Prognoza meteo 11 iunie 2024. Caniculă și disconfort accentuat în mai multe zone ale țării

În București, canicula va persista, disconfortul termic se va menține accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
Alina Costache
10 iun. 2024, 16:43
Prognoza meteo 11 iunie 2024. Caniculă și disconfort accentuat în mai multe zone ale țării
Prognoza meteo 11 iunie 2024, la noapte, în țară

Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în centrul, estul și sud-estul țării unde vor fi înnorări, averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și căderi de grindină. Astfel de fenomene vor fi mai ales la începutul nopții, iar cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20…30 l/mp. În celelalte regiuni cerul va fi variabil spre senin, pe alocuri cu manifestări de instabilitate. Temperaturile minime se vor încadra între 11 și 22 de grade.

Prognoza meteo 11 iunie 2024, la noapte, în București

Cerul va fi variabil, dar la începutul nopții probabilitatea pentru înnorări, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie, averse și descărcări electrice se va menține ridicată. Temperatura minimă va fi de 18…21 de grade.

Citește și Avertizare meteo: Fluxul de aer tropical se ciocneşte cu un ciclon polar, de unde rezultă un mix de caniculă la limita disconfortului termic şi furtuni electrice „cu de toate”

Prognoza meteo 11 iunie 2024, marți, în țară

În cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Olteniei, partea continentală a Dobrogei și în sudul Moldovei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, maximele se vor situa, în general, între 35 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, cu un indice temperatură-umezeală (ITU) peste pragul critic de 80 de unități, iar totodată, pe alocuri noaptea va fi tropicală. Și în centrul Moldovei, nordul Olteniei și pe litoral vor fi temperaturi ridicate pentru această dată, valori maxime de 30 până la 34 de grade, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul valorii de 80 de unități. În aceste regiuni cerul va fi variabil și doar pe spații mici – cu precădere după-amiaza și seara – vor fi și manifestări de instabilitate atmosferică. În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei, vremea va fi instabilă, iar valorile termice diurne vor fi în scădere față de ziua precedentă, astfel că se vor situa între 22 și 29 de grade. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin perioade cu averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. Ploile vor avea mai ales caracter torențial, iar cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și pe alocuri de peste 30…50 l/mp. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 și 23 de grade. Izolat va fi ceață.

Prognoza meteo 11 iunie 2024, marți, în București

Canicula va persista, disconfortul termic se va menține accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat ziua și slab noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 37 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

Prognoza meteo 12 iunie 2024, miercuri, în țară

Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice în scădere față de intervalul anterior, în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelii și căderi de grindină ziua la munte, precum și în nord-vest și centru și local în restul teritoriului, iar noaptea cu precădere în jumătatea estică. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și pe alocuri de peste 30…40 l/mp. În Muntenia, Dobrogea continentală și sudul Moldovei va mai fi disconfort termic, cu temperaturi ridicate pentru această perioadă și pe alocuri caniculă. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 și 35 de grade, iar cele minime între 11 și 21 de grade.

Prognoza meteo 12 iunie 2024, miercuri în București

Valorile termice diurne vor fi în scădere față de intervalul anterior, dar tot vor mai atinge pragul caniculei după-amiaza, iar disconfortul termic va fi în continuare ridicat. Cerul va fi variabil, cu probabilitate ridicată după-amiaza pentru înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 33…35 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

Citește și Prognoza meteo 10 – 23 iunie 2024. Temperaturi caniculare vor alterna cu furtuni violente în toată țara

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Sectorul din București unde vor fi amplasate căsuțe pentru pisicile fără stăpân. Anunțul care-i va bucura pe toți iubitorii de animale
Capital.ro
Se dau 30.000 de lei pe lângă salariu! Cine poate primi banii
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Secretele din spatele BMW. Mistere din istoria celebrei mărci auto
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Nu e banc! Cu câți lei a ajuns să se vândă un singur mic, la 'împinge tava' în Mamaia
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Ucraina cere pace. Anunțul ISTORIC al Rusiei: La unison cu poziția noastră
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Olaf Scholz Consideră Posibilă Victoria Kamalei Harris în Alegerile Prezidențiale din SUA
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!