PRO TV LIVE VIDEO SPANIA – CROAŢIA ONLINE STREAMING. Meci de 5 stele în grupele Euro 2024

Primul meci din grupa B, una dintre cele mai puternice grupe de la Euro, le pune față în față pe Spania și Croația. Așadar o super partidă deja în a doua zi a balului.
Alina Costache
15 iun. 2024, 18:09
PRO TV LIVE VIDEO SPANIA - CROAŢIA ONLINE STREAMING. Meci de 5 stele în grupele Euro 2024

PRO TV LIVE VIDEO SPANIA -CROAŢIA ONLINE STREAMING. Pe Olympiastadion, într-un meci în care se părea că va fi greu ca una din cele două echipe să deschidă scorul, ibericii au deblocat tabela făcând 2-0 în numai trei minute. Alvaro Morata a deschis scorul în minutul 29, din pasa lui Fabian Ruiz, pentru ca în minutul 32 să înscrie şi Fabian Ruiz, din assist-ul lui Pedri. Scorul final a fost stabilit în minutul 45+3, la ultima fază a reprizei, când Lamine Yamal, care la 16 ani şi 338 de zile a devenit cel mai tânăr jucător care a evoluat la un turneu final de Euro, a centrat şi Dani Carvajal a marcat.

În minutul 78, Unai Simon a comis o gafă impardonabilă, iar arbitrul Michael Oliver a dictat penalti pentru croaţi, la faultul lui Rodri asupra lui Petkovic. Acesta din urmă a şi executat, Unai Simon a respins, balonul a ajuns la Perisic care a trimis din nou în faţa porţii şi Petkovic a înscris. Însă golul croatului nu a fost validat de VAR pentru că Perisic intrase în careul spaniol înainte ca Petkovic să execute lovitura de pedeapsă. Spania s-a impus cu 3-0 şi va juca joi, 20 iunie, cu Italia.

Spania, națională cu trei trofee europene în vitrină, vine din grupa A de calificare, o grupă dificilă în care au mai fost  Norvegia, Scoția, Georgia și Cipru. Furia Roja este și va rămâne  întotdeauna una dintre favoritele la câștigarea trofeului, chiar dacă  spaniolii au în componență jucători foarte tineri precum Yamal, Pedri sau Nico Williams, dar și jucători experimentați precum Carvajal , Morata sau Rodri.

SPANIA – CROAŢIA 3-0

min. 45: 3-0, Carvajal modifică tabela chiar înainte de pauză

Min. 32: 2-0, Ruiz face şah-mat apărarea Croaţiei, gol după driblinguri în cascadă.

Min. 29: GOOL Morata, Spania deschide scorul în meciul cu Croaţia.

SPANIA – CROAŢIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV

Echipele de start la Spania – Croația:
Spania: Simon – Carvajal, Le Normand, Nacho, Cucurella – Pedri, Rodri, F. Ruiz – Yamal, Morata, N. Williams
Selecționer: Luis de la Fuente
Croația: Livakovic – Stanisic, Sutalo, Pongracic, Gvardiol – Modric, Brozovic, Kovacic – Majer, Budimir, Kramaric
Selecționer: Zlatko Dalic

Arbitru: Michael Oliver (Anglia), Asistenți: Stuart Burt, Dan Cook, VAR: Stuart Attwell, David Coote, Pol van Boekel, Arbitru de rezervă: Anthony Taylor
Stadion: Olympiastadion (Berlin)

Arbitrul acestei întâlniri va fi englezul Michael Oliver, in varsta de 39 de ani. El va fi asistat la cele doua margini de Stuart Burt si Dan Cook. Oliver are o medie de 4.17 avertismente aratate per meci in ultimul sezon.

Cele doua nationale se intalnesc pentru a patra oara la un Campionat European. In 2012, Spania s-a impus in grupe, scor 1-0, in drumul spre al doilea titlu consecutiv. Ulterior, Croaţia a castigat la EURO 2016, scor 2-1, tot in faza grupelor.

Ultima oara s-au intalnit anul trecut, pe 18 iunie, in finala Nations League. Spania a reusit sa castige trofeul, dupa loviturile de departajare.

Nationala Spaniei va bifa al 12-lea Campionat European din istoria sa, o singura echipa avand mai multe prezente, Germania, cu 14. Din ultimele 12 editii ale turneului final european, ibericii au bifat 11, ratand una singura, EURO 1992, din Suedia.

UNGARIA – ELVEŢIA: 1-3. Nu e loc de surprize la Euro 2024

Croatia a surprins placut la ultimele doua prezente mondiale. In 2018, a cucerit „argintul” in Rusia, iar in 2022 a venit un „bronz” in Qatar. Insa, nationala de la Zagreb nu are inca o realizare majora la nivel european.

Spania se numara printre favoritele la cucerirea trofeului Campionatului European, insa Croatia a produs mari surprize la ultimele Turnee Finale si nu excludem inca o figura frumoasa reusita de aceasta.

