PRO TV LIVE VIDEO Germania – Scoţia online, 5-1, meciul care a deschis Euro 2024

Echipa naţională a Germaniei a învins vineri seara, la Munchen, scor 5-1, echipa naţională a Scoţiei, în meciul de debut al Campionatului European de fotbal 2024.
Filip Stan
14 iun. 2024, 21:06
PRO TV LIVE VIDEO Germania - Scoţia online, 5-1, meciul care a deschis Euro 2024

Germania – Scoţia online, 5-1, Germania a câştigat partida de deschidere, scor 5-1 cu Scoţia. A fost un meci cu toate ingredientele: primul gol de la turneul final, primul gol din penalti, primul autogol, prima eliminare Campionatul European de fotbal a început, vineri, la Munchen, cu meciul Germania – Scoţia, din grupa A. Partida este arbitrată de francezul Clement Turpin.

Germania nu a reuşit să treacă de faza grupelor la ultimele sale trei turnee finale, dar speră că reînvie spiritul Cupei Mondiale din 2006, pe care a găzduit-o, de asemenea, când echipa pregătită de Jurgen Klinsmann a răsturnat toate calculele şi a ajuns în semifinale.

Germania – Scoția, primul meci de la Campionatul European, va fi transmis de PRO TV, vineri, 14 iunie, de la ora 22:00.

PRO TV LIVE VIDEO Germania – Scoţia online AICI

5-1, Germania majorează scorul în prelungiri.

Min. 87: 4-1, Antonio Rudiger și-a băgat mingea în propria poartă.

Min. 75, UMILINŢĂ pentru Scoţia, Germania marchează pentru 5-0, dar VAR anulează reuşita

Min. 64: Germnaia face spectacol, Fullkrug a marcat cu o execuție superbă, în vinclul porții lui Gunn. 

Min. 45: GOOOL Germania, 3-0, Havertz marchează din penalty

Min. 19: Jamal Musiala marchează cu piciorul drept!

Min. 11: GOOOL Germania! Florian Wirtz, starul lui Leverkusen, a deschis scorul din pasa lui Joshua Kimmich. Reușita sa este prima de la EURO 2024.

Tricolorii urmăresc împreună meciul de deschidere

UEFA i-a adus vineri un omagiu regretatului căpitan şi antrenor al Germaniei, câştigător al Cupei Mondiale, Franz Beckenbauer, în timpul ceremoniei de deschidere a Euro 2024. Pe stadionul din Munchen au fost proiectate videoclipuri cu unul dintre cei mai mari jucători germani.

Franz Beckenbauer, omagiat la ceremonia de deschidere a Euro 2024
Beckenbauer, care a murit în ianuarie, la vârsta de 78 de ani, a fost căpitanul Germaniei de Vest la câştigarea Campionatului European din 1972 şi a unui succes la Cupa Mondială din 1974, înainte de a câştiga Cupa Mondială ca antrenor al echipei naţionale în 1990.

„Der Kaiser”, aşa cum a fost poreclit pentru stilul său imperios de joc şi stăpânirea jocului, a fost, de asemenea, un jucător de bază al echipei Bayern Munchen, care a câştigat Cupa Europei de trei ori la rând în perioada 1974-76.

Soţia sa, Heidi, s-a alăturat lui Bernard Dietz şi Juergen Klinsmann, care au fost căpitanii echipelor Germaniei care au câştigat Euro 1980 şi Euro 1996, pentru a aduce pe teren Cupa Henri Delaunay – trofeul care va fi înmânat echipei câştigătoare a Euro 2024.

Echipele de start la Germania – Scoția
Germania (4-2-3-1): Neuer – Kimmich, Tah, Rudiger, Mittelstaedt – Andrich, Kroos – Musiala, Gundogan, Wirtz – Havertz.
Selecţioner: Julian Nagelsmann.

Scoția (5-4-1): Gunn – Ralston, Porteous, Hendry, Tierney, A. Robertson – McGinn, McTominay, McGregor, Christie – Che Adams.
Selecţioner: Steve Clark.

Echipele probabile la meciul Germania – Scoţia

Germania: Neuer – Kimmich, Tah, Rudiger, Mittelstaedt – Andrich, Kroos – Musiala, Gundogan, Wirtz – Havertz.
Selecţioner: Julian Nagelsmann

Scoţia: Gunn – Porteous, Hendry, Tierney – Ralston, A. Robertson (căpitan) – McGinn, McTominay, McGregor, Christie – Che Adams.
Selecţioner: Steve Clark.

Meciul va fi arbitrat de francezul Clement Turpin.

