EXCLUSIV George Simion se invită la guvernare: „Fără noi, nu se poate face majoritate. O să curăţăm tot”

În exclusivitate la România TV, liderul AUR vorbeşte de intrarea la guvernare şi se vede deja în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale.
Filip Stan
11 iun. 2024, 21:52
EXCLUSIV George Simion se invită la guvernare:

George Simion a prins curaj, chiar dacă rezultatul AUR la scrutinul de duminică este departe de estimările sale şi de cele prezentate de sondajele de opinie. „Fara noi nu se poate face majoritate. Cu cine decide viitorul presedinte, asa se vor face majoritatile, in fiecare sector, in fiecare judet. Ei au blocat tara, facand aceste alegeri comasate. Noile primarii si consilii intra peste 4 luni. Mandatele se iau in primire dupa 21 septembrie, cand e si ziua mea. Noi facem aliante doar cu romanii, iar presedintele viitor va hotari guvernarea Romaniei si pe cele locale. In multe primarii, problema e ca nu munceste nimeni, e statul la stat. Votam orice hotarare de Consiliu si orice lege care e in interesul romanilor. Nu negociem cu nimeni, noi avem mandat din partea romanilor care ne-au votat. Exista interesul natiunii romane si vom actiona in binele cetatenilor. Am aproape 1,4 milioane de oameni care si-au pus speranta in noi, trebuie sa fac totul ca sa intram la guvernare si sa dam o directie noua acestei tari. Sa vedem ce scor luam la guvernarea nationala, ca acolo nu mai pot sa comaseze, au jucat deja cartea asta. Sa vedeti ce o sa ne distram patru luni cu primarii in functie care o sa curete tot, ca stiu ca nu vor mai fi primari. Asa au gandit-o, in inteligenta lor, Nicu si Marcel”, a declarat George Simion în exclusivitate la România TV.

EXCLUSIV George Simion contestă decizia de comasare a alegerilor: „Au vrut să oprească AUR, să îngroape opoziţia, dar cu noi nu le-a mers”

In ce priveste prezidentialele, stau sa vad in primul rand sa vad cu cine ma bat in turul 2. Pentru ca vad ca la USR se face schimbul de garda, la PSD si PNL Marcel si Nicu vad ca nu sunt hotarati, nu zic nici ca, nici ca.

George Simion nu exclude candidatura la prezidenţiale: „Pot, fiind un luptător, să duc această sarcină la bun sfârşit cu şanse”. Sâmbătă, congres AUR pentru alegerea candidatului

Preşedintele AUR, George Simion, a declarat că sâmbătă va avea loc congresul pentru alegerea candidatului la prezidenţiale. ”Vrem să ne batem cu acest sistem comasat nedemocratic”, a spus Simion. El a precizat, despre intrarea în cursa pentru prezidenţaile, că este o posibilitate şi că tot mai mulţi colegi îi propun acest lucru.

VIDEO Candidatul USR de la Sectorul 3, lovit de un reprezentant AUR, după ce discutaseră în contradictoriu cel puţin 10 minute. Lucian Judele a susţinut că ar fi fost agresat de „oamenii de nădejde ai lui Negoiţă”

”AUR va avea şase mandate, sperăm şi la al şaptelea, în funcţie de cei care trec sau nu pragul, USR va avea trei şi să vedem ce fac cei de la UDMR şi de la SOS. Avem consilieri în toate consiliile municipale şi judeţene, cu excepţie Harghita şi Covasna. Suntem bucuroşi că aceste. Aceste alegeri au fost puternic afectate, a fost un haos în organizare”, a declarat Simion.

El a precizat că AUR ”atacă cu tărie alegerile prezidenţiale”. ”Avem o şedinţă de Biroul Naţional diseară, iar sâmbătă congres pentru alegerea candidatului la prezidenţiale. Vrem să ne batem cu acest sistem comasat nedemocratic. Nu poţi să zici că ai şanse reale la nişte alegeri locale când sunt alegeri într-un singur tur şi sunt decalate cu patru luni”, a mai spus Simion.

Întrebat dacă candidează la prezidenţiale, George Simion a spus: ”Este o posibilitate. Tot mai mulţi colegi îmi propun acest lucru. Pot, fiind un luptător, să duc această sarcină la bun sfârşit cu şanse”.

