Alegeri Europarlamentare 2024. Diana Șoșoacă și Lazarus intră în Parlamentul European! Ce se întâmplă cu celelalte partide UPDATE

Duminică, 9 iunie, românii și-au ales reprezentanții în Parlamentul European. Diana Șoșoacă și Lazarus intră în Parlamentul European. Vezi mai jos toate detaliile.
Filip Stan
10 iun. 2024, 22:33
Alegeri Europarlamentare 2024. Diana Șoșoacă și Lazarus intră în Parlamentul European! Ce se întâmplă cu celelalte partide UPDATE
Rezultate alegeri locale 2024. Diana Șoșoacă declariții șocante în direct la RomâniaTV! Instigă la ură și cheamă lumea în stradă: „Rog oamenii să meargă peste ei în secțiile de votare și să desfacă sacii de vot”

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2024 UPDATE – Biroul Electoral Central, rezultate provizorii – Alianţa PSD-PNL 48,7%, AUR 14,95% / Independentul Nicu Ştefănuţă, 3,05% / Cine mai trimite reprezentanţi în Parlamentul European

Biroul Electoral Central a transmis, luni seară, rezultate provizorii pentru alegerile europarlamentare, acestea arătând că Alianţa PSD-PNL a obţinut 48,7%, iar AUR s-a clasat pe locul al doilea, cu 14,95%. Independentul Nicu Ştefănuţă a obţinut 3,05%.Potrivit datelor transmise, luni seară, de BEC, rezultatele provizorii pentru alegerile europarlamentare arată astfel:

Alianţa PSD PNL – 48,70%

AUR – 14,95%

Alianţa Dreapta Unită – 8,61%

UDMR – 6,53%

Partidul SOS România – 5,04%

Partidul Reînnoim Proiectul European al României – 3,67%

Ştefănuţă Nicolae, independent – 3,05%

Duminică, 9 iunie, românii și-au ales reprezentanții în Parlamentul European.

Te-ar putea interesa și Surpriză de proporții la europarlamentare 2024. EXIT POLL SOCIOPOL: Diana Șoșoacă și Luis Lazarus intră în Parlamentul European. Două dintre cele mai ”excentrice” personaje din România se mută cu circul la Bruxelles

Parlamentul European este unicul organism al UE ales direct de cetățeni și este format din 720 de europarlamentari, reprezentanți ai celor 450 de milioane de cetățeni ai UE.

România va avea 33 de reprezentanți în Parlamentul European.

Alegerile europarlamentare au loc simultan cu alegerile locale, într-un singur tur. Cronologia evenimentelor de azi, 10 iunie Șoșoacă și Lazarus intră în PE.

Diana Șoșoacă și Luis Lazarus, în PE

Diana Șoșoacă și Luis Lazarus intră în Parlamentul European. Partidul SOS a trecut de pragul de 5% la alegerile europarlamentare, după centralizarea a 97,87 de voturi, potrivit Digi24.

Alianța PSD-PNL

De asemenea, în ceea ce privește celelalte partide, Alianța PSD-PNL va trimite 19 europarlamentari la Bruxelles, AUR – 6, ADU – 3, UDMR – 2.

Pe listă se află și independentul Nicolae Ștefănuță. Astfel, România va avea 33 de reprezentanți în Parlamentul European.

Cum au ales popoarele în alte țări

Alegerile europarlamentare din 6-9 iunie au înregistrat pentru prima dată după mulţi ani micşorarea diferenţei între prezenţa la vot în ţările care erau membre ale UE înainte de 2004 şi cele care au aderat la blocul european în acel an, a declarat luni purtătorul de cuvânt al PE, Jaume Duch, într-o conferinţă de presă, la Bruxelles, potrivit Agerpres.

„Timp de mulţi ani a existat o mare diferenţă între (prezenţa la vot în) aceste două grupuri de ţări. Acum când vezi aceste cifre din Slovenia, Slovacia şi celelalte ţări, poţi constata că aceasta este o diferenţă care se reduce, ceea ce este o veste bună”, a spus reprezentantul PE. Un alt factor care influenţează prezenţa la vot este calendarul electoral.

„Bulgaria, de exemplu, este o ţară unde au fost patru alegeri generale consecutive, inclusiv una ieri. În alte ţări, au avut loc alegeri acum câteva săptămâni. În cazul Lituaniei, motivul pentru care este o scădere e acela că au avut loc alegeri prezidenţiale în două tururi acum mai puţin de o lună”, a adăugat Jaume Duch.

Luxemburg: Formaţiunea ADR de extremă dreapta a intrat pentru prima dată

Partidul Reformist al Alternativei Democratice (ADR) din Luxemburg, de extremă dreapta, a intrat pentru prima dată în Parlamentul European după ce a obţinut aproape 12% din voturi la alegerile europene de duminică, relatează dpa. Luxemburg, una dintre cele mai mici, dar cele mai bogate ţări din UE, cu o populaţie de aproximativ 660.000 de locuitori, dispune de şase mandate în Parlamentul European.

