PSD intervine în scandalul voturilor de la Sectorul 1 și 2: USR și-a pierdut dreptul de a mai contesta alegerile

Reprezentanții USR din secțiile de votare nu au depus nicio întâmpinare și au semnalat nicio fraudă atunci când au semnat procesele verbale.
Filip Stan
12 iun. 2024, 15:56
PSD intervine în scandalul voturilor de la Sectorul 1 și 2: USR și-a pierdut dreptul de a mai contesta alegerile

PSD intervine în scandalul voturilor de la Sectorul 1 și 2! Reprezentanții USR din secțiile de votare nu au depus nicio întâmpinare și, de asemenea, nu au depus nicio fraudă atunci când au semnat procesele verbale.

Te-ar putea interesa și Cine este Rareș Hopincă, asul din mâneca PSD pentru Sectorul 2

„Referitor la presiunile disperate făcute de USR pentru renumărarea voturilor de la Sectoarele 1 și 2 ale Capitalei, PSD face precizarea că în momentul numărării voturilor în secțiile de votare reprezentanții USR nu au avut nimic de obiectat în privința voturilor valabile exprimate pentru candidații la primăriile de sector.

În secțiile de votare nu a existat nicio dispută cu privire la voturile atribuite fiecărui candidat, nici din partea reprezentanților USR, nici din partea reprezentanților altor partide politice.

Ca atare, cei de la USR au renunțat la dreptul de a mai contesta atunci când reprezentanții lor și-au exprimat acordul, prin semnătură olografă, asupra corectitudinii rezultatelor atribuite fiecărui candidat la primăriile de sector.

A existat o singură corecție în privința voturilor atribuite candidaților la Primăria Sectorului 1, unde în urma verificărilor s-a constatat că pentru Clotilde Armand pe procesul verbal se consemnaseră 20 de voturi în plus față de numărul real de buletine de vot ce îi fuseseră atribuite”, se arată într-un comunicat al celor de la PSD.

Erorile, soluționate

Pe lângă cele precizate anterior, PSD a transmis și că toate procesele verbale care aveau erori au fost soluționate la birourile electorale de sector.

Mai mult decât atât, Partidul Social Democrat a precizat și faptul că ”această atitudine lipsită de fairplay arată că USR este incapabil să accepte cu demnitate înfrângerea în alegeri”.

„În rest toate procesele verbale care aveau erori de formă – nu în privința voturilor atribuite candidaților! – au fost soluționate la birourile electorale de sector.

Unele dintre ele au conținut erori la voturile exprimate pentru primarul general sau pentru Parlamentul European, ori rezultatele de la un scrutin a fost consemnate în procesul verbal de la alt scrutin. Însă nu au fost erori de fond în privința voturilor pentru primarul de sector.

De remarcat că această retorică a „fraudării alegerilor” a apărut în discursul USR doar după ce au constatat că au pierdut alegerile, față de candidații Alianței PSD-PNL.

Doar acum, după ce au constatat că au pierdut alegerile, cei de la USR încearcă să facă presiuni asupra autorităților, pe care le amenință cu plângeri penale, cu scopul vădit de a determina o renumărare a voturilor în cursul căreia să invoce tot felul de tertipuri pentru a întoarce rezultatul votului exprimat de cetățeni.

Te-ar putea interesa și Rezultate alegeri locale 2024 Suceava. PSD câștigă în fieful lui Gheorghe Flutur

Această atitudine lipsită de fairplay arată că USR este incapabil să accepte cu demnitate înfrângerea în alegeri, trecând fără scrupule peste voința cetățenilor pe care pretind că-i reprezintă. Rezultatele catastrofale obținute de USR la nivel național arată o binemeritată sancțiune populară împotriva stilului violent și agresiv practicat de această formațiune politică. Rușine USR!”, arată un comunicat al celor de la PSD.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să pui în ciorba de burtă ca să aibă un gust și o aromă deosebită. Ingredientul final e cel mai important
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
Doamne cum arăta înainte ispita Diandra înainte de operațiile estetice. Imagini șoc, pe care le-ar vrea șterse de pe internet
DailyBusiness
RECORD PENTRU AUR. A atins cel mai mare nivel din istorie
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
V-ați încheiat nasturii, dar nu ați știut asta. Marea diferență între bărbați și femei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Dansul mirilor de la nunta lui Andrei și a Cristinei Rotaru. Fanii și-au făcut cruce când au văzut! VIDEO
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Croaţia reintroduce serviciul militar obligatoriu pentru tineri începând din 2025
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...