Rezultate alegeri 2024. George Simion, mândru de procentele obținute de AUR: „Îmi râd ambii ochi când știu că m-am bătut cu PNL și PSD”

ALEGERI LOCALE 2024 – Consilii locale: PSD – 37,06%, PNL – 30,28%, AUR – 9,02%/ Primari: PSD – 39,65%, PNL – 33,75%, AUR – 5,95% – rezultate parţiale ora 16.00

PSD a obţinut 37,06 la sută din voturile pentru Consiliile locale, fiind urmat de PNL cu 30,28 la sută şi de AUR cu 9,02 la sută, arată rezultatele parţiale anunţate de Biroul Electoral Central, marţi după-amiază, conform datelor centralizate până la ora 16.00. În ceea ce priveşte voturile pentru primari, PSD are 39,65 la sută, PNL – 33,75 la sută, iar AUR – 5,95 la sută.

Distribuie pe Facebook  Distribuie pe Twitter  Distribuie pe Email
Potrivit rezultatelor transmise de BEC, cu referire la ora 16.00, pentru consiliile locale s-au obţinut următoarele voturi:

PSD – 37,06%

PNL – 30,28%

AUR – 9,02%

UDMR – 6,23%

Alianţa Dreapta Unită – 3,33%

Participarea la vot a fost 53,44%, urmând a fi ocupate 36.695 de mandate de consilieri locali.

Voturi valabile pentru consilii locale: 6.069.165

De asemenea, potrivit BEC, rezultatele parţiale pentru primari arată astfel:

PSD – 39,65%

PNL – 33,75%

AUR – 5,95%

UDMR – 5,30%

Alianţa Dreapta Unită – 3,24%

Vor fi distribuite 2.976 de mandate de primari.

Voturi valabile: 6.121.073

Luni seară, reprezentanţii BEC au transmis că, în contextul organizării a două tipuri diferite de scrutin la aceeaşi dată, fluxul de verificare a proceselor verbale de consemnare a rezultatelor votării de la nivelul Birourilor Electorale ale secţiilor de votare a presupus un circuit diferit pentru validarea acestora, noutate care a generat diverse provocări pentru toate persoanele implicate şi care a dus la întârzierea centralizării datelor pentrupreşedinţii de consilii judeţene, primar general al municipiului Bucureşti, Consiliu General al municipiului Bucureştişi pentru membrii din România în Parlamentul European.

Spynews
Nuntă după nuntă pentru Adrian Minune! După Adriana Simionescu, încă o cununie religioasă are loc în familia lăutarului iubit de toată lumea
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Țara adorată de români unde rămâi fără permis de conducere instant. Cum acționează poliția rutieră aici
Capital.ro
Cutremur total în Europa. Ungurii au dat cărțile pe față: Va crește radical
Playtech.ro
Cea mai neobișnuită atracție turistică din România. Intri într-o lume fantastică, chiar pe tărâmul vrăjitoarelor
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Marea provocare a noii magistrale de mare viteză. Cum s-a lucrat la tunelurile feroviare de pe valea Mureșului VIDEO
Spynews
Natura se dezlănțuie! Pe lângă codul roșu de caniculă, meteorologii anunță furtuni puternice cu grindină. Care sunt zonele vizate | FOTO
Spynews
Bianca Drăgușanu, întâlnire de taină cu Gabi Bădălău! Au fost tare apropiați / Video
Evz.ro
De ce-și ascund, de fapt, împăcarea Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Mireasa lui Ianis Hagi a luat microfonul de la Pavel Bartoș și a descris în 7 cuvinte ce înseamnă pentru ea nunta cu fiul lui Gică Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Cât a plătit Elena, soția lui Ianis Hagi, pentru rochia de mireasă? Preţ ameţitor pentru ţinuta făcută din dantelă 3D
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Țeapa pe care riscă să o ia românii care merg la mare în Bulgaria! Riscă amenzi usturătoare dacă nu fac acest lucru
Capital.ro
Mașini interzise peste tot în România. Decizia a intrat deja în vigoare azi, la ora 11:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. S-a lăsat de bătăi în cușcă pentru a face avere din imaginile cu ea dezbrăcată
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Marcel Ciolacu deschis la ideea ca Iohannis să fie premier după alegeri
MediaFlux
Cât va fi PENSIA din SEPTEMBRIE! SIMONA BUCURA OPRESCU a ANUNȚAT EXACT
Shtiu.ro
Cum e mai bine să procedăm în zile caniculare? Ținem geamul închis sau deschis?