extremismul.România dovedește o apetență extraordinară pentru democrație, pentru Europa. Arată extrem de clar că România spune nu extremismului, da Europei, da politicilor europene, e un lucru uriaș pentru democrația românească. Pentru PNL faptul că am obținut aceste voturi, după criza Covid, criza energetica, fiind la guvernare patru ani și jumătate, faptul că am reușit să găsim strategia corectă, atragerea banilor europeni… s-a arătat strategia corectă, câștigătoare. Am rămas forța politică de dreapta a României. Ne demonstrează că celelalte două forțe politice nu au nici măcar scorul PNL împreună. Cred că și la nivelul primăriilor, consiilor județene, lucrurile vor sta foarte bine pentru PNL. Gândul nostru e la validarea alegerilor și la pregătirea alegerilor prezidențiale”, a declarat Rareș Bogdan la Antena 3.

Citește și: Adrian Mititelu, mesaj controversat după victoria lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei. L-a şters la scurt timp după postare FOTO

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Noi rute Wizz Air către două destinații adorate de români. Prețul biletelor pornește de la 25 de euro
Capital.ro
Se confiscă banii în România. S-a dat lege astăzi, 18 Iulie. Te duci la închisoare între 2 și 7 ani
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cuplul de la Insula Iubirii care NU S-A DESPĂRȚIT după terminarea filmărilor 😍 A fost prezent și la nunta Iustinei cu Cornel Luchian
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Românii ar putea călători fără vize în SUA, începând de anul viitor! Ce presupune campania „Calificăm România”, lansată de Guvern
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Studiu recent: Mercur ar putea avea un strat gros de diamante la adâncimi considerabile
MediaFlux
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'