Dezvăluiri şocante făcute de Emma Răducanu. „Tatăl meu m-a forţat să joc tenis. Nu aveam voie să am un iubit, nu puteam să ies cu prietenele”

Emma Răducanu a cucerit inimile fanilor de tenis cu victoria sa spectaculoasă la US Open 2021, dar în spatele triumfului său se ascund povestea unei copilării presate și controlate de un tată autoritar. Într-un interviu recent, britanică a dezvăluit lupta sa cu presiunea și restricțiile impuse de părinții săi, care au fost principalii factori în formarea carierei sale în tenis.
Filip Stan
11 iun. 2024, 12:44
Dezvăluiri şocante făcute de Emma Răducanu.
Dezvăluiri şocante făcute de Emma Răducanu. "Tatăl meu m-a forţat să joc tenis. Nu aveam voie să am un iubit, nu puteam să ies cu prietenele"

Dezvăluiri şocante făcute de Emma Răducanu. Fiica unui tată român și a unei mame chineze, Emma Răducanu a mărturisit că a fost obligată să își dedice viața tenisului încă de la o vârstă fragedă. Controlată de părinți în fiecare aspect al carierei sale, de la alegerea antrenorilor până la interdicția de a avea relații romantice sau de a socializa cu prietenele, tânăra sportivă a recunoscut că aceste presiuni au fost dificile, dar au contribuit la formarea ei ca persoană și jucătoare de tenis.

„La început, tatăl meu m-a obligat să mă apuc de tenis. Nu mi-a plăcut, dar apoi, pe măsură ce am crescut și tenisul a devenit o prioritate, m-am forțat. Parinții mei sunt atât de insistenți. Când eram mai mică, erau chiar mai mult decât acum. Au ajuns la un punct în care îmi spun ce cred ei că este mai bine, dar își dau seama în cele din urmă că, cu cât insistă mai mult, cu atât mai mult mă voi împotrivi. Am văzut oameni grozavi cu care jucam la juniori care aveau părinți mult mai îngăduitori, care spuneau: „Nu-i nimic dacă pierzi!”, iar acei jucători nu mai joacă tenis, așa că nu dau vina pe părinții mei pentru asta”,a  spus Emma Răducanu pentru The Times.

Citeşte şi: Simona Halep a sărbătorit cu Darren Cahill după ce elevul lui, Jannik Sinner, a ajuns noul lider ATP

Cu toate că a simțit resentimente față de presiunea și controlul exercitat de părinți, sportiva a recunoscut că aceste experiențe au fost esențiale în formarea sa și în dezvoltarea rezistenței și încrederii în sine. Cu o carieră marcată de înfrângeri și succese, Emma Răducanu a demonstrat că este o luptătoare determinată să își urmeze visurile, indiferent de obstacolele întâmpinate.

„Părinții mei se opuneau ferm ideii de a avea iubiți, credeau că este împotriva pregătirii mele. Nu aveam voie nici măcar să ies cu prietenele mele. Eram plină de resentimente. Dar asta m-a făcut să fiu foarte încrezătoare și să mă simt foarte bine în propria mea companie, ceea ce este, de asemenea, un mare punct forte. Am fost foarte norocoasă să fiu crescută în acest mod. M-am confruntat cu o mulțime de provocări, dar mama mi-a insuflat de mică rezistența, iar aceasta este probabil cea mai mare calitate a mea, indiferent cât de rău merg lucrurile. Îmi amintesc toate momentele din trecut în care m-am simțit foarte deprimată sau tristă, iar faptul că știu că am ieșit din ele îmi dă încredere, face ca acele victorii să fie mult mai dulci. Dacă ar fi avut parte de o călătorie ușoară, nu ar fi însemnat atât de mult. Cred că este o nebunie ceea ce fac jucătorii de tenis. Trecem prin toată această durere și suferință doar pentru 30 de secunde la final, dacă câștigăm. Este masochism într-un fel, dar merită din plin”, a mai spus Emma Răducanu, citată de puntodebreak.com.

Emma Răducanu ocupă locul 209 în clasamentul WTA şi a fost cel mai sus pe locul 10, pe 11 iulie 2022. În 2024, britanica a înregistrat 9 victorii și 7 înfrângeri.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Ce va face Zanni cu banii câștigați la Survivor All Stars: „Am planul ăsta din vara anului 2023!”
Fanatik.ro
Orașele din România unde prețurile apartamentelor s-au scumpit cel mai mult. Care este situația în Capitală
Capital.ro
Legea este în vigoare în toată România. Se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani
Playtech.ro
Vremea o ia razna din nou! Cod PORTOCALIU de ploi și vijelii în zonele astea ale României
DailyBusiness
Noi locuri de muncă pentru români! Sunt 100 de posturi disponibile!
Adevarul
România, primele reacții după eșecul cu Olanda: Hagi și Burcă au explicat ce s-a întâmplat
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Zodiile care trec prin cea mai bună perioadă a vieții. Norocul le răsare la fiecare pas
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO 2024? „Familia mea are nevoie mai mare de mine”
Capital.ro
Cod Rutier 2024. Nu ai dreptul să spui NU polițistului. Se suspendă instant permisul auto
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
substantial.ro
Alina Gorghiu: Consultările privind alegerile prezidențiale au fost un pretext al PSD pentru amânare
MediaFlux
ANAF a intrat pe FIR! NU se DAU AMENZI până la 1 IANUARIE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?