EXCLUSIV Rareş Bogdan: Domnul Tuţă a câştigat alegerile, Clotilde Armand ar trebui să se împace cu ideea. Jandarmeria să păzească fiecare vot!

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat luni că George Tuţă a câştigat alegerile la Sectorulul 1 şi Clotilde Armand ar trebui să se împace cu ideea, să nu mai ameninţe, să nu mai facă presiune şi să nu mai facă plângeri penale împotriva preşedinţilor de secţii.
Filip Stan
10 iun. 2024, 20:28
EXCLUSIV Rareş Bogdan: Domnul Tuţă a câştigat alegerile, Clotilde Armand ar trebui să se împace cu ideea. Jandarmeria să păzească fiecare vot!
REZULTATE OFICIALE BEC (parţiale). George Tuţă este în faţa lui Clotilde Armand la Sectorul 1, Rareş Hopincă este peste Radu Mihaiu la Sectorul 2

Rareş Bogdan a comentat, în exclusivitate la România TV, situaţia haotică de la Sectorul 1, precizând că George Tuţă are peste 500 de voturi în faţă.

Europarlamentarul Rareş Bogdan a calificat situaţia de la Biroul electoral al Sectorului 1 ca fiind „extrem de gravă” şi a spus că pare că cineva vrea să-i aducă pe oamenii aflaţi acolo „la exasperare”, adăugând că actualul edil trebuie să se împace cu ideea că a pierdut alegerile.

„Oamenii îmi spuneau, cu lacrimi în ochi: „Vrem să plecăm acasă. Suntem de 40 de ore, nu merită banii pe care îi primim. Sunt 8 secţii neînchise la ora actuală”, a declarat Bogdan presei.

Potrivit acestuia, voturile care sunt în favoarea lui George Tuţă, conform numărătorii paralele, sunt de 850, în timp ce pe secţiile închise deja diferenţa este de 964.

Deci diferenţa este cât se poate de clară din punctul nostru de vedere. Situaţia arată extrem de grav. Pare că cineva doreşte să-i aducă pe aceşti oameni la exasperare, să-i trimită spre casă pentru ca voturile să rămână aici şi eventual să facă lucruri la care nici nu vrem să ne gândim. Doamna Armand trebuie să se împace cu ideea că a pierdut aceste alegeri. Nu suntem Saint Denis, Arondismentul 15 Paris, unde poliţia şi jandarmeria franceză nu mai are acces din cauza bandelor care terorizează Saint Denis şi este nevoie de intervenţia Armatei. La noi Poliţia funcţionează, autoritatea statului funcţionează. În plus, România este o ţară europeană, este o ţară respectată, este o ţară care trebuie să fie respectată, nu suntem o ţară care suntem colonia nimănui, suntem o ţară cu stat de drept funcţional, cu Jandarmerie funcţională, cu poliţie funcţională şi unde dacă în 18.984 de secţii din România a funcţionat statul, nu înţeleg de ce într-un singur loc din România statul român nu funcţionează sau cineva încearcă să împiedice autoritatea statului de a-şi exercita treaba„, a afirmat eurodeputatul, în exclusivitate la România TV.

În opinia sa, „Clotilde Armand trebuie pur şi simplu să lase deoparte acest comportament, care este complet aberant, şi care nu arată în niciun caz un comportament european, şi să-şi accepte înfrângerea, pentru că oamenii au votat într-un anumit fel, iar numărătoarea este cât se poate de clară”.

„Haideţi să se predea buletinele de vot şi să vedem câştigătorul, pentru că nu putem să stăm la nesfârşit şi să aşteptăm exact ca în urmă cu patru ani de zile ca la masa verde sau sub birou cineva se rătăcească nişte voturi sau să le dubleze ştampila pentru a fi anulate”, a adăugat liberalul.

”Doamna Clotilde uită că în România autoritatea statului este puternică. Doamna Clotlde Armand a învăţat că dacă strigă, plânge, ne spune cum este agresată, cum statul român nu îi respectă drepturile, va câştiga. De data aceasta, părerea mea este că ar trebui să se uite strict pe numărarea voturilor”, a spus Rareş Bogdan.

Clotilde Armand nu acceptă înfrângerea în fața lui George Tuță la Primăria Sectorului 1 și reia schema sacilor de voturi: „Duceți-vă, sunt un om liber”

”Domnul Tuţă a câştigat alegerilor şi cred că doamna Armand ar trebui să se împace cu ideea. Nu doreşte să se împace cu ideea (..) îşi închipuie că noi vom fi impresionaţi şi vom trece la anularea unor buletine. Nu vom anula buletine, George Tuţă a câştigat alegerile şi doamna Armand trebuie să se împace cu această idee. Noi vrem să nu mai ameninţe, să nu mai facă presiune şi să nu mai facă plângeri penale împotriva preşedinţilor de secţii şi a reprezentanţilor din secţii, nişte oameni care au intrat ieri la ora 4 dimineaţa”, a arătat Rareş Bogdan.

El a precizat că ceea ce face primarul Clotilde Armand, blocarea depunerii proceselor verbale, este modelul practicat în urmîă cu 4 ani.

”Doamna Armand face o mare greşeală, îşi închipuie că România este Africa neagră. România nu este nici colonie, suntem stat mebru al UE cu drepturi”, a completat liberalul.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2024. Scandal cu repetiţie, s-a suspendat centralizarea voturilor în Sectorul 1. George Tuţă conduce lupta cu Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a solicitat Biroului Electoral să vină cu soluţii, în contextul în care zeci de reprezentanţi ai secţiilor de votare au stat în soare, la coadă, toată ziua ca să valideze procesele-verbale şi să depună sacii cu voturi, mai multe persoane au leşinat şi a fost chemat SMURD. Ea a propus ca „sacii şi procesele verbale într-o cameră sigilată din Piaţa Amzei care să fie păzită de jandarmi sau să permită întoarcerea lor în secţiile de votare, iar sacii şi procese-verbale să rămână sub paza jandarmilor”, însă nu i-a răspuns nimeni la aceste solicitări. Armand a adăugat că, până în acest moment, mai puţin de o treime din procesele-verbale din secţiile de votare din Sectorul 1 au fost validate de Biroul Electoral Sectorul 1.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Condimentul miraculos care ajută creierul să se repare singur. Trebuie amestecat cu apă caldă şi se bea dimineaţa, pe stomacul gol
Capital.ro
Românii să fie gata pentru CE E MAI RĂU. Traian Băsescu: Un sfârșit tragic
Playtech.ro
Incendiu la academia lui Năstase și Marica din Pipera! Primele informații ale pompierilor
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Gabi Bădălău, dezvăluiri despre căsătoria cu Claudia Pătrășcanu: Nu o iubeam
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Câți bani le plătește Gabi Bădălau pensie alimentară copiilor: „Eu îi susțin financiar”
Capital.ro
Asociația de proprietari îți ia banii. Toți proprietarii de apartamente trebuie să plătească
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
substantial.ro
Alertă în Kerala după moartea unui băiat de 14 ani din cauza virusului Nipah
MediaFlux
Cine ia LOCUL lui BIDEN! S-a aflat după DEMISIE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!