Grupa A

  • Germania
  • Scoția
  • Ungaria
  • Elveția

PRO TV LIVE VIDEO Germania – Scoţia online: 70.000 de spectatori sunt așteptați pe Stadionul Alianz Arena

Nationalmannschaft vizează un al patrulea titlu continental (după cele din 1972, 1980 şi 1996), ceea ce ar reprezenta un record. Pentru Germania, victoriile reuşite în testele cu Franţa şi Olanda, din martie, au ridicat moralul echipei şi al suporterilor, iar un debut victorios la Munchen ar putea da tonul pentru un turneu bun.

Mesajul lui Edi Iordănescu înainte de debutul tricolorilor la Euro 2024. „Naţională + Suporterii Români = inimă”

Scoţia a avut o primă parte a campaniei de calificare remarcabilă, cu victorii în faţa unor echipe puternice, Spania, Norvegia şi chiar Georgia, dar finalul preliminariilor a fost unul mai puţin reuşit.

Steve Clarke este primul selecţioner care conduce ”Tartan Army” la două ediţii consecutive ale Campionatului European.

Palmares direct Germania – Scoția:

  • 8 victorii Germania
    4 victorii Scoția
    5 meciuri terminate la egalitate

Germania a câștigat ultimele trei jocuri directe, iar ultima izbândă a scoțienilor datează de 25 de ani. Al 17-lea duel direct s-a încheiat cu 3-2 pentru nemți, în preliminariile EURO 2016, prin golurile lui Thomas Muller (18, 34) şi Ilkay Gundogan (54), respectiv Hummels (28 – autogol) și McArthur (43).

Scoţia, care se află la al patrulea său turneu final al EURO, are doar două victorii în nouă partide, cea mai recentă contra Elveţiei (1-0), în 1996.

Din Grupa A la EURO 2024 mai fac parte echipele Ungariei şi Elveţiei, care se vor întâlni pe 15 iunie, la Koln, de la ora 16:00,

Numărul mare de suporteri prezenți la UEFA 2024 i-ar putea genera Germaniei, țara gazdă, venituri substanțiale extrem de necesare în această perioadă, însă „meciul economiei” a fost deja câștigat de altă țară participantă la această competiție sportivă, arată analiștii XTB, companiei de tranzacționare pe bursele internaționale.

Scoția a făcut o primă jumătate de campanie preliminară incredibilă. Oamenii lui Steve Clarke au câștigat primele 5 meciuri din grupă, inclusiv în fața Spaniei, pe care au învins-o cu 2-0 pe Hampden Park. Totuși, britanicii au încheiat preliminariile pe locul 2, după ce nu au mai reușit să câștige vreunul dintre ultimele 3 meciuri.
Forma scoțienilor a scăzut după acea serie de 5 victorii, în ultimele 9 meciuri aceștia câștigând doar împotriva Gibraltarului, cu 2-0. De cealaltă parte, nemții au înregistrat victorii împotriva Olandei și a Franței la începutul anului, iar Nagelsmann a construit o echipă națională în care talentul și entuziasmul tinerilor se îmbină cu experiența și calmul celor mai în vârstă.

Germania a câștigat ultimele 3 meciuri oficiale împotriva Scoției, iar ultima oară când cele două echipe s-au întâlnit la un Campionat European a fost în 1992, în Suedia. Nemții s-au impus cu 2-0 prin golurile marcate de Stefan Effenberg și Karl-Heinz Riedle.

Pentru acest amplu eveniment sportiv, care se va desfășura pe parcursul a patru săptămâni (14 iunie și 14 iulie), au fost disponibile 2,7 milioane de bilete. Multe zone din Berlin, Munchen, Colonia, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Gelsenkirche, Hamburg, Leipzig și Stuttgart vor primi o avalanșă de vizitatori naționali și străini. Cu alte cuvinte, ar putea fi observată o creștere substanțială a veniturilor anumitor companii.

Lufthansa și Ryanair sunt cele două companii aeriene cu o cotă de piață mai mare în Germania, iar ambele anticipează o creștere semnificativă a veniturilor pentru următoarele câteva luni. La ultimul eveniment sportiv organizat în Germania, Cupa Mondială de Fotbal din 2006, ambele companii au obținut creșteri de aproape 50% în cele șase luni de după eveniment.

EURO 2024. Ceremonia de deschidere a Campionatului European, dedicată lui Franz Beckenbauer. PROGRAMUL COMPLET

Lanțurile hoteliere se așteaptă, de asemenea, să obțină cifre record în această vară. Accor și Marriott sunt cele mai mari două nume în ceea ce privește cota de piață din Germania, în funcție de numărul de camere. În 2006, cotația companiei franceze Accor a înregistrat o creștere de 40%, în timp ce în cazul hotelului nord-american, creșterea a fost de puțin peste 30%. Airbnb, fondată câțiva ani mai târziu, poate fi o altă alternativă atunci când se caută cazare, deci și aici s-ar putea înregistra creșteri notabile.