Croaţia a înregistrat cea mai slabă participare la vot la alegerile europene

Croaţia, ultimul stat care a aderat la Uniunea Europeană, este ţara ai cărei alegători s-au prezentat în cel mai mic număr la urne pentru alegerile pentru Parlamentul European, cu doar 21% prezenţă la vot, potrivit rezultatelor publicate luni dimineaţă de UE, relatează AFP, citată de Agerpres.

Germania a înregistrat o prezenţă record la vot la alegerile europene

Un procent record de 64,8% dintre alegătorii eligibili din Germania s-au prezentat la vot la alegerile pentru Parlamentul European, cel mai ridicat procent înregistrat de la reunificarea Germaniei, a declarat luni dimineaţa un oficial de rang înalt, relatează dpa.

Viktor Orban spune că victoria partidului său confirmă direcţia politică a guvernului

Prim-ministrul ungar Viktor Orban a declarat că victoria partidului său de guvernământ Fidesz în alegerile de duminică pentru Parlamentul European a confirmat direcţia politică a executivului, pe fondul unui rezultat neaşteptat de puternic al unui nou venit din partea opoziţiei, relatează AFP, citată de Agerpres.

Partidul lui Viktor Orban a ieşit pe primul loc, dar e în declin (rezultate parţiale)

Partidul premierului naţionalist ungar Viktor Orban, care a descris alegerile europene ca fiind „istorice”, a ieşit duminică pe primul loc la scrutin, dar a înregistrat un declin net, conform rezultatelor parţiale publicate în cursul serii, relatează AFP, citată de Agerpres.

Alianţa de stânga olandeză, pe primul loc înaintea lui Wilders 

Alianţa Partidul Laburist Olandez şi Partidul Ecologist-Stânga s-a clasat pe primul loc în alegerile pentru Parlamentul European, conform rezultatelor finale provizorii, relatează luni dpa. Alianţa de stânga urmează să deţină opt din cele 31 de locuri ale ţării, cu un loc în scădere faţă de alegerile europene din 2019.

Victorie la limită a opoziţiei socialiste în Portugalia

Opoziţia socialistă a ieşit învingătoare la alegerile europene din Portugalia, devansând cu puţin coaliţia guvernamentală moderată de dreapta, care a câştigat la limită scrutinul legislativ anticipat din martie, conform rezultatelor oficiale aproape complete, relatează AFP.

Potrivit rezultatelor care acoperă toate circumscripţiile de pe teritoriul naţional, partidul de extremă dreapta CHEGA s-a clasat pe locul trei, cu 9,8% din voturi, un scor semnificativ mai mic decât cel de la alegerile legislative (18%).

Partidele liberale şi centrist-conservatoare câştigă alegerile în ţările baltice

Partidele liberale şi conservatoare de centru au obţinut cele mai multe voturi la alegerile pentru Parlamentul European (PE) de duminică în cele trei ţări baltice Estonia, Letonia şi Lituania, potrivit datelor preliminare, transmite EFE.

Partidul de extremă dreapta FPO, câştigător la limită în Austria

Partidul de extremă dreapta FPO s-a clasat pe primul loc la alegerile europene de duminică din Austria, marcând prima sa victorie într-un scrutin naţional, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Citește și REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2024: Scor istoric pentru Alianţa PSD-PNL, Diana Şoşoacă ar putea duce S.O.S la Bruxelles

Dreapta iese învingătoare în Spania, devasându-i pe socialiştii premierului Pedro Sanchez.

Dreapta spaniolă a câştigat alegerile europene de duminică, devansând Partidului Socialist al premierului Pedro Sanchez, într-un scrutin marcat de o ascensiune a extremei drepte, relatează AFP, citată de Agerpres. Pentru a vedea rezultatele celorlalte partide din țările din Europa, intră aici.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Harta mediilor de 10 la Evaluarea Națională 2024. Topul școlilor din România. Update
Capital.ro
Vor fi identificați și urmăriți. Iohannis a semnat legea. E imposibil să mai scape de acum
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Atenționare de călătorie pentru cei care pleacă în vacanță! MAE anunță incendii şi restricţii de circulaţie!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Medic de la Spitalul Fundeni, amenințări cu pistolul în trafic
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Imagini apocaliptice în Grecia, din cauza incediilor de vegetație! Zeci de mii de turisti au fost evacuați din hoteluri
Capital.ro
Românii au primit strict interzis. Avertismentul venit chiar acum: Niciodată!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verifici online notele pe evaluare.edu.ro
substantial.ro
74,4% dintre elevii de clasa a VIII-a au obținut medii peste 5 la Evaluarea Națională, un procent în scădere față de anii anteriori
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?