Anunţ înainte de vacanţă pentru toţi posesorii de card Revolut

Revolut introduce Protecția Fondurilor, o nouă funcție de identificare biometrică ce poate crește nivelul de protecție a fondurilor în cazul pierderii sau furtului telefonului mobil.
Filip Stan
14 iun. 2024, 17:42
Anunţ înainte de vacanţă pentru toţi posesorii de card Revolut

Revolut introduce, în prag de vacanță, o nouă funcție de securitate pentru a proteja fondurile clienților de hoții de buzunare. Protecția Fondurilor este disponibilă din luna iunie, la timp pentru a ajuta clienții să se simtă mai în siguranță atunci când călătoresc sau participă la evenimente cu public numeros, unde riscul de pierdere sau furt al telefonului mobil crește. Revolut este una dintre primele bănci digitale care introduce această funcție, în condițiile în care clienții au în conturile de economii, în medie, de 2,6 ori mai mulți bani decât în conturile curente. Protecția Fondurilor face parte din pachetul de funcții de securitate Revolut Secure, care include sisteme de ultimă oră pentru creșterea protecției fondurilor deținute de clienți

 

Revolut, banca digitală cu peste 3,5 milioane de clienți retail în România și 40 de milioane la nivel global, introduce funcția Protecția Fondurilor, un nivel suplimentar de verificare a identității în aplicație. Cu ajutorul acestuia, clienții își vor putea proteja mai bine economiile sau investițiile, împiedicându-i pe eventualii hoți de telefoane mobile să aibă acces la banii deținuți în Revolut. Protecția Fondurilor este un nivel suplimentar de securitate, bazat pe recunoașterea facială, care, odată activat, va face imposibilă retragerea de fonduri din contul utilizatorului, dacă telefonul acestuia ajunge în mâna unor răufăcători sau dacă parolele sunt compromise.

Schimbare importantă pentru posesorii de card Revolut din Bucureşti

Multe bănci mizează doar pe un factor de autorizare biometrică (recunoașterea facială sau recunoașterea amprentei digitale), de obicei incluse în soft-ul aparatului telefonic sau care se activează la deschiderea aplicației. În unele cazuri, răufăcătorii pot schimba imaginea pentru recunoaștere sau pot înlocui amprenta pentru acces. Pentru un control suplimentar, Revolut a adăugat Protecția Fondurilor, prin care utilizatorul trebuie să-și verifice identitatea pentru a avea acces la conturile de economii. Aceasta se realizează prin compararea propriei imagini cu fotografia încărcată în aplicație, atunci când clientul a trecut prin procesul de onboarding. În acest fel, chiar dacă mecanismele de autentificare bazate pe amprentă sau parolă sunt compromise, clientul tot își poate ține în siguranță fondurile din contul de economii, pe cele investite în instrumentele de tranzacționare, criptomonede sau metale prețioase.

Revolut este una dintre primele instituții financiar-bancare care implementează această soluție, iar momentul nu este întâmplător – în timpul vacanței de vară când utilizatorii călătoresc mai mult sau participă la festivaluri, riscul de a fi victime ale hoților de buzunare crește. Potrivit statisticilor publicate de presa britanică, în Regatul Unit, la nivelul anului 2022, s-a furat un telefon la 6 minute (în medie).  În România, în 2023, 38% dintre fraudele înregistrate în rândul utilizatorilor Revolut au fost din categoria fraudelor neautorizate, iar 69% din sumele pierdute ca urmare a fraudelor au avut drept cauză furturile (sursa: Raportul Revolut FinCrime în 2023).

Revolut_Consumer_Security_Insight_Report_2023

Clienții sunt, de asemenea, expuși riscului de a li se compromite parolele dacă lasă la vedere ecranul telefonului atunci când introduc parolele de la aplicațiile de banking sau se pot confrunta cu sustragerea telefonului chiar în intervalul în care conturile sunt neprotejate. Cum tot mai mulți clienți Revolut folosesc aplicația bancară pentru a face conturi de economii sau pentru investiții, fondurile economisite fiind de 2,6 ori mai mari decât depozitele din conturile curente, clienții Revolut au nevoie și de funcționalități avansate de protejare a acestora.

