Cum își cumpără Mircea Geoana influența pe online! După ce a furat startul pentru campania la prezidențiale acum plătește bani grei ca să mimeze succesul pe Facebook cu conturi false și likeuri cumpărate!

Secretarul general adjunct al Nato, Mircea Geoana a fost foarte ocupat în ultimele luni de zile să-și pună pe picioare o întreagă organizație digitală care să-l susțină din umbră în campania electorală la președinție. Deși diplomat și încă sub uniforma NATO, Mircea Geoana refuză să spună cu voce tare ceea ce în liniște plănuiește de mult, candidatura sa la prezidențialele din septembrie. După ce s-a fript cu ciorba în episodul epic “Mihaela, dragostea mea!”, acum suflă și în iaurt și disimulează din ce în ce mai puțin un adevăr pe care cu toții îl vedem clar.
Filip Stan
15 iun. 2024, 12:36
Cum își cumpără Mircea Geoana influența pe online! După ce a furat startul pentru campania la prezidențiale acum plătește bani grei ca să mimeze succesul pe Facebook cu conturi false și likeuri cumpărate!
Cum își cumpără Mircea Geoana influența pe online! După ce a furat startul pentru campania la prezidențiale acum plătește bani grei ca să mimeze succesul pe Facebook cu conturi false și likeuri cumpărate!

În urmă cu câteva zile Mircea Geoana și-a lansat o adevărată campanie online sub titlul “Mircea Geoana președinte” care include grupuri de Facebook, conturi de Tik Tok și o pagină de Facebook care este aparent făcută de susținătorii săi, în niciun caz asumată oficial.

Pagina de facebook cu titlul “Mircea Geoana Președinte” are în doar câteva zile deja 15.000 de likeuri și 19.000 de urmăritori iar la o analiză mai atentă găsim și explicația. Bugete consistente cheltuite pentru a sponsoriza și atrage cât mai mulți oameni pentru a creea impresia unei campanii de succes pe online.

Citește și: PRO TV ONLINE STREAM Italia – Albania LIVE VIDEO. Meci cu sens unic!

Fară să-și asume demersul de pe Facebook, Mircea Geoana prin interpușii săi cheltuie la o analiza atentă mai bine de 15.000 – 20.000 de euro pe lună pentru a-și atrage oamenii pe pagina sa de “președinte”. Pe lângă sponsorizările clasice care targeteaza în general conturi reale de oameni din România și diaspora, echipa de digital a lui Mircea Geoana s-a axat foarte mult și pe tacticile mai puțin ortodoxe pentru a avea un succes aparent pe Facebook.

La o privire mai atentă și fară să fie nevoie să fii specialist în digital-marketing se poate observa cum zeci și chiar sute de conturi făcute recent ale unor oameni cu nume de români dar fară poze sau alte postări îi comentează, distribuie și apreciază cele câteva postări ale lui Mircea Geoana de pe Facebook.

Pentru cei care nu sunt din domeniul online trebuie spus că dacă nu ești un mega-star, o super vedetă sau cineva super viral, să reușești să ai pe pagina de Facebook peste 10.000 – 15.000 în doar câteva zile este aproape imposibil în această perioada fară bani. Foarte evaziv în declarațiile sale, totuși Mircea Geoana este cât se poate de direct în strategia de “atac” pe online.

Mircea Geoana este „președinte” pe toate rețelele de socializare. Cum au luat cu asalt conturile false Instagramul, TikTok-ul și Whatsapp-ul

Știe că mai nou diferența în orice campanie electorală o fac și voturile celor tineri care se informează din zona online și încearcă să fie cât mai prezent pe aceste platforme. Cu ajutorul Inteligentei Artificiale, exista companii din tari precum Austria, Irlanda sau Ungaria care te pot ajuta să-ți faci un profil de succes pe online. În schimbul unor sume consistente de bani, aceste softuri dezvoltate cu inteligenta artificială reușesc să păcălească măsurile de siguranță ale Facebook.

Practic se creează conturi noi cu nume din Romania, se “împrietenesc” conturile între ele și reușesc chiar să genereze și postări pe diferite topicuri de interes. Practic în felul acesta algoritmul Facebook este păcălit cu un “comportament” cât se poate de real al unor conturi care sunt în realitate false și generate de roboti. Nu este o practică nouă pentru politicieni în campaniile electorale și cu siguranță nu a fost testată prima dată în Romania.

Acum a venit rândul lui Mircea Geoana să abuzeze de aceste tehnologii pentru a creea aparentă unui real succes pe online. Pe pagina sa de Facebook Mircea Geoana și-a lansat împreună cu echipa sa de campanie până și noul slogan pentru candidatura sa: “Toți pentru unul și unul pentru toți” care pe cât de pueril suna pe atât de intens promovat este.

Am analizat atent o serie de conturi pe care le-am găsit pe pagina lui Mircea Geoana. Am găsit zeci de profile ale unor oameni cu nume de români, dar fară nicio poza, nicio postare și niciun comportament autentic. Conturi făcute recent care brusc au început să creeze activitate pe pagina lui Geoana. De altfel, aceste conturi au introduse strict datele minime necesare pe care Facebook le solicită pentru activarea contului.

La o simplă poza postat pe pagina sa, Mircea Geoana reușește să strângă chiar și 3.000 de likeuri. Like-uri dintre care aproape jumătate sunt de la profile cel puțin “dubioase”. Multe dintre aceste conturi nu au pe pagina lor decât distribuiri ale mesajelor lui Mircea Geoana, atât, iar asta este dovada clară că aceste conturi au fost făcute la comanda. Ce este și mai ciudat este faptul că nu toate postările sale au același grad de engament. De la postări banale cu mii de likeuri la unele care au doar câteva zeci sau sute ne arata clar că în realitate unele postări se doresc a fi mai intens “promovate” decât altele.

În prezent activitatea paginii este una foarte organizată, tocmai pentru a le servi oamenilor, zilnic aparenta unui succes imens pe social media. Rămâne de văzut dacă și când Mircea Geoana își vă asuma această campanie online și cum vă reuși să explice furatul startului electoral. Ultima lui declarație despre o posibilă candidatură fiind una cu mult subînțeles: ”Sunt tot mai aproape de o decizie. Nu are rost să ne ascundem prea mult”, a mai afirmat Mircea Geoană folosind chiar sintagma “să ne ascundem prea mult”.

Citește și: România se transformă într-un cuptor! Când revine canicula și ce temperaturi vor fi în termometre

Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Condimentul miraculos care ajută creierul să se repare singur. Trebuie amestecat cu apă caldă şi se bea dimineaţa, pe stomacul gol
Capital.ro
Statul român ia terenurile înapoi. Decizie definitivă în justiție. Zero lei
Playtech.ro
Incendiu la academia lui Năstase și Marica din Pipera! Primele informații ale pompierilor
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Cum arată și câți ani are Sabrina, fiica lui Jean de la Craiova. Tânăra a terminat liceul cu media 9.10 și susține că urăște manelele | FOTO
Spynews
Ce le-a interzis Jennifer Lopez angajaților săi! Regulile controversate impuse de divă persoanelor care lucrează cu ea
Evz.ro
Gabi Bădălău, dezvăluiri despre căsătoria cu Claudia Pătrășcanu: Nu o iubeam
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Câți bani le plătește Gabi Bădălau pensie alimentară copiilor: „Eu îi susțin financiar”
Capital.ro
Românii să fie gata pentru CE E MAI RĂU. Traian Băsescu: Un sfârșit tragic
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
substantial.ro
Donald Trump cere ca dezbaterea prezidențială să fie la Fox News după retragerea lui Joe Biden
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!