SPANIA – CROAŢIA: 3-0. Fiesta la reeditarea finalei din Liga Naţiunilor!

Echipa naţională a Spaniei a învins sâmbătă, la Berlin, scor 3-0, echipa naţională a Croaţiei, într-un meci din cadrul grupei B a turneului final Euro 2024.
Filip Stan
15 iun. 2024, 18:40
SPANIA - CROAŢIA: 3-0. Fiesta la reeditarea finalei din Liga Naţiunilor!

SPANIA – CROAŢIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV: Pe Olympiastadion, într-un meci în care se părea că va fi greu ca una din cele două echipe să deschidă scorul, ibericii au deblocat tabela făcând 2-0 în numai trei minute. Alvaro Morata a deschis scorul în minutul 29, din pasa lui Fabian Ruiz, pentru ca în minutul 32 să înscrie şi Fabian Ruiz, din assist-ul lui Pedri. Scorul final a fost stabilit în minutul 45+3, la ultima fază a reprizei, când Lamine Yamal, care la 16 ani şi 338 de zile a devenit cel mai tânăr jucător care a evoluat la un turneu final de Euro, a centrat şi Dani Carvajal a marcat.

În minutul 78, Unai Simon a comis o gafă impardonabilă, iar arbitrul Michael Oliver a dictat penalti pentru croaţi, la faultul lui Rodri asupra lui Petkovic. Acesta din urmă a şi executat, Unai Simon a respins, balonul a ajuns la Perisic care a trimis din nou în faţa porţii şi Petkovic a înscris. Însă golul croatului nu a fost validat de VAR pentru că Perisic intrase în careul spaniol înainte ca Petkovic să execute lovitura de pedeapsă. Spania s-a impus cu 3-0 şi va juca joi, 20 iunie, cu Italia.

Spania a ajuns la Campionatul European după ce a terminat pe locul 1 în Grupa A din preliminarii, în care a acumulat 21 puncte, cu cinci mai multe decât a doua clasată, Scoţia, şi la distanţă mare de Norvegia (15p), Georgia (8p) şi Cipru (0p).

SPANIA – CROAŢIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV

Min. 80: 3-0, Petkovic inscrie din careul mic după ce ratase penalty. Golul, anulat pe motiv de ofsaid

min. 45: 3-0, Carvajal modifică tabela chiar înainte de pauză

Min. 32: 2-0, Ruiz face şah-mat apărarea Croaţiei, gol după driblinguri în cascadă.

Min. 29: GOOL Morata, Spania deschide scorul în meciul cu Croaţia.

Echipele de start la Spania – Croația:
Spania: Simon – Carvajal, Le Normand, Nacho, Cucurella – Pedri, Rodri, F. Ruiz – Yamal, Morata, N. Williams
Selecționer: Luis de la Fuente
Croația: Livakovic – Stanisic, Sutalo, Pongracic, Gvardiol – Modric, Brozovic, Kovacic – Majer, Budimir, Kramaric
Selecționer: Zlatko Dalic

Arbitru: Michael Oliver (Anglia), Asistenți: Stuart Burt, Dan Cook, VAR: Stuart Attwell, David Coote, Pol van Boekel, Arbitru de rezervă: Anthony Taylor
Stadion: Olympiastadion (Berlin)

Declarațiile selecționerilor Spaniei și Croației înainte de meci
Luis de la Fuente, antrenorul spaniolilor, a declarat: „Admir cu adevărat mentalitatea fotbaliștilor croați pentru că sunt un exemplu de mândrie națională, de sentiment de unitate, de a fi mândru de echipa națională – mă face mândru când simțim același lucru în țara noastră.

Prima țintă a noastră trebuie să fie întotdeauna să fim competitivi și să facem în așa fel încât să ajungem în poziția de a câștiga. Sunt convins că vom avea o șansă de a lupta pentru titlu. Cu toate acestea, poate exista un singur câștigător și există multe echipe naționale bune care pot câștiga acest trofeu”.

De cealaltă parte, Zlatko Dalić, antrenorul Croației, a opinat: „Suntem în cea mai dură grupă și toată lumea știe asta. Un început bun este esențial.

Ar trebui să ne aducem aminte de Cupa Mondială din Qatar, când am jucat prima dată cu Maroc, când am obținut un punct care a fost foarte important mai târziu. Vrem să dăm tot ce putem și să câștigăm. Nu ne e frică de nimeni. Va fi dificil și foarte solicitant, dar cred în echipa noastră”.

În partidele de verificare din luna martie, selecţionata condusă de Luis de la Fuente a pierdut cu Columbia, scor 0-1 pe teren neutru, la Londra, şi a remizat acasă, la Madrid, cu Brazilia, pentru ca în meciurile amicale din luna iunie, ambele disputate pe teren propriu, să se impună lejer cu Andorra, scor 5-0, şi cu Irlanda de Nord, scor 5-1.

PRO TV LIVE VIDEO UNGARIA – ELVEŢIA ONLINE STREAM. Este loc de prima surpriză?

Ibericii, câştigători ai ultimei ediţii (2023) din Nations League (au învins în finală chiar Croaţia, 0-0 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 5-4 la penalty-uri), ocupă locul 8 în clasamentul FIFA şi vor mai juca în Grupa B de la Euro 2024 cu Italia (20 iunie) şi cu Albania (24 iunie).

