Germania se confruntă cu CELE MAI GRAVE INUNDAŢII din ultimii zece ani

Mii de salvatori, militari şi voluntari luptau diminică, în Germania, împotriva celor mai grave inundaţii din ultimii peste zece ani, calificate drept o "catastrofă naţională" de către o deputată CSU, după ce au antrenat evacuarea a mii de persoane.
Romania TV
09 iun. 2013, 11:38
Germania se confruntă cu CELE MAI GRAVE INUNDAŢII din ultimii zece ani

Atenţia se concentrează asupra oraşului Magdebourg, în Saxonia-Anhalt (est), inundat de Elba, alimentată săptămâna trecută de precipitaţii importante în Cehia, potrivit Mediafax. Nivelul fluviului, la Magdebourg, a atins 7,45 metri duminică dimineaţa, cu doi metri peste nivelul obişnuit şi mai mare decât la ultimele inundaţii importante, în 2002, au anunţat autorităţile locale.

Aproape 3.000 de locuitori au fost evacuaţi din cartierul Rothensee, unde sute de militari acţionau la consolidarea unui dig de protecţie a unei instalaţii electrice cruciale, cu scopul de a împiedica noi întreruperi ale curentului în oraş.

Alte cartiere au fost evacuate în apropiere de Barby, la confluenţa Elbei cu râul Saale. La câţiva kilometri depărtare, o parte a celor aproximativ 8.000 de locuitori din Aken şi-au părăsit domiciliul la bordul unor vehiculemilitare sau ambulanţe.

Preşedintele german Joachim Gauck urma să efectueze duminică vizite în oraşe afectate de inundaţii, în Saxonia şi Saxonia-Anhalt şi să participe la o slujbă religioasă alături de salvatori şi locuitori din Halle (est).

Guvernul cancelarului Angela Merkel pregătea o reuniune de criză cu conducători din landuri, în vederea discutării repartiţiei costurilor inundaţiilor, scrie cotidianul german Leipziger Volkszeitung în ediţia de luni.

„Ne confruntăm cu o catastrofă naţională”, a declarat pentru ziar Gerda Hasselfeldt, o deputată din cadrul partidului conservator CSU din Bavaria, altă regiune dur afectată de inundaţii.

Oraşul bavarez Passau a fost afectat în urma creşterii nivelului apelor Dunării şi a doi afluenţi ai acesteia, care se întâlnesc în acest oraş, la frontiera cu Austria. Revărsarea a lăsat, săptămâna trecută, mii de clădiri în noroi.

Revărsarea Dunării a afectat de asemenea Austria, Slovacia, iar în prezent Ungaria, unde apele fluviului urmează să atingă nivelul maxim, la Budapesta, duminică seara.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Doi români ajunși la all-inclusive în Turcia au avut parte de o experiență neașteptată. „Nu mi-am imaginat că vom primi așa ceva”. Cât au plătit pentru patru zile
Capital.ro
Mașinile au interzis! Amenda este de 10.000 de lei. E lege în România
Playtech.ro
De ce femeile se îmbracă în roșu atunci când merg la nunți. Explicația specialiștilor, ce reprezintă culoarea rochiei
DailyBusiness
ATENȚIE! CNPP a publicat LISTA veniturilor în funcție de care românii vor primi mai mulți bani
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Cum să cureți rapid cuptorul cu microunde. Ingredientele costă mai puțin de 6 lei
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Criminalul din Brăila nu se mai poate STĂPÂNI! Anchetatorii sunt șocați de comportamentul lui. Ce face ori de câte ori aude numele victimei, dezvăluiri
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Până când pot depune pensionarii adeverințele de sporuri la Casa de Pensii! Daniel Baciu a dat termenul final
Capital.ro
Nu te vom uita! A murit cea mai iubită actriță. Marea doamnă a făcut accident vascular cerebral
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Incident Controversat la Ceremonia de Inaugurare din Turcia: Erdogan Lovește un Copil pe Scenă
MediaFlux
ROMÂNII primesc 1.281 de LEI de la STAT. DREPT GARANTAT pentru PENSIONARI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!