Anunţul Revolut care schimbă totul. Ce trebuie să ştie băncile şi posesorii de carduri

„Pentru noi, frauda și pierderile financiare sunt subiecte foarte serioase. Având în vedere că furturile de telefoane sunt în creștere, mai ales în timpul concediilor, Protecția Fondurilor a fost creată pentru a diminua efectele acestui fenomen, oferind clienților noștri și mai multă siguranță atunci când călătoresc. Utilizatorii vor putea fi liniștiți știind că, și în cazul în care telefonul lor este pierdut sau furat, economiile obținute din greu sunt mai în siguranță”, a comentat Woody Malouf, șeful Departamentului FinCrime la Revolut.

Protecția Fondurilor se lansează luna aceasta ca parte a hub-ului de instrumente de securitate Revolut Secure, în care sunt reunite funcțiile Revolut destinate creșterii nivelului de protejare a banilor deținuți de utilizatorii băncii digitale. Revolut dispune, de asemenea, de sisteme solide de protecție a fondurilor clienților, inclusiv bazate pe modele de inteligență artificială, și de o echipă de peste 4.000 de profesioniști instruiți în domeniul criminalității financiare (specialiști în fraudă, experți în analiza datelor, experți financiari). În 2023, Revolut a prevenit fraude estimate la peste 475 de milioane de lire sterline, compania lucrând constant la actualizarea mecanismelor de protecție pentru a fi cu un pas înaintea escrocilor, potrivit www.revolut.com.

DailyBusiness
Vești proaste pentru o categorie de români. Crește vârsta de pensionare
Spynews
Ce este Gold Card, viza lansată de Donald Trump. De când va fi disponibil și cât costă cardul de aur
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Zboruri anulate din București și Cluj. Compania aeriană a eliminat deja rutele din sistemul de rezervări
Capital.ro
România își plânge cel mai iubit actor. A fost un monument al scenei și ecranului. Îl vom păstra veșnic în inimi
Playtech.ro
Zodiile protejate divin de Paște 2025. Sunt binecuvântate, au parte numai de lucruri bune în viața lor
DailyBusiness
Românii, luați la control! Amenzi de până la 1.500 de lei între 1 și 6 aprilie
Adevarul
Cum împarți două paie la trei partide. Dispută în coaliție pe numirea viitorilor judecători CCR | SURSE
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Imagini savuroase cu Serghei Mizil în tinerețe! Cum arăta concurentul de la Asia Express la prima nuntă | FOTO
Spynews
Șacalul și-a recunoscut crimele, după un an de negare! Răsturnare incredibilă de situație în dubla tragedie din Constanța
Evz.ro
E interzis total în Ungaria. S-a dat lege
Ego.ro
Andreea Bălan și Loredana au dat lovitura! Nici Bogdan de la Ploiești nu se lasă mai prejos! EXCLUSIV
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
kanald.ro
Cutremur în România, astăzi! Unde s-a produs și ce magnitudine a avut seismul
Cancan.ro
Ramona Olaru, cu totul la vedere în parcare! Imagini bomba de paparazzi GALERIE FOTO
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Talon auto 2025. Anunț oficial de la RAR pentru șoferii din România: Colegii noștri nu au dreptul
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
stirilekanald.ro
A murit! Fiica sa a făcut anunțul cutremurător
Descoperire șocantă în casa unei rude de a lui Petre Roman
MediaFlux
Prognoza meteo ANM în România. Cum va fi vremea de Florii, Paște și 1 Mai
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine sunt emisarii trimiși de Marcel Ciolacu la Mar a Lago să lămurească chestiunea Visa Waiver