George Simion a prins curaj, chiar dacă rezultatul AUR la scrutinul de duminică este departe de estimările sale şi de cele prezentate de sondajele de opinie. „Fara noi nu se poate face majoritate. Cu cine decide viitorul presedinte, asa se vor face majoritatile, in fiecare sector, in fiecare judet. Ei au blocat tara, facand aceste alegeri comasate. Noile primarii si consilii intra peste 4 luni. Mandatele se iau in primire dupa 21 septembrie, cand e si ziua mea. Noi facem aliante doar cu romanii, iar presedintele viitor va hotari guvernarea Romaniei si pe cele locale. In multe primarii, problema e ca nu munceste nimeni, e statul la stat. Votam orice hotarare de Consiliu si orice lege care e in interesul romanilor. Nu negociem cu nimeni, noi avem mandat din partea romanilor care ne-au votat. Exista interesul natiunii romane si vom actiona in binele cetatenilor. Am aproape 1,4 milioane de oameni care si-au pus speranta in noi, trebuie sa fac totul ca sa intram la guvernare si sa dam o directie noua acestei tari. Sa vedem ce scor luam la guvernarea nationala, ca acolo nu mai pot sa comaseze, au jucat deja cartea asta. Sa vedeti ce o sa ne distram patru luni cu primarii in functie care o sa curete tot, ca stiu ca nu vor mai fi primari. Asa au gandit-o, in inteligenta lor, Nicu si Marcel”, a declarat George Simion în exclusivitate la România TV.
In ce priveste prezidentialele, stau sa vad in primul rand sa vad cu cine ma bat in turul 2. Pentru ca vad ca la USR se face schimbul de garda, la PSD si PNL Marcel si Nicu vad ca nu sunt hotarati, nu zic nici ca, nici ca.
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat că sâmbătă va avea loc congresul pentru alegerea candidatului la prezidenţiale. ”Vrem să ne batem cu acest sistem comasat nedemocratic”, a spus Simion. El a precizat, despre intrarea în cursa pentru prezidenţaile, că este o posibilitate şi că tot mai mulţi colegi îi propun acest lucru.
”AUR va avea şase mandate, sperăm şi la al şaptelea, în funcţie de cei care trec sau nu pragul, USR va avea trei şi să vedem ce fac cei de la UDMR şi de la SOS. Avem consilieri în toate consiliile municipale şi judeţene, cu excepţie Harghita şi Covasna. Suntem bucuroşi că aceste. Aceste alegeri au fost puternic afectate, a fost un haos în organizare”, a declarat Simion.
El a precizat că AUR ”atacă cu tărie alegerile prezidenţiale”. ”Avem o şedinţă de Biroul Naţional diseară, iar sâmbătă congres pentru alegerea candidatului la prezidenţiale. Vrem să ne batem cu acest sistem comasat nedemocratic. Nu poţi să zici că ai şanse reale la nişte alegeri locale când sunt alegeri într-un singur tur şi sunt decalate cu patru luni”, a mai spus Simion.
Întrebat dacă candidează la prezidenţiale, George Simion a spus: ”Este o posibilitate. Tot mai mulţi colegi îmi propun acest lucru. Pot, fiind un luptător, să duc această sarcină la bun sfârşit cu şanse”.
ALEGERI LOCALE 2024 – Consilii locale: PSD – 37,06%, PNL – 30,28%, AUR – 9,02%/ Primari: PSD – 39,65%, PNL – 33,75%, AUR – 5,95% – rezultate parţiale ora 16.00
PSD a obţinut 37,06 la sută din voturile pentru Consiliile locale, fiind urmat de PNL cu 30,28 la sută şi de AUR cu 9,02 la sută, arată rezultatele parţiale anunţate de Biroul Electoral Central, marţi după-amiază, conform datelor centralizate până la ora 16.00. În ceea ce priveşte voturile pentru primari, PSD are 39,65 la sută, PNL – 33,75 la sută, iar AUR – 5,95 la sută.
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit rezultatelor transmise de BEC, cu referire la ora 16.00, pentru consiliile locale s-au obţinut următoarele voturi:
PSD – 37,06%
PNL – 30,28%
AUR – 9,02%
UDMR – 6,23%
Alianţa Dreapta Unită – 3,33%
Participarea la vot a fost 53,44%, urmând a fi ocupate 36.695 de mandate de consilieri locali.
Voturi valabile pentru consilii locale: 6.069.165
De asemenea, potrivit BEC, rezultatele parţiale pentru primari arată astfel:
PSD – 39,65%
PNL – 33,75%
AUR – 5,95%
UDMR – 5,30%
Alianţa Dreapta Unită – 3,24%
Vor fi distribuite 2.976 de mandate de primari.
Voturi valabile: 6.121.073
Luni seară, reprezentanţii BEC au transmis că, în contextul organizării a două tipuri diferite de scrutin la aceeaşi dată, fluxul de verificare a proceselor verbale de consemnare a rezultatelor votării de la nivelul Birourilor Electorale ale secţiilor de votare a presupus un circuit diferit pentru validarea acestora, noutate care a generat diverse provocări pentru toate persoanele implicate şi care a dus la întârzierea centralizării datelor pentrupreşedinţii de consilii judeţene, primar general al municipiului Bucureşti, Consiliu General al municipiului Bucureştişi pentru membrii din România în Parlamentul European.