Spania are în palmares trei titluri continentale, cucerite în 1964, 2008 şi 2012 (din 1980 şi până acum a lipsit la o singură ediţie, cea din 1992).
Croaţia s-a calificat la Euro 2024 după ce a terminat pe locul 2 în Grupa D din preliminarii, cu 16 puncte, cu unul mai puţin decât Turcia, şi la distanţă mare de Ţara Galilor (12p), Armenia (8p) şi Letonia (3p).

În luna martie, reprezentativa condusă de Zlatko Dalic a participat la un turneu amical în Egipt, unde a pierdut cu Tunisia, 0-0 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 4-5 la penalty-uri, după care a trecut de naţionala ţării gazdă cu 4-2, pentru ca în partidele de verificare din luna iunie să se impună acasă cu Macedonia de Nord, scor 3-0, şi în deplasare cu Portugalia, scor 2-1.

Euro 2024. Ingredientul secret al naţionalei României a fost divulgat. Cine transmite la TV Euro 2024

Croaţia, locul 3 la CM 2022 din Qatar, ocupă locul 10 în clasamentul FIFA şi va mai juca în Grupa B de la Euro 2024 cu Albania (19 iunie) şi cu Italia (24 iunie).

Croaţia a evoluat la şapte turnee finale continentale după desprinderea de Iugoslavia (din 1996 şi până acum a ratat doar ediţia din 2000), dar nu a trecut niciodată de sferturile de finală.

Cele două echipe naţionale s-au confruntat la fiecare din ultimele trei ediţii ale Campionatului European: la Euro 2012, în faza grupelor, Spania – Croaţia 1-0; la Euro în 2016, tot în faza grupelor, Croaţia – Spania 2-1; la Euro 2020, în optimile de finală, Spania – Croaţia 5-3 după prelungiri (1-1 la pauză, 3-3 după 90 de minute).

Modric îl contrazice pe Mbappe şi afirmă că o Cupă Mondială este mai dificilă decât un Campionat European

Luka Modric, căpitanul selecţionatei Croaţiei, l-a contrazis pe francezul Kylian Mbappe, viitorul său coechipier de la Real Madrid, estimând că o Cupă Mondială este o competiţie mai dificilă decât un Campionat European de fotbal.

Pe 4 iunie, după oficializarea trecerii sale la Real Madrid, Mbappe a afirmat, în cursul unei conferinţe de presă a naţionalei Franţei, că „în opinia sa, Campionatul European este o competiţie foarte complicată, mai dificilă decât Cupa Mondială”. „Toate echipele se cunosc la EURO, suntem obişnuiţi să jucăm tot timpul unii împotriva altora, aşa că tactic este un fotbal asemănător. Este dificil încă din faza grupelor”, a precizat francezul.

„Este adevărat că la EURO sunt meciuri între cele mai bune echipe din Europa, dar la Cupa Mondială sunt şi Argentina, Brazilia, Uruguay şi Chile, echipe mari”, a replicat Modric.

” Nu îmi place să fac comparaţii, dar cred că Mondialul este mai dificil, pentru că sunt echipe din toată lumea. Înţeleg ce a spus Mbappe, dar pentru mine este mai dificilă Cupa Mondială, însă fiecare are părerea sa”, a adăugat mijlocaşul croat.

Cuvintele lui Mbappe l-au deranjat inclusiv pe starul Lionel Messi, căpitanul campioanei mondiale Argentina şi fost coechipier cu atacantul francez la Paris Saint-Germain.

”Mbappe a spus asta? El s-a gândit măcar şi la echipele din America de Sud? Mbappe a mai vorbit despre lucrurile astea şi înainte de Cupa Mondială, din Qatar. Fiecare acordă importanţă competiţiei în care joacă. Campionatul European este foarte important, dar Mbappe exclude echipe ca Brazilia, Argentina sau Uruguay, echipe care au cinci, patru sau două Cupe Mondiale în palmares”, a replicat Messi.

Kylian Mbappe, în vârstă de 25 de ani, a fost campion mondial în 2018 cu naţionala Franţei, alături de care a disputat apoi finala şi la CM 2022 din Qatar, pierdută de Les Bleus la loviturile de departajare în faţa Argentinei.

Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Animalul care poate trăi chiar și 500 de ani. Longevitatea sa i-a uimit pe oamenii de știință
Capital.ro
Mașinile interzise pe șosele. Ordinul UE pentru cei care alimentează cu motorină. Când devine lege
Playtech.ro
Stațiunea din România, adorată de turiști! E o reală comoară! Vin de la mii de km să o viziteze!
DailyBusiness
Este vestea cea mare! BNR anunță ce se întâmplă cu ratele românilor
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Spynews
”Nu îmi este frică”. A fost sau nu Gabi Bădălău bătut de Bianca Drăgușanu?! Ce spune despre presupusele acte de violență ale vedetei de la o petrecere
Evz.ro
Bogdan Vlădău nu știe cum să-i mai intre în grații Ginei. Vedeta îl ignoră total, cel puțin pe net
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Nuntă cu final tragic! O șoferiță și-a condus mama spre MOARTE, după ce s-a răsturnat într-o râpă.
Capital.ro
Doliu național. S-a stins un titan al muzicii românești: A dus numele țării pe toate continentele lumii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, în vizită oficială la Beijing pentru prima dată de la începutul invaziei ruse
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!