Eduard Hellvig, paralela inedită între alegeri și concertul Coldplay! „Deși Martin a avut un show bazat pe toleranță și incluziune, a ținut să amendeze tocmai ce promova – libertatea fiecăruia de a avea preferințe și de a le clama în public. La alegeri, avem primul scrutin cu sumă nulă. Toți au câștigat”

După scandalul de la alegerile din 9 iunie, dar și după controversele concertului Coldplay, fostul șef al SRI, Eduard Hellvig, face o paralelă interesantă între cele două mari evenimente din țara noastră.
Filip Stan
16 iun. 2024, 00:16
Eduard Hellvig, paralela inedită între alegeri și concertul Coldplay! „Deși Martin a avut un show bazat pe toleranță și incluziune, a ținut să amendeze tocmai ce promova – libertatea fiecăruia de a avea preferințe și de a le clama în public. La alegeri, avem primul scrutin cu sumă nulă. Toți au câștigat”
Eduard Hellvig, paralela inedită între alegeri și concertul Coldplay! „Deși Martin a avut un show bazat pe toleranță și incluziune, a ținut să amendeze tocmai ce promova – libertatea fiecăruia de a avea preferințe și de a le clama în public. La alegeri, avem primul scrutin cu sumă nulă. Toți au câștigat”

Fostul șef al Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, a făcut o postare cel puți interesantă pe o platformă de socializare. Politicianul a făcut o paralelă mai mult decât pertinentă între concertul controversat al trupei britanice Coldplay și alegerile locale și europarlamentare de pe 9 iunie.

Citește și: Eduard Hellvig: Amatorii politici să-și vadă de drum

Eduard Hellvig, paralela inedită între alegeri și concertul Coldplay

Se știe deja că orice an electoral este presărat cu scandaluri mai mult sau mai puțin adevărate. Acestea nu se calmează decât mult după rezultatele alegerilor, fiind, uneori, vorba și despre fraude electorale, și despre dificultăți în numărarea buletinelor ce atestă noile funcții.

În speranța că spiritele se vor mai calma după alegerile tensionate din această vară, românii au mers în număr mare la concertul artiștilor britanici ai trupei Coldplay, ce au venit în țara noastră pentru prima oară. Din păcate, și aici a avut loc un scandal, după ce tânărul manelist Babasha, în vârstă de doar 22 de ani, a fost huiduit și fluierat de întreaga Arenă Națională doar pentru că a cântat o melodie la cererea trupei Coldplay. A doua seară, lucrurile au stat diferit, pentru că Babasha a fost aplaudat de spectatori, dar asta abia după ce solistul formației, Chris Martin, i-a apostrofat elegant pe românii erudiți care nu au acceptat să audă nici măcar o notă orientală la un concert de rock.

În acest context, o personalitate ce s-a aflat până nu demult în fruntea unui important serviciu al țării a simțit nevoia să facă o legătură ce nu este deloc departe de realitate. Eduard Hellvig a făcut o postare pe platforma de socializare X (fostul Twitter) în care și-a spus părerea despre cele două mari evenimente ce au împărțit România în două în curs de doar câteva zile.

„A fost Coldplay și au fost alegeri. Ambele cu grindină la final. Chris Martin a fost “șocat și trist” că publicului nu i-a plăcut ce i-a plăcut lui. Și că el, publicul, s-a exprimat nu tocmai sportiv, cu toate că era pe un stadion. Deși Martin a avut un show bazat pe toleranță și incluziune, a ținut să amendeze tocmai ce promova – libertatea fiecăruia de a avea preferințe și de a le clama în public. La alegeri, avem primul scrutin cu sumă nulă. Toți au câștigat.

Unii au câștigat doar pentru că nu au pierdut tot, alții au câștigat pentru că nu au câștigat colegii. Pe unii câștigul îi și încurcă, pentru că trebuie să câștige în continuare, alții au câștigat deși nu au participat. Sau pentru că nu au participat. În turul doi la Martin a fost liniște. Educat cu o zi înainte, publicul nu a mai huiduit. Toți au aprins brățările și au cântat “Sky full of stars”. Până în septembrie. Sau noiembrie. Ori decembrie, la cererea publicului”, a scris Hellvig pe internet.

Fostul șef demisionar al SRI a mai adăugat că îl apreciază pe Babasha pentru asumarea și sinceritatea lui, comparându-l cu ceilalți „interpreți” ai perioadei. În plus, l-a felicitat și pe George Tuță, câștigător al Primăriei Sectorului 1, însă a menționat că despre acesta va avea o postare separată, dedicată exclusiv lui.

„P.S.1 Am auzit cu această ocazie de Babasha. Mi se pare că a avut cel mai sincer discurs politic dintre toți interpreții săptămânii.

P.S. 2 Îl felicit pe fostul meu coleg, George Tuță. La cum îl știu, va fi un primar bun și încăpățânat. Dar despre asta, voi scrie separat”, a mai scris Hellvig în postarea lui.

Citește și: Eduard Hellvig despre viitorul PNL! Mesaj special transmis în zi de sărbătoare: „România se pregătește să își construiască un viitor, iar liberalismul este reprezentat de partidul cu cele mai mare șanse de a înțelege cum arată acest viitor”

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de mașini. Trebuie să obțină acest document neapărat
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Zonele răcorite de ploi. Unde vor fi precipitații în România
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-a pus limită. Decizie definitivă cu banii românilor. Interzis prin lege să mai depășești
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!