Un profit de succes ar putea înregistra și compania belgiană producătoare de bere Anheuser-Busch InBev, cel mai bine cotată, într-o țară cu o lungă tradiție în domeniul berii.

Și în cele din urmă, vorbim despre o dimensiune din ce în ce mai importantă pentru acest tip de evenimente: moda sportivă. Companiile de haine sportive precum Nike, Adidas sau Puma vor îmbrăca majoritatea idolilor de pe gazon la Campionatul European de Fotbal. Printre acestea, se remarcă multinaționala Adidas care, după Campionatul European de Fotbal din 2016, dar și după cupele mondiale din 2018 și 2022, a evoluat în medie cu 17% chiar și în următoarele treizeci de zile după închiderea competiției, arată analiștii XTB.

Cine câștigă meciul cu parametrii economici?
Peste 20 de echipe de fotbal vor juca pe stadion în cadrul UEFA Euro 2024, iar suporterii din fiecare stat participant vor sta cu sufletul la gură pentru a afla câștigătorul. Totuși, nu putem să nu ne întrebăm care este țara câștigătoare din perspectiva creșterii economice? Pentru a afla răspunsul, au fost analizate  cele mai relevante date economice ale țărilor care vor participa la competiție (cu excepția Angliei și Scoției care sunt incluse la Marea Britanie),.

Pentru comparație, analiștii XTB au folosit informații precum: creșterea PIB-ului în ultimii 4 ani, PIB pe cap de locuitor (adaptat la puterea de cumpărare), rata șomajului, salariul pe oră, datoria în raport cu PIB.

Dintr-un număr de 23 de state analizate, Romania este pe locul 18 – stă mai bine decât Italia și Slovacia. Pe prima poziție se află Elveția (la mare diferență de celelalte țări din clasament) și este urmată de Danemarca, Olanda și Austria.

Țările din estul Europei au avut o creștere a PIB-ului mai mare decât restul continentului în ultimii patru ani. Aceste state se bucură de o creștere puternică a producției datorită investițiilor străine, turismului și fondurilor UE. De asemenea, se datorează și transferului industriei din țările din sudul Europei, deoarece costurile forței de muncă sunt mai mici, iar capacitatea lor de creștere este mai mare, arată analiștii din cadrul XTB.

Țările mai mari din punct de vedere economic sunt și cele care au obținut o rată de creștere mai mică, iar exemplul Germaniei, (afectată din cauza dependenței de gazul și petrolul din Rusia), este frapant.

Rezultatele din tabel arată că învingătoarea absolută a „campionatului european la economie din 2024” este Elveția. Până nu de mult, Danemarca putea concura cu statul elvețian în ceea ce privește parametrii economici. Olanda a încheiat pe poziția a treia.

Premiile în bani de la EURO 2024

  • Premiu de participare – 9.25 milioane de euro
  • Victorie – 1 milion de euro
  • Egal – 500.000 de euro
  • Calificare în optimile de finală – 1.5 milioane de euro
  • Calificare în sferturile de finală – 2.5 milioane de euro
  • Calificare în semifinale – 4 milioane de euro
  • Prezență în finală – 5 milioane de euro
  • Câștigarea trofeului – 8 milioane de euro

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Fenomenul rar care a apărut în România. Ce sunt norii Shelf-Cloud, de fapt și de ce au putut fi văzuți înaintea furtunii
Capital.ro
Nu te vom uita! România a pierdut o stea. A fost cea mai adorată actriță
Playtech.ro
Fiica lui Yosif Mohaci, apariție de SENZAȚIE! Nicole arată ca o păpușă, i-a cucerit pe toți
DailyBusiness
Veste șoc pentru pensionari! Nimeni nu se aștepta la acest lucru!
Adevarul
România, primele reacții după eșecul cu Olanda: Hagi și Burcă au explicat ce s-a întâmplat
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Pensionarii, în depresie. Bani mai puțini după recalculare
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Note LIVE Evaluarea Națională 2024 | Află rezultatele publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Vremea a făcut ravagii în România: Pompierii au interveni în 42 de localități. Mai mulți copaci au fost doborâți în București din cauza vântului puternic, iar traficul feroviar a fost blocat
Capital.ro
Legea este în vigoare în toată România. Se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verific online notele
substantial.ro
Trei oameni au murit și cinci au fost răniți într-un accident în Giurgiu
MediaFlux
O nouă CREȘTERE A PENSIEI după 1 SEPTEMBRIE. Marius Budai a anunțat
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?