PRO TV LIVE VIDEO SPANIA -CROAŢIA ONLINE STREAMING. Despre Spania

Spania s-a calificat pentru a 12-a oara la campionatul european. Nationala pregatita de Luis de la Fuente a castigat Grupa A, din care au mai facut parte Scotia, Norvegia, Georgia si Cipru.

In 12 meciuri cu Luis de la Fuente pe banca, „La Rioja” a pierdut doar doua: 0-2 cu Scotia, in preliminariile Europeanului, respectiv 0-1 cu Columbia, intr-un meci amical.

Iata ultimele rezultate inregistrate inainte de prima runda de la Campionatul European 2024:

  • Infrangere 0-1 cu Columbia
  • Remiza 3-3 cu Brazilia
  • Victorie 5-0 cu Andorra
  • Victorie 5-1 cu Irlanda de Nord.

Selecționerul Spaniei nu a convocat câțiva jucători importanți pentru acest turneu: Lucas Vasquez, Pau Torres sau Miguel Gutierrez.

Altfel, Isco (Betis), Gavi sau Alex Balde (ambii la Barcelona) au fost lasati acasa, fiind toti accidentati.

Performanțe Spania la Campionatul European

  • La ultimul campionat european Spania a fost eliminată de Italia (2-1), în semifinale.
  • În perioada 2008-2012, Spania a devenit prima selectionata din lume care reuseste sa castige trei trofee finale consecutive: EURO 2008, Cupa Mondiala din 2010 si EURO 2012.
  • In trei din ultimele patru Campionate Europene, „La Rioja” a ajuns cel putin in semifinale, castigand trofeul de doua ori. In aceasta perioada, doar in 2016 a avut o prestatie sub asteptari, fiind eliminata in faza optimilor de Italia.

Statistici

  • În 4 din ultimele 5 jocuri ale Spaniei s-a respectat un scenariu de 4 – 6 goluri în meci.
  • Cele mai clare victorii ale ibericilor au venit cu Georgia, in deplasare, scor 7-1, respectiv cu Cipru, acasa, scor 6-0.

PRO TV LIVE VIDEO SPANIA -CROAŢIA ONLINE STREAMING. Despre Croația

Vicecampioana mondiala din 2018 a terminat pe locul secund in preliminariile pentru EURO 2024. Aflata in Grupa D, Croația a inregistrat cinci victorii, o remiza si doua infrangeri in duelurile cu Turcia, Tara Galilor, Armenia si Letonia.

Forma de moment a Croației este una buna daca ne uitam la ultimele rezultate inregistrate:

  • Remiza 0-0 cu Tunisia
  • Victorie 4-2 cu Egipt
  • Victorie 3-0 cu Macedonia
  • Victorie 2-1 cu Portugalia

Cu toate acestea, un lucru pozitiv pentru nationala pregatita de Zlatko Dalic a fost ca a incasat numai patru goluri in calificari, aratand o organizare defensiva ireprosabila.

Actuala Croație imbina experienta la nivel inalt a generatiei lui Luka Modric cu „lupii” tineri reprezentati de Josko Gvardiol, noua senzatie din apararea lui Manchester City.

SPANIA – CROAŢIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV: Reeditarea finalei din Liga Naţiunilor

Selectionerul Croatiei are multe solutii ofensive, in atac avand de ales intre jucatori care au statistici bune in acest sezon, cum ar fi: Ante Budimir, Bruno Petkovic sau Andrej Kramaric.

Performanțe Croația la Campionatul European

  • Croația are doua turnee finale EURO cu rezultate semnificative. La prima prezenta, in 1996, a pierdut in sferturile de finala, 1-2 cu Germania.
  • In 2008, a fost la cateva zeci de secunde de accesul in semifinale, dar a fost egalata de Turcia, pierzand dramatic la loviturile de departajare.
  • Croația a reusit insa doua performante imense la Cupa Mondiala. In 2018, croatii au ajuns pana in finala, insa au pierdut in fata Frantei.
  • Patru ani mai tarziu, acestia s-au oprit in semifinale, insa au castigat finala mica si au obtinut o medalie de bronz in Qatar.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
De ce te mușcă țânțarii, de fapt. Motivul pentru care unele persoane nu sunt afectate, deși stau lângă tine
Capital.ro
Simona Halep a suferit cumplit. Adevărul despre divorțul de Toni Iuruc
Playtech.ro
Zodiile care pot câștiga sume colosale de bani începând din 25 iulie 2024. Norocul e de partea lor
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Rețete rapide și ieftine. Două preparate pe bază de orez care sunt gata în 20 de minute
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Noi bombardamente la granița României cu Ucraina! În Tulcea a fost panică generală, după ce autoritățile au emis un mesaj RO-Alert
Capital.ro
Doliu în muzică. A murit un zeu al muzicii. A fost un „războinic al drumurilor”
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Copil de 3 ani s-a înecat în piscina unei pensiuni din Delta Dunării
MediaFlux
REGULI noi pentru TOȚI cei care stau la BLOC. Se SCHIMBĂ din 25 iulie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!