Elena Lasconi se pregăteşte să preia şefia USR după dezastrul de la alegeri: „Rezultatul e dezastruos! Nu mă aşteptam să fie atât de rău”

Elena Lasconi, realeasă primar la Câmpulung Muscel cu aproape 70% din voturi, a lansat luni un atac dur la adresa partidului său, USR, spunând că Alianța Dreapta Unită a obținut un scor dezastruos și că liderul partidului Cătălin Drulă a greșit enorm.
Filip Stan
10 iun. 2024, 17:28
Elena Lasconi se pregăteşte să preia şefia USR după dezastrul de la alegeri:

Elena Lasconi a lansat luni un val de critici dure la adresa USR și a lui Cătălin Drulă, în contextul în care acesta și-a anunțat demisia, tot luni, într-o conferință de presă, dar a declarat că nu îşi reproşează nimic şi chiar a susţinut că rezultatele sunt mai bune decât cele de la alegerile din 2020.

„În 2020 am avut un scor politic de 8% la locale, înțeleg că acum avem scorul politic de circa 12%, în creștere. Președințiile de CJ sunt extrem de greu de câștigat”, a spus Cătălin Drulă.

„Nu știu dacă o să candidez la șefia USR. Sunt terminată de oboseală. Bineînțeles că știu ce am de făcut. O să iau o decizie”, a spus Elena Lasconi, în direct la postul de televiziune Digi24, atunci când a fost întrebată de o eventuală candidatură la șefia USR, după demisia lui Cătălin Drulă.

„Rezultatul alianței ADU e dezastruos. Nu mă așteptam să fie atât de rău! Mă așteptam la sub 20%, dar nu atât de rău.

La Câmpulung avem o situație extraordinară, ceva ce nu se întâmplă în lume. Am crescut partidul cu 21 %. Așa se face treabă! Dacă vrei să schimbi țara în bine, trebuie să ai un target, o țintă.

Nu cu orgolii și tot felul de… Nu mai are sens să zic. Pe mine m-au garat la Câmpulung…”, a spus adăugat Lasconi.

Citeşte şi: VIDEO Candidatul USR de la Sectorul 3, lovit de un reprezentant AUR, după ce discutaseră în contradictoriu cel puţin 10 minute. Lucian Judele a susţinut că ar fi fost agresat de „oamenii de nădejde ai lui Negoiţă”

„Unii, când ajung la conducere, le ia Dumnezeu mințile, cred că își dă seama Drulă că a greșit enorm, dar e înconjurat de niște băieți, și ei trebuie să dea un pas înapoi.

Când am discutat pentru europarlamentare, aveam în cap un scor de minimum 30%, pentru asta trebuia să luptăm. Suntem singura alternativă de dreapta din România și o să reînviem. Sunt multe greșeli, trebuie discuții în partid, e bună câteodată și o lovitură din asta ca să știi că nu ți se cuvine totul. Unii, când ajung la conducere, le ia Dumnezeu mințile, cred că își dă seama Drulă că a greșit enorm, dar e înconjurat de niște băieți, și ei trebuie să dea un pas înapoi. Cred că a făcut o greșeală și cu mine, pentru asta lumea i-a amendat, nu au luat în calcul atât de mult Elena Lasconi, m-au garat la gara de la Câmpulung. Eu chiar sunt o forță, fiecare primar pe care-l cunosc și a reconfirmat merită respectul”, a declarat Lasconi.

Primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, a câștigat cu peste 60% din voturi al doilea mandat de edil, conform rezultatelor din majoritatea secţiilor de votare organizate în municipiu. Cel mai mic scor electoral obţinut de primăriţă într-o secţie este de 47,75% din voturi, existând şi secţii în care Lasconi a fost votată de peste 80% dintre alegători.

Citeşte şi: Clotilde Armand nu acceptă înfrângerea în fața lui George Tuță la Primăria Sectorului 1 și reia schema sacilor de voturi: „Duceți-vă, sunt un om liber”

 

Spynews
Bacalaureat 2024. Subiectele la proba la alegere a profilului. Ce exerciții au avut de rezolvat candidații
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Stațiunea de pe litoralul românesc pe care e bine s-o eviți. Mirosul e greu de suportat, îți strici vacanța dacă mergi aici
Capital.ro
Statul VREA BANI de la români. Decizia luată azi, 4 iulie: Clopoţelul va suna pentru fiecare român
Playtech.ro
Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Două zile libere în plus pentru români! Care sunt condițiile pentru a le primi
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Star Matinal. Bianca Drăgușanu, probleme la întoarcerea din vacanță! Prin ce experiență a fost nevoită să treacă vedeta: „A fost o peripeție” / VIDEO
Spynews
Cine este Mahmut Orhan. Povestea celebrului DJ turc
Evz.ro
Oamenii, înlocuiți de inteligența artificială. O firmă din Canada este condusă de un manager AI
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
BAC 2024 | Ce subiecte au picat la geografie, logică, filosofie, sociologie și psihologie
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Perle amuzante de la Bacalaureat 2024. Ce au scris elevii la Română, la subiectul III, la BAC 2024
Capital.ro
Cod Rutier 2024. Se suspendă automat permisul 30 zile. ORICINE poate reclama șoferii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul
substantial.ro
Șoferii anunțați prin SMS și e-mail înainte de expirarea permisului de conducere
